Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018

AUWA Recycling България на „Save the Planet

2013-05-06 06:21:16

AUWA Recycling България на „Save the Planet" 2013

Интервю с г-н Franz Grohs, изпълнителен директор на компанията.

Franz Grohs, Executive Manager of AUWA

Бихте ли представили Вашата компания.

AUWA Рисайклинг България е дъщерна фирма на австрийската компания AUWA Enviromental Technology & Recycling и изключителен представител на PAALGROUP Германия, SWECO Белгия (M-I Swaco group Флорънс, Keнтъки), WEIMA Германия - които са едни от водещите фирми в областта на балиращи преси, шредери и сепаратори за преработка на отпадъци.

Благодарение на стабилното ни партньорство с тези производители ние можем да предложим цялостни решения на клиентите, тъй като се стремим да се достигнем най-добрите конкурентни нива на пазара в България и в Централна и Югоизточна Европа, запазвайки дългосрочни бизнес отношения с нашите клиенти.

А сега нека ви представя нашите партньори:

PAALGROUP е световна организация, специализирана в проектирането и производството на високоефективни балиращи преси и помощно оборудване.
Изключителният им дизайн съчетава ненадминато ниво на производителност и надеждност с възможно най-ниски експлоатационни разходи. Това прави балиращите преси PAAL най-популярните и икономични преси в Европа.

С продадени повече от 30 000 балиращи преси, които работят дори и в най-трудните отрасли на рециклиращата индустрия, PAAL доказа първокласния си стандарт - винаги според своя принцип: КАЧЕСТВО И НАДЕЖДНОСТ ВЪВ ВСЕКИ ДЕТАЙЛ!

SWECO е със седалище във Флорънс, Кентъки има над 100 обслужващи офиси по целия свят. Sweco е горд със своите технологично напреднали продукти и решения, които го правят водещ производител в областта на сепарация на на най различни материали.

WEIMA - За повече от две десетилетия WEIMA успешно се наложи на пазара като доставчик на надеждни технологии за раздробяване и брикетиране. WEIMA предлага индивидуални решения за раздробяване на хартия и картон, документи и дикскове и др. носители на информация, пластмаса, метали, електроника и електронен скрап, гуми и каучук, органични вещества, опасни отпадъци, дървен материал.

Кои от вашите продукти и услуги имат най-широко приложение?

Операционното поле на пресата PAAL е много обширно. От рециклируеми продукти като хартия, картон и пластмаса, през материали от селското стопанство като люцерна, пшеница или сено до неподлежащи на рециклиране материали като твърди битови отпадъци (MSW) или горива от отпадъци (RDF), множество фирми производители разчитат на PAAL-технологията в тези различни приложения.

Поради тази причина можете да откриете преси PAAL например в заводи и предприятия за сортиране и обработване на отпадъци, в печатници и фабрики за производство на хартия и велпаппе, в преработващи заводи за фуражи, в депа и циментови пещи, в заводи за изгаряне на отпадъци.

WEIMA раздробява отпадъците и ги прави ценни! Без значение дали това са промишлени отпадъци, обемни отпадъци, производствени отпадъци, бракувани предмети, хартия, отпадъчна дървесина, текстил или килими. Производството на горива от отпадъци (RDF) също е важен компонент в раздробяването на отпадъци.

Кръглите вибрационни сепаратори на SWECO имат най-широко приложение – в целулозно-хартиената, пластмасовата, хранителната, фармацевтичната, химическата, минната, минералната и керамичната промишленост.

Споделете за вашите проекти - наскоро реализирани и бъдещи:

Напоследък секторът „Отпадъци за производство на енергия" става все по-важен. Във времена на нарастващи разходи за енергия, както и за обезвреждане на отпадъците, значението му много бързо се придвижи нагоре.

Смятаме да фокусираме по-нататъшните си дейности и в този сектор.

Какво ще представите на изложението?

Ще покажем гамата продукти и решения на нашите партньори.
Акцентът на презентацията на AUWA ще бъде SWECO. Участието в международния форум ”Save the Planet” 2013”  ще бъде дебют за нашите партньори PAALGROUP и WEIMA, които планират да разширят дейността си в България.

Освен това посетителите ще имат възможността да участват в състезанието на AUWA с награда iPod, като тестват знанията си за нашите партньори и техните продукти в една кратка викторина и да вземат участие в тегленето на наградите. Участието в състезанието е безплатно и се провижда с помоща на лотарийни билети, които посетителите ще намерят на щанда на AUWA – зала 2-A10.

Какви са очакванията Ви от участието?

Поради големия пазарен потенциал и директивите на европейската общност в сектора на управлението на отпадъците, в България трябва да се ускори прилагането на нови технологии и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции.

Установили сме контакт с няколко компании, които имат стари преси или шредери в експлоатация и се надяваме заедно да намерим възможност за обновяване на тяхната производствена база. Очакваме да получим няколко поръчки и да сключим два договора по време на изложението.

С какви посетителите бихте искали да осъществите контакт?

Искаме да се свържем с австрийските фирми за управление на отпадъците, които извършват дейност в България и в съседните страни. Искаме да се свържем с български малки и средно големи общини и с частните фирми за управление на отпадъците и заедно да обсъдим нови бизнес възможности. Освен това искаме да осъществим контакт с български компании, работещи в сферата на обработването на отпадъци и суровини за алтернативно гориво, напр. биодизел от използвано готварско олио както и фирми за събиране и обработка на отпадъчна хартия.

Пресинформация за "Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018" :
  • Нова продуктова премиера от Weiss A/S
  • Силно международно присъствие се очаква на Save the Planet 2016
  • Да поговорим за решения за рециклиране на отпадъци – интервю с Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс
  • Eнергийно ефективни технологии за рециклиране, представени от фирма Братя Пашев
  • Solvay ще покаже технология за обработка и контрол на вредните емисии на Save the Planet 2016
  • Преработването на отпадъци за енергия има място и в България
  • Weiss предлага нова гама когенерационни инсталации за производство на енергия от отпадъци
  • Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия в България, пред сп. Екология & Инфраструктура
  • Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда
  • HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet
  • Най-новата инсталация Vecoplan HydroDyn – дебют в България по време на „Save the Planet“ 2015
  • Водещи компании ще демонстрират устойчиви решения за управление на отпадъците на „Save the Planet” 2015
  • Интервю с г-жа Ралица Ангелова, заместник-изпълнителен директор на БалБок Инженеринг АД
  • Австрийският отговор на необходимостта от зелени технологии и ноу-хау в Югоизточна Европа
  • 2014 – годината на ефективно използване на отпадъци и ресурси
  • МОСВ подкрепя за пети пореден път „Save the Planet”
  • Силно австрийско участие на ‘Save the Planet’ 2014
  • Komptech ще представи енергийноефективни технологии за раздробяване, компостиране и сепариране на ‘Save the Planet’ 2014
  • International Baler Service ще участва на 'Save the Planet' 2014
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • От депониране към рециклиране
  • AUWA Recycling България на „Save the Planet
  • Отпадъците - ресурсът на бъдещето: Отстъпки за ранна регистрация в Save the Planet
  • Рисайклинг България ще представи технологии за компостиране, сепариране и балиране на Save the Planet
  • Трицветната система на ЕКОПАК спасява тонове опаковки от депата
  • Oeko-Service Luxembourg (SuperDrecksKëscht®) и EUROPLAST на Save the Planet
  • Технологии за енергия от отпадъци и инсталации за рециклиране на Save the Planet 2013
  • Фирми от 12 държави на Save the Planet
  • Енергия от отпадъци – печеливша инвестиция
  • Силно международно присъствие на Save the Planet - изложба и конференция за управление на отпадъци и рециклиране
  • Зелената трансформация на Югоизточна Европа
  • Пресинформация от изложители
  • Заводът край Варна е с най-висока степен на автоматизация
  • Огромна обществена подкрепа на забраната на найлоновите торбички, предложена от ЕС
  • Правилно ли е решението за получаване на енергия от отпадъци? Отговорът е ДА!
  • Малка английска община наема американска фирма да добива енергия от отпадъците й
  • Недостиг на енергия и ресурси. Следващият месец ще достигнем 7 млрд. души и ...
  • Първата в света 19,6 MW двукомпонентна ORC-инсталация
  • Управление на отпадъците и депа в Австрия - интервю с Дейвид Ланер