Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018

К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса

2015-12-02 18:17:29

К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса

Интервю с Константин Чепъков, управител на К.Чепъков, изложител на Smart Cities и ЕЕ & RE

Г-н Чепъков, разкажете ни повече за новото Ви направление - системите "Умен дом", "Умен офис/хотел, заведение". Какви проекти реализирате?

Наскоро монтирахме такъв тип система в апартамент. Клиентът желаеше да управлява щори, климатици, осветление, бойлер, подово отопление от своя телефон, но и автоматично. Примерно – изпълнихме енергоспестяваща функция за щората, като я програмирахме да се управлява автоматично в зависимост от температурата в стаята и осветеността навън. Така през  зимата ще може да се спестява електрическа енергия, защото щората сама ще се вдигне, ако не сте у дома си, стаята е студена, а навън грее слънце; обратното се случва през лятото - когато стаята е с висока температура и навън е слънчево – щората автоматично се спуска. Като цяло, очакваме по този начин да се намали работата на климатика в стаята.

Друг тип управление е автоматичното изключване на консуматорите в режим „Навън“ (с което отново се постига енергоспестяване), както и тяхното автоматично включване в режим „Ваканция“ (чиято цел е да заблуди недоброжелатели, че в дома Ви няма никого).

Над 10 години работите на пазара на ВЕИ. В тази област какви продукти ще представите на изложението и с какви бизнес партньори искате да осъществите контакт?

Фирма „Чепъков“ ще представи нова гама соларни МРРТ- свръхбързи контролери. Те се отличават с високо входно напрежение и разнообразие от изходящи мощности. Подходящи са както за малки соларни конфигурации, така и за мощни промишлени инсталации.

Ще покажем и нова гама професионални зарядни устройства със степен на защита IP65 за заряд на 12 и 24-волтови акумулатори. С високата им устойчивост на прах, вода, масло и химикали, те са незаменими за работа в машинни отделения на плавателни съдове, промишлени инсталации, за превозни средства и много други. Работят със седемстепенна зарядна характеристика и изпълняват изискванията на производителите на акумулаторни батерии, включително и тези на литиевойонни акумулатори.

Предлагаме сътрудничество на всички фирми, които търсят възможности за самостоятелно захранване на обекти.

Какви са последните иновации в соларните системи - къде най-успешно намират приложение у нас и какви са конкретните ползи от тях?

Фотоволтаичните системи намират все по-голямо приложение - от захранване на отдалечени къщи и ферми до осигуряване електричеството на големи обекти, включително и промишлени такива. Все повече клиенти се убеждават в ползата от такава система - независимост в захранването, безплатна енергия. В световен мащаб се търсят технически решения за по-пълно оползотворяване на соларната енергия. Фирма „Чепъков“ разработи система, която оползотворява енергията, произвеждана от фотоволтаиците във времето, когато липсва консумация  или тя е по-ниска от соларното производство. Този вид енергия е налична почти във всяка соларна система за самостоятелно захранване. Системата, създадена от „Чепъков“, осъществява безжично управление на консуматорите в зависимост от моментното производство.

Пресинформация за "Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018" :
  • Ще покажем аспектите на националната политика в областта на информационните технологии за иновативни интелигентни решения
  • К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса
  • „Надяваме се да постигнем по-амбициозни цели по отношение на енергийната ефективност в сградите“
  • Закупуване на билети за градски транспорт с един клик
  • Технологичната революция в градовете
  • Велдим-1 ООД ще представи интелигентни системи на „Smart Cities“ 2015
  • Решенията на ICONICS за сградна автоматизация
  • „Smart Cities“ 2015 стана партньор на „One Architecture Week” 2014
  • Интелигентни транспортни системи се внедряват в България
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ”и “Интелигентни градове” 2014
  • Новите акценти във Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Как технологиите могат да управляват градовете по-интелигентно?
  • Clicko ще представи своята телематична платформа с конкретни примери на Smart Cities 2014
  • Под патронажа на:

Официален медиен партньор: