BGBC

2013-09-03 07:28:01

Българският съвет за устойчиво развитие е организация с нестопанска цел в обществена полза. Съветът инициира, подпомага и осъществява дейности, които повишават качеството на живот в България чрез изграждането на устойчива среда и създаване на здравословни и природосъобразни обитаеми пространства.

Наши членове и партньори са представители на индустрията, специалисти от научните среди, архитекти, инженери, политици, студенти и други. Съветът разработва и участва в програми на Европейския Съюз свързани с устойчивото развитие и енергийната ефективност; съдейства за налагането на единен стандарт в България за сертифициране на сгради и съоръжения; влияе върху развитието и внедряването на устойчиви технологии като популяризира постиженията в тази област сред архитекти, инвеститори и всички участници в регионалното развитие и благоустройството на местно и държавно ниво, и подпомага държавни и други институции при създаването на съобразена с международните стандарти нормативна уредба за проектиране, изграждане и експлоатация на сгради.

За контакти:

Уеб сайт: http://www.bgbc.bg/

Smart Cities (Интелигентни градове) - изложба за Югоизточна Европа
Smart Cities е единственото събитие у нас във формат „изложение – конференция“. Има за цел да популяризира модерните технологии и работещи практики, които могат да превърнат градовете ни в по-екологични и ефективни системи.
Начална дата на събитието:Вторник Март 27, 09:30
Крайна дата :Четвъртък Март 29, 19:30
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
Вход свободен

Управление на отпадъци и рециклиране

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2017

Под патронажа на:

Официален медиен партньор 2017: