К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса

Начало > Събития > Интелигентни градове > Новини > • Пресинформация > К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса

Покажи Страниците

К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса

Интервю с Константин Чепъков, управител на К.Чепъков, изложител на Smart Cities и ЕЕ & RE

Г-н Чепъков, разкажете ни повече за новото Ви направление - системите "Умен дом", "Умен офис/хотел, заведение". Какви проекти реализирате?

Наскоро монтирахме такъв тип система в апартамент. Клиентът желаеше да управлява щори, климатици, осветление, бойлер, подово отопление от своя телефон, но и автоматично. Примерно – изпълнихме енергоспестяваща функция за щората, като я програмирахме да се управлява автоматично в зависимост от температурата в стаята и осветеността навън. Така през  зимата ще може да се спестява електрическа енергия, защото щората сама ще се вдигне, ако не сте у дома си, стаята е студена, а навън грее слънце; обратното се случва през лятото - когато стаята е с висока температура и навън е слънчево – щората автоматично се спуска. Като цяло, очакваме по този начин да се намали работата на климатика в стаята.

Друг тип управление е автоматичното изключване на консуматорите в режим „Навън“ (с което отново се постига енергоспестяване), както и тяхното автоматично включване в режим „Ваканция“ (чиято цел е да заблуди недоброжелатели, че в дома Ви няма никого).

Над 10 години работите на пазара на ВЕИ. В тази област какви продукти ще представите на изложението и с какви бизнес партньори искате да осъществите контакт?

Фирма „Чепъков“ ще представи нова гама соларни МРРТ- свръхбързи контролери. Те се отличават с високо входно напрежение и разнообразие от изходящи мощности. Подходящи са както за малки соларни конфигурации, така и за мощни промишлени инсталации.

Ще покажем и нова гама професионални зарядни устройства със степен на защита IP65 за заряд на 12 и 24-волтови акумулатори. С високата им устойчивост на прах, вода, масло и химикали, те са незаменими за работа в машинни отделения на плавателни съдове, промишлени инсталации, за превозни средства и много други. Работят със седемстепенна зарядна характеристика и изпълняват изискванията на производителите на акумулаторни батерии, включително и тези на литиевойонни акумулатори.

Предлагаме сътрудничество на всички фирми, които търсят възможности за самостоятелно захранване на обекти.

Какви са последните иновации в соларните системи - къде най-успешно намират приложение у нас и какви са конкретните ползи от тях?

Фотоволтаичните системи намират все по-голямо приложение - от захранване на отдалечени къщи и ферми до осигуряване електричеството на големи обекти, включително и промишлени такива. Все повече клиенти се убеждават в ползата от такава система - независимост в захранването, безплатна енергия. В световен мащаб се търсят технически решения за по-пълно оползотворяване на соларната енергия. Фирма „Чепъков“ разработи система, която оползотворява енергията, произвеждана от фотоволтаиците във времето, когато липсва консумация  или тя е по-ниска от соларното производство. Този вид енергия е налична почти във всяка соларна система за самостоятелно захранване. Системата, създадена от „Чепъков“, осъществява безжично управление на консуматорите в зависимост от моментното производство.

Управление на отпадъци и рециклиране

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2016
бе реализирано