Енергийна ефективност и ВЕИ 16 – 18.04.2019

2016-02-21 18:33:04

Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN
Интервю с Щефен Шолц, Martin GmbH, Германия

MARTIN GmbH присъства активно на пазара в продължение на повече от 90 години. Моля, представете накратко дейността на компанията.

MARTIN GmbH für Umwelt- und Energietechnik е фамилна компания. Съсредоточихме дейността си върху преработка на отпадъците, като се фокусирахме върху разработване и конструиране на инсталации за получаване на енергия от отпадъци. Ние сме партньор в проектантско-конструкторската дейност, доставчици на компоненти, както и главен изпълнител на цялата инсталация. Осигуряваме и доставката на резервни части и консултантски услуги за съществуващите инсталации. Съвместно с наши партньори, ние сме монтирали повече от 820 линии за изгаряне със системите на Martin.

През 2015 Martin разшири портфолиото на продуктите си, придобивайки правата за продажба на технологията за анаеробна преработка от Thöni, Австрия, в някои държави. Martin предлага и изгражда готови за експлоатация инсталации, обработващи разделно събрани органични отпадъци, генерирайки биогаз, компост и течен тор.

Какво ви мотивира да участвате в EE и ВЕ 2016? Какви услуги и продукти ще представите?

В региона на Източна и Югоизточна Европа се полагат усилия за подобряване структурата на управление на отпадъците и депонирането им, например, да се закрият несъответстващите на ЕС сметища и да се стимулира рециклирането на отпадъците. Важен елемент на управлението на отпадъците е термичната обработка на отпадъците, както и обработката на органични отпадъци. Като глобален участник на пазара през десетилетията, MARTIN си създаде име на надежден партньор за топлинно обработване на остатъчни отпадъци от домакинствата и промишлеността. Наша цел винаги е била да създаваме решения за възстановяване на енергията по екологичен и ефективен начин.

Освен остатъчните отпадъци, органичните отпадъци също имат потенциал за рециклиране и енергийно оползотворяване. С оглед на това, MARTIN предлага инсталации, които са в състояние непрекъснато да обработват органични отпадъци.Това води до пригодени за конкретните условия решения, позволяващи индивидуално да се усвои потенциала за възстановяване на суровините, съдържащи се в различните видове отпадъци. MARTIN обхваща всички сфери, свързани с конструирането на тези инсталации.

Как оценявате пазара на Югоизточна Европа и имате ли реализирани проекти?
Убедени сме, че можем да допринесем и подпомогнем усилията на държавите в региона за изграждане на модерна структура за депониране на отпадъците. Имаме ноу-хау и опит да направим това. Инсталации за получаване на енергия от отпадъци с наша технология вече е изградена в Конин (Полша) и Пилзен (Република Чехия). Имаме интерес да участваме в проекта на община София за инсталация за комбинирано производство на електричество посредством изгаряне на твърди битови отпадъци /RDF/.

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 16 – 18.04.2019" :
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN