Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда

Начало > Новини > • Пресинформация > Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда

Покажи Страниците
2015-05-14 14:10:52

Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда

Силвия Грос, управител на Auwa Рисайклинг България пред
сп. Екология и инфраструктура – официален медиен партньор на Save the Planet 2015

Индустриалният напредък води както до благосъстояние, така и до неблагоприятни последици за природата. С нашата дейност в областта на технологиите за опазване на околната среда и рециклирането повече от 20 години отговаряме на изискванията на променената околна среда.

Стремим се да помагаме на своите клиенти при пречистването на отпадните води, при пресяването на твърдите отпадъци и течностите, при рециклирането на продуктите и редуцираме отпадъка до оптимални размери. И тъй като в очите на нашите клиенти ние сме надежден партньор, това ни стимулира да продължаваме напред. Ето един поглед към продуктите, които предлагаме.

Природата не произвежда отпадъци, за всичко това сме отговорни ние
PAAL- балиращи преси и TOPEKO- сортиращи линии

Пресованите бали правят третирането на отпадъците икономически по-изгодно при процесите на депониране и рециклиране. Затова балиращите преси на PAAL са точните съоръжения за подготовка на всеки един метод на третиране.

Независимо какво трябва да бъде пресовано - хартия, картонени опаковки, пластмаса, текстил, талаш, битови отпадъци, резултатът са компактни и еднакви по размер и форма бали. Балиращите преси на PAAL предлагат най-висока степен на капацитет, стабилност и надеждност и едновременно с това изискват минимална техническа поддръжка.

За природосъобразната обработка на индустриалните и битови отпадъци са разработени сортиращи линии и верижнолентови транспортьори от фирма ТОРЕКО, пригодени изцяло - от планирането до инсталирането, съгласно индивидуалните потребности на нашите клиенти.

Не липсва яснота за увеличения обем на отпадъците, а по-скоро точните машини за тяхното намаляване
WEIMA - шредери и брикетиращи преси

Отпадъците са навсякъде. В много области те са необозрими, тъй като постоянно се трупат големи количества, които чакат подходящото третиране. Ползването на дробилни машини и шредери е най-доброто решение в този случай. Пълното раздробяване представлява първата крачка към рециклирането. Основните думи, с които може да бъдат описани шредерите на фирма WEIMA, са: здрави, с дълъг живот, мощни и икономически изгодни.

Разнообразието от модели е идеално пригодено за раздробяване на пластмаса, дървесина, метал, хартия, картонени опаковки, носители на информация, гуми, битови и промишлени отпадъци, биомаса. Шредерите на фирма WEIMA могат да бъдат доставени в различни размери, изпълнения и за почти всякакъв обем на отпадъците.

Продуктовата гама на WEIMA обхваща еднороторни дробилки, четирироторни дробилки, мелници за отпадъци, брикетиращи преси и машини. Шредерите на фирма WEIMA са перфектният помощник за природосъобразното редуциране на отпадъците от икономическа гледна точка.

Има неща, които човек трябва да направи, преди да е станало твърде късно, и то по правилния начин
SWECO - вибро-сепаратори за механично пресяване

Много предприятия, като например тези, занимаващи се с животновъдство, тук в България "влизат в конфликт" с околната среда. Отпадната вода от производството би натоварила много пречиствателната инсталация и непочистения преливник, което би довело до замърсяване на канализацията, водата и почвата.

С монтирането на вибро-сепараторите SWECO този проблем ще бъде решен както за предприятието, така и за околната среда. В конкретния пример за животновъдното предприятие дневно се пресяват 10 куб. м твърди отпадъци с помощта на вибро-сепараторите  SWECO, след което могат да се бъдат продадени като органична тор, а пресятата отпадна вода ще може да бъде безпроблемно преработена от пречистващата инсталация.

От 70 години вибро-сепараторите  SWECO се използват по цял свят в почти всички области на индустрията за почистване на отпадните води, увеличаване на производството и подобряване на продуктовото качество.

Много области на приложение, рентабилност чрез по-малка необходимост от енергия, по-дълъг живот, минимална поддръжка и максимална ефективност при правилното пресяване - така звучи краткото описание на вибро-сепараторите SWECO.

Отделете "плявата от зърното" с помощта на вибро-сепаратори за механично пресяване SWECO и то преди да е станало твърде късно!

Източник: сп. Екология и инфраструктура

Международна конференция за Управление на отпадъците и рециклиране за Югоизточна Европа
Конференцията Save the Planet отразява новостите в сектора. Целта на нейното провеждане е да представи добри практики и реализирани проекти, да срещне представителите на бизнеса и общините с международни експерти.
Начална дата на събитието:Сряда Март 28, 10:00
Крайна дата :Сряда Март 28, 17:00
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
65 EUR

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2016
бе реализирано