Управление на отпадъците и рециклиране 16 – 18.04.2019

Братя Пашев представят новост за българският и европейски пазар- гъвкава тъкан, направена от 100% рециклирани ПЕТ бутилки

2019-03-21 01:43:39

Решения на проблема с пластмасовите отпадъци на изложението Save the Planet 2019

Представяме Ви фирма Братя Пашев - специалистите в сферата на рециклиране и оползотворяване на различни отпадъци.

Компанията се наложи на българския пазар със своята компетентност и иновативни решения.

Интервю с г-н Пашев, управител на фирмата.

Г-н Пашев, Вие сте официален представител на множество немски и австрийски фирми? Кои са Вашите международни партньори?

VECOPLAN Германия, MAS Австрия, TRENNSO Германия, SESOTEC Германия, WIPA Werkzeug- und Maschinebau Германия, ABS Германия, CUTMETALL Германия, NOVOCHEM Холандия и други в сферата на рециклирането на различни видове отпадъци.

Разкажете за решенията, които предлагате за преработката на пластмасови отпадъци?
За преработка на пластмаси предлагаме различни решения които се подбират индивидуално според изискванията на клиента. Целта е да се постигне максимално добър резултат на крайния продукт като се има предвид енергийния разход и оползотворяването на максимален процент от суровините. В таз връзка още от създаването на фирмата през 2000 г. много внимателно подбираме нашите доставчици като избираме тези които предлагат видими иновации и

Има ли бъдеще в България производството на алтернативно RDF гориво от отпадъци? Споделете Вашия опит.
Според нас има бъдеще, но е важно как ще се планира подготовката и преработката на съответния отпадък и какво е приложението на RDF гориво от отпадъци. Ние заедно с някой от фирмите които представляваме на българския пазар сме планирали и инсталирали такава инсталация на Българския пазар, която произвежда около 15 тона/час и вече трета година работи без прекъсване. Тук е важно да се подчертае че при подобни инсталации своевременната и правилната поддръжка е от изключителна важност, и нашата фирма предлага и всичко необходимо в тази връзка /резервни и износващи се части, консумативи, технически съвети при смяна на крайния продукт, решения за подобрение на качеството и др./

Какви проекти сте реализирали през последните години?
През последните 2 години реализирахме няколко проекта в сферата на рециклирането а и в момента си изпълняват няколко такива: инсталация за преработка на стабилизирана органична фракция, инсталация за оптично сортиране на пластмаси която автоматично сортира по вид, цвят и отстранява метали с капацитет около 2,5 тона на час, перална инсталация за твърди пластмаса с капацитет от 2,5 тона/час, екструдер гранулатор със само почистващ се филтър за преработка на фолиа с капацитет от около. 1200 кг/час, шредери за раздробяване на разл. видове пластмаси, инсталация за агломериране на различни видове пластмаси с капацитет от около 1 тон/час

Как се извършва обслужването на инсталираните от Вас машини и инсталации?
Всичко зависи от вида на машината или инсталацията както и от нейното приложение и големина. В повечето случай инсталирането става с технически лица на съответния доставчик и с персонал на клиента, а поддръжката се извършва от техници на клиента които са предварително обучени за правилна експлоатация/обслужване на съответната машина или инсталация

Как става финансирането на такива проекти? Давате ли съвети на клиентите си в тази насока?
Тук има няколко варианта, като при всички се опитваме да предадем нашия опит и да им съдействаме за избор за най-подходящото финансиране за съответната машина или инсталация:

• собствено финансиране на клиента чрез банка или лизингова компания
  • при възможност наши клиенти използват и съфинансиране чрез евр. фондове като използват услугите на консултантски фирми специализирани в тази област
  • в някой от случвайте предлагаме и директно финансиране от съответния доставчик

Всяка година по време на участието си представяте иновации. Какво да очакваме през 2019 г?
Една от най-големите иновации е че ще представим нов продукт както на българския, така а и на европейския пазар – гъвкава тъкан направена от 100% рециклирани пет бутилки, която може да се използва за производството на разл. видове опаковки като биг бегс, тъкани торби, геотекстил, чанти за многократна употреба и мн. други. Инсталацията е първата по-рода си в Европа и считаме че ще промени дълготрайно както опаковъчния така и рециклиращия бранш.

Какви фирми бихте желали да поканите на щанда си?
Бихме искали да поканим всички фирми който са в бранша на преработката на отпадъци /събиране, сортиране, преработка итн./, както и всички преработватели на пластмаси а и всички фирми които в бъдеще искат да се развиват в тази насока, като считаме че с нашия опит и многобройни инсталации в България можем да ги насочим в правилната посока.

Още от секцията "Управление на отпадъците и рециклиране 16 – 18.04.2019" :
  • Съдове за разделно събиране и компостиране на Save the Planet
  • Интервю с г-н Николай Пашев, управител на фирма „Братя Пашев“ ООД
  • EREMA представя последните си продуктови подобрения
  • Интервю с г-н Г. Цинонис, Mениджър продажби, DIMTECH S.A.
  • Herbert Krickl, управител на Krickl Waagen Systeme
  • Прайм Технолоджийс ООД - компетентни решения за оператори на регионални депа, фирми за комунални услуги, в областта на строителството и добивната индустрия.
  • Интервю с Marina Doubell от INNOVA
  • Conrad Verplancke – инженер продажби, Valvan Baling Systems
  • Маркус Майерхофер, регионален мениджър продажби, Komptech GmbH
  • Интервю с г-жа Чинция Бруно, Директор на Офиса в София на ИЧЕ
  • Кристиано Перин – Търговски директор, Forrec
  • Машини и и инсталации за рециклиране на отпадъци
  • Интервю с г-н Петер Стемпфли, Hybag Automationen
  • Интервю с Питър Фидлер – търговски директор, IFE Aufbereitungstechnik GmbH
  • Интервю с Даниела Русо, Think Beyond Plastic, която участваше като лектор в седмото издание на Конференцията за отпадъци и рециклиране ‘Save the Planet’ 2016
  • Двама министри откриха Форума и изложенията за устойчива енергия, градове и управление на отпадъци
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ
  • Добри практики за общините
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Как иновациите превръщат отпадъците в суровини и енергия?
  • Еurotools търси бизнес партньори в Югоизточна Европа
  • Lindner-Recyclingtech – за втори път на Save the Planet
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN
  • Качество от Швейцария – оборудване за третиране на биоотпадъци
  • Интервю с Надин Де Грийф, генерален секретар, Европейска федерация за управление на отпадъците и опазване на околната среда
  • EREMA ще представи новата технология RegrindPro®
  • Интервю с Лаура Куартерони, експерт продажби, Molinari S.r.l.
  • БалБок Инженеринг АД ще представи мобилната лаборатория и информационната система
  • Нова продуктова премиера от Weiss A/S
  • Силно международно присъствие се очаква на Save the Planet 2016
  • Eнергийно ефективни технологии за рециклиране, представени от фирма Братя Пашев