Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Exeron - българско постижение в енергетиката

2013-11-14 07:03:39

Интервю с Александър Рангелов,
управител на Интернешенъл Пауър Съплай (IPS)

Моля представете накратко Вашите продукти и в кои области те намират приложение?

Към момента Ай Пи Ес произвежда 33 различни продукта. Нашите токозахранващи системи намират приложение в секторите ВЕИ, Телекомуникации, Енергетика, Отбрана, Селско стопанство, както и всяка друга област, където се цели постигането на сигурно и надеждно електрозахранване, съчетано с максимална ефективност.

Разкажете ни повече Exeron - хибридна модулна система за автономно захранване.

Разработихме Exeron преди около 2 години. Това бе нашата топ иновация. Системата получи признание в Мюнхен за първата и единствена модулна хибридна система в света. Сама по себе си идеята за използване, черпене и съхраняване на енергия от различни източници не е нова. Специалното в случая при Exeron е, че една платформа може едновременно да комбинира и управлява енергията от слънце, вятър, дизел генератор, акумулаторна батерия и мрежа, ако е налична такава. Тя се отличава със своята модулност, скалируемост, отказоустойчива структура, пълна интеграция на зарядни контролери, инверторни, управляващи и комуникационни модули.

Exeron позволява да се изгради автономна и интегрирана токозахранваща система с мощност до 65 MW на стъпки от 2 kW. Паралелно с това системата може да осигури съхранение на енергия в батерии – до 315 MWh. Exeron намира различни приложения – от захранване на помпи за вадене на вода, през захранване на единични къщи и сайтове на мобилни телеком оператори, до захранване на цели жилищни квартали.

Къде виждате потенциала на нашия пазар в областта на интелигентните енергийни решения?
На практика интелигентните енергийни решения могат да бъдат приложени навсякъде. Все повече такива решения се интегрират в бита, тъй като с тяхна помощ се постига енергийна ефективност и автономност, а това са първостепенни елементи, касаещи всеки един гражданин.

Кои ще бъдат водещите тенденции в глобален мащаб през следващите години?
На фона на поскъпващите цени на тока и нестабилното електроразпределение подобни системи ще стават все по-актуални. Енергийната независимост, ефективност и автономност ще заемат все по-водещи позиции в глобален мащаб.

IPS се представя на изложби по целия свят, като само през последната година взехте участие в ЕЕ и ВЕИ, Intersolar, GulfSol и PowerNigeria. Каква е тяхната роля за разрастването на Вашата дейност?
Ние поставяме акцент на пазарите в Африка и Близкия Изток, така че ролята на тези местни и международни изложения е ключова за нашата дейност. Това са развиващи се пазари и страни, където необходимостта от електроенергия е първостепенна.

Какво очаквате от представянето Ви на изложбата за ЕЕ и ВЕ и Smart Cities през 2014 г.?
От тазгодишното издание Ай Пи Ес очаква да срещне много нови приятели, клиенти и партньори в страната.

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Виждаме потенциал за развитие на възобновяемата енергия в България, интервю с инж. Зоненшайн, POLYTECHNIK, Австрия
  • Пауловнията – едно от най-бързорастящите дървета и възможност за печеливш бизнес у нас
  • Биогаз инсталациите - алтернатива за производство на енергия и решение на проблема с биоотпадъците
  • „ИКО-ЕЛ-Константин Стоянов“ ще участва за първи път на ежегодното изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия 2015.
  • WIN-WIN Форум 2014
  • WIN-WIN ФОРУМ
  • Джос Делбеке, генерален директор по действията за климата в ЕК, приветства участниците в изложението и форума „EE & ВЕ“ и „Smart Cities“
  • Нови технологии и продукти на ЕЕ и ВЕИ 2014
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ” и “Интелигентни градове” 2014
  • „Термопомпени системи и „Омния контракторс“ ще участват в изложението „ЕЕ & ВЕИ” 2014 за Югоизточна Европа
  • Новите акценти в Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Интервю с Гьоран Йоханссон, изпълнителен директор на
  • Интервю със Слав Ландов – ръководител направление ВЕИ във ФИЛКАБ АД, участник в изложението „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Новите ценности в глобалната енергийна система
  • Експерти и политици призовават за спешни промени по отношение на екоенергията и отпадъците като единствена алтернатива за бъдещето
  • Кои са технологиите, които ще ни осигурят “чисто” бъдеще?
  • Настъпва десетилетието на устойчивата и енергийноефективната архитектура
  • Последните технологични постижения в областта на сградно интегрираните фотоволтаици и интелигентните сгради на Форума и изложбата за Югоизточна Европа
  • Форум за Югоизточна Европа - преференциални цени за регистрация до 10 май
  • Микс от зелени енергийни технологии на 9-тата Изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа