Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

2016-02-21 18:33:04

Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN
Интервю с Щефен Шолц, Martin GmbH, Германия

MARTIN GmbH присъства активно на пазара в продължение на повече от 90 години. Моля, представете накратко дейността на компанията.

MARTIN GmbH für Umwelt- und Energietechnik е фамилна компания. Съсредоточихме дейността си върху преработка на отпадъците, като се фокусирахме върху разработване и конструиране на инсталации за получаване на енергия от отпадъци. Ние сме партньор в проектантско-конструкторската дейност, доставчици на компоненти, както и главен изпълнител на цялата инсталация. Осигуряваме и доставката на резервни части и консултантски услуги за съществуващите инсталации. Съвместно с наши партньори, ние сме монтирали повече от 820 линии за изгаряне със системите на Martin.

През 2015 Martin разшири портфолиото на продуктите си, придобивайки правата за продажба на технологията за анаеробна преработка от Thöni, Австрия, в някои държави. Martin предлага и изгражда готови за експлоатация инсталации, обработващи разделно събрани органични отпадъци, генерирайки биогаз, компост и течен тор.

Какво ви мотивира да участвате в EE и ВЕ 2016? Какви услуги и продукти ще представите?

В региона на Източна и Югоизточна Европа се полагат усилия за подобряване структурата на управление на отпадъците и депонирането им, например, да се закрият несъответстващите на ЕС сметища и да се стимулира рециклирането на отпадъците. Важен елемент на управлението на отпадъците е термичната обработка на отпадъците, както и обработката на органични отпадъци. Като глобален участник на пазара през десетилетията, MARTIN си създаде име на надежден партньор за топлинно обработване на остатъчни отпадъци от домакинствата и промишлеността. Наша цел винаги е била да създаваме решения за възстановяване на енергията по екологичен и ефективен начин.

Освен остатъчните отпадъци, органичните отпадъци също имат потенциал за рециклиране и енергийно оползотворяване. С оглед на това, MARTIN предлага инсталации, които са в състояние непрекъснато да обработват органични отпадъци.Това води до пригодени за конкретните условия решения, позволяващи индивидуално да се усвои потенциала за възстановяване на суровините, съдържащи се в различните видове отпадъци. MARTIN обхваща всички сфери, свързани с конструирането на тези инсталации.

Как оценявате пазара на Югоизточна Европа и имате ли реализирани проекти?
Убедени сме, че можем да допринесем и подпомогнем усилията на държавите в региона за изграждане на модерна структура за депониране на отпадъците. Имаме ноу-хау и опит да направим това. Инсталации за получаване на енергия от отпадъци с наша технология вече е изградена в Конин (Полша) и Пилзен (Република Чехия). Имаме интерес да участваме в проекта на община София за инсталация за комбинирано производство на електричество посредством изгаряне на твърди битови отпадъци /RDF/.

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Предлагаме проектиране и изграждане на плантации за промишлен добив на биомаса
  • Българо-Норвежки щанд „Клъстери в подкрепа на зеленото предприемачество” на изложенията EE & ВЕ и Smart Cities
  • Турбината WEGA беше представена на ЕЕ и ВЕ 2015
  • „Хермес Солар“ ООД взе участие в провеждащото се за 11-та поредна година Изложение за Енергийна ефективност и възобновяема енергия (11-13 март, 2015, ИЕЦ, София)
  • Иновативно предложение от Филкаб Солар на ЕЕ и ВЕ 2015
  • Виждаме потенциал за развитие на възобновяемата енергия в България, интервю с инж. Зоненшайн, POLYTECHNIK, Австрия
  • Пауловнията – едно от най-бързорастящите дървета и възможност за печеливш бизнес у нас
  • Биогаз инсталациите - алтернатива за производство на енергия и решение на проблема с биоотпадъците
  • „ИКО-ЕЛ-Константин Стоянов“ ще участва за първи път на ежегодното изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия 2015.
  • WIN-WIN Форум 2014
  • WIN-WIN ФОРУМ
  • Джос Делбеке, генерален директор по действията за климата в ЕК, приветства участниците в изложението и форума „EE & ВЕ“ и „Smart Cities“
  • Нови технологии и продукти на ЕЕ и ВЕИ 2014
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ” и “Интелигентни градове” 2014
  • „Термопомпени системи и „Омния контракторс“ ще участват в изложението „ЕЕ & ВЕИ” 2014 за Югоизточна Европа
  • Новите акценти в Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Интервю с Гьоран Йоханссон, изпълнителен директор на
  • Интервю със Слав Ландов – ръководител направление ВЕИ във ФИЛКАБ АД, участник в изложението „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Новите ценности в глобалната енергийна система
  • Експерти и политици призовават за спешни промени по отношение на екоенергията и отпадъците като единствена алтернатива за бъдещето
  • Кои са технологиите, които ще ни осигурят “чисто” бъдеще?
  • Настъпва десетилетието на устойчивата и енергийноефективната архитектура
  • Последните технологични постижения в областта на сградно интегрираните фотоволтаици и интелигентните сгради на Форума и изложбата за Югоизточна Европа
  • Форум за Югоизточна Европа - преференциални цени за регистрация до 10 май
  • Микс от зелени енергийни технологии на 9-тата Изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа