Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018

2015-05-14 14:10:52

Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда

Силвия Грос, управител на Auwa Рисайклинг България пред
сп. Екология и инфраструктура – официален медиен партньор на Save the Planet 2015

Индустриалният напредък води както до благосъстояние, така и до неблагоприятни последици за природата. С нашата дейност в областта на технологиите за опазване на околната среда и рециклирането повече от 20 години отговаряме на изискванията на променената околна среда.

Стремим се да помагаме на своите клиенти при пречистването на отпадните води, при пресяването на твърдите отпадъци и течностите, при рециклирането на продуктите и редуцираме отпадъка до оптимални размери. И тъй като в очите на нашите клиенти ние сме надежден партньор, това ни стимулира да продължаваме напред. Ето един поглед към продуктите, които предлагаме.

Природата не произвежда отпадъци, за всичко това сме отговорни ние
PAAL- балиращи преси и TOPEKO- сортиращи линии

Пресованите бали правят третирането на отпадъците икономически по-изгодно при процесите на депониране и рециклиране. Затова балиращите преси на PAAL са точните съоръжения за подготовка на всеки един метод на третиране.

Независимо какво трябва да бъде пресовано - хартия, картонени опаковки, пластмаса, текстил, талаш, битови отпадъци, резултатът са компактни и еднакви по размер и форма бали. Балиращите преси на PAAL предлагат най-висока степен на капацитет, стабилност и надеждност и едновременно с това изискват минимална техническа поддръжка.

За природосъобразната обработка на индустриалните и битови отпадъци са разработени сортиращи линии и верижнолентови транспортьори от фирма ТОРЕКО, пригодени изцяло - от планирането до инсталирането, съгласно индивидуалните потребности на нашите клиенти.

Не липсва яснота за увеличения обем на отпадъците, а по-скоро точните машини за тяхното намаляване
WEIMA - шредери и брикетиращи преси

Отпадъците са навсякъде. В много области те са необозрими, тъй като постоянно се трупат големи количества, които чакат подходящото третиране. Ползването на дробилни машини и шредери е най-доброто решение в този случай. Пълното раздробяване представлява първата крачка към рециклирането. Основните думи, с които може да бъдат описани шредерите на фирма WEIMA, са: здрави, с дълъг живот, мощни и икономически изгодни.

Разнообразието от модели е идеално пригодено за раздробяване на пластмаса, дървесина, метал, хартия, картонени опаковки, носители на информация, гуми, битови и промишлени отпадъци, биомаса. Шредерите на фирма WEIMA могат да бъдат доставени в различни размери, изпълнения и за почти всякакъв обем на отпадъците.

Продуктовата гама на WEIMA обхваща еднороторни дробилки, четирироторни дробилки, мелници за отпадъци, брикетиращи преси и машини. Шредерите на фирма WEIMA са перфектният помощник за природосъобразното редуциране на отпадъците от икономическа гледна точка.

Има неща, които човек трябва да направи, преди да е станало твърде късно, и то по правилния начин
SWECO - вибро-сепаратори за механично пресяване

Много предприятия, като например тези, занимаващи се с животновъдство, тук в България "влизат в конфликт" с околната среда. Отпадната вода от производството би натоварила много пречиствателната инсталация и непочистения преливник, което би довело до замърсяване на канализацията, водата и почвата.

С монтирането на вибро-сепараторите SWECO този проблем ще бъде решен както за предприятието, така и за околната среда. В конкретния пример за животновъдното предприятие дневно се пресяват 10 куб. м твърди отпадъци с помощта на вибро-сепараторите  SWECO, след което могат да се бъдат продадени като органична тор, а пресятата отпадна вода ще може да бъде безпроблемно преработена от пречистващата инсталация.

От 70 години вибро-сепараторите  SWECO се използват по цял свят в почти всички области на индустрията за почистване на отпадните води, увеличаване на производството и подобряване на продуктовото качество.

Много области на приложение, рентабилност чрез по-малка необходимост от енергия, по-дълъг живот, минимална поддръжка и максимална ефективност при правилното пресяване - така звучи краткото описание на вибро-сепараторите SWECO.

Отделете "плявата от зърното" с помощта на вибро-сепаратори за механично пресяване SWECO и то преди да е станало твърде късно!

Източник: сп. Екология и инфраструктура

Пресинформация за "Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018" :
  • Силно международно присъствие се очаква на Save the Planet 2016
  • Да поговорим за решения за рециклиране на отпадъци – интервю с Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс
  • Eнергийно ефективни технологии за рециклиране, представени от фирма Братя Пашев
  • Solvay ще покаже технология за обработка и контрол на вредните емисии на Save the Planet 2016
  • Преработването на отпадъци за енергия има място и в България
  • Weiss предлага нова гама когенерационни инсталации за производство на енергия от отпадъци
  • Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия в България, пред сп. Екология & Инфраструктура
  • Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда
  • HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet
  • Най-новата инсталация Vecoplan HydroDyn – дебют в България по време на „Save the Planet“ 2015
  • Водещи компании ще демонстрират устойчиви решения за управление на отпадъците на „Save the Planet” 2015
  • Интервю с г-жа Ралица Ангелова, заместник-изпълнителен директор на БалБок Инженеринг АД
  • Австрийският отговор на необходимостта от зелени технологии и ноу-хау в Югоизточна Европа
  • 2014 – годината на ефективно използване на отпадъци и ресурси
  • МОСВ подкрепя за пети пореден път „Save the Planet”
  • Силно австрийско участие на ‘Save the Planet’ 2014
  • Komptech ще представи енергийноефективни технологии за раздробяване, компостиране и сепариране на ‘Save the Planet’ 2014
  • International Baler Service ще участва на 'Save the Planet' 2014
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • От депониране към рециклиране
  • AUWA Recycling България на „Save the Planet
  • Отпадъците - ресурсът на бъдещето: Отстъпки за ранна регистрация в Save the Planet
  • Рисайклинг България ще представи технологии за компостиране, сепариране и балиране на Save the Planet
  • Трицветната система на ЕКОПАК спасява тонове опаковки от депата
  • Oeko-Service Luxembourg (SuperDrecksKëscht®) и EUROPLAST на Save the Planet
  • Технологии за енергия от отпадъци и инсталации за рециклиране на Save the Planet 2013
  • Фирми от 12 държави на Save the Planet
  • Енергия от отпадъци – печеливша инвестиция
  • Силно международно присъствие на Save the Planet - изложба и конференция за управление на отпадъци и рециклиране
  • Зелената трансформация на Югоизточна Европа
  • Пресинформация от изложители
  • Заводът край Варна е с най-висока степен на автоматизация
  • Огромна обществена подкрепа на забраната на найлоновите торбички, предложена от ЕС
  • Правилно ли е решението за получаване на енергия от отпадъци? Отговорът е ДА!
  • Малка английска община наема американска фирма да добива енергия от отпадъците й
  • Недостиг на енергия и ресурси. Следващият месец ще достигнем 7 млрд. души и ...
  • Първата в света 19,6 MW двукомпонентна ORC-инсталация
  • Управление на отпадъците и депа в Австрия - интервю с Дейвид Ланер