Енергийна ефективност и ВЕИ 16 – 18.04.2019

CPM Europe - вече с 15 години присъствие на българския пазар

2018-01-25 13:27:48

От 27 до 29 март 2018г. в София ще можете да се срещнете и запознаете със CPM Europe - световен лидер в производството на оборудване и технологии за производство на пелети (гранули) от различни видове продукти (жито,царевица, и др.) и отпадни материали (слънчогледови люспи, дървесни частици, слама и други). Произведените пелети (гранули) се използват като храна за животни, био-гориво и др.

Фирмата е утвърдено световно име, тъй като оборудването е с най-ниски оперативни разходи, силен, здрав дизайн, лесен начин на работа, най-ниски разходи за поддръжка, изключително ниско потребление на енергия, компактно е и икономисва място, качеството винаги е на високо ниво.

Интервю с г-н Питър Ланге, мениджър продажби Централна и Югоизточна Европа.

Г-н Ланге, разкажете накратко за фирмата си. От колко години сте на пазара?

CPM-California pellet mills е създадена през 1883 г. в Калифорния. Първоначално се специализира само в машини за производство на пелети, но в наши дни много успешно е производител и на ключовите машини в пелетизиращите инсталации. Като чукови мелници, оборудване за кондициониране (подготовка на материала за гранулиране), машини за производство на пелети, охладители и сита за пресяване на пелети.

След откриването на фабрика в Холандия през 60-те години, CPM пое водеща роля в Европа в областта на пелетизиращите инсталации , а в България все още можете да намерите оборудване от произведено в онези дни.

През последните 10-15 години в България множество машини на CPM бяха инсталирани в различни инсталации, като линии за производство на пелети от дървесина, маслодайни семена и животински фуражи.

Какви решения предлагате в областта на биомасата и производство на пелети? Какви са предимствата на Вашите машини, като се има предвид, че натоварването им обикновено е голямо?

CPM е наистина специализирана в доставката на машини за производство на пелети и за производството на твърди биогорива. Основната причина да бъдете толкова популярни в тази индустрия е "дурако" устойчивия,  здрав дизайн и висока ефективност, дължащи се на редукторната кутия която се използва в нашите машини за производство на пелети.

Имате ли проучвания за гранулирането на алтернативни видове биомаса? Какви са тендeнциите?

За дървените пелети стандартът е определен и приет от пазара. Въпреки сезонните колебания има солиден ръст. Индустриалното използване на други пелети от биомаса, като слънчоглед или слама, също се увеличава, тъй като е повече или по-малко най-краткият път от слънцето до съхраняваната енергия. Това е чудесен пряк път за заобикаляне на изкопаемите горива.

В кои останали сектори работят Вашите клиенти?

Ние доставяме нашите машини в много различни отрасли,  да посоча само някои от тях: маслодайна промишленост, фураж, храна за домашни любимци, люцерна, захарна промишленост, уплътняване на отпадъци, въглищен прах, дървесина, тор.

Имате ли клиенти в България и кои са Вашите представители тук?

В България функционират почти 40 CPM пелет преси и други машини. Така че би било твърде много да ги изброим всички. За да осигурим добро обслужване и подкрепа, ние сме представени от фирма от София – НОВОНЕТИКС ЕООД, г-н Огнян Лумбев и г-н Петър Петров.

С кого искате да осъществите контакт в България и региона?

Като висококачествен производител на оборудване търсим най-вече клиентите със средно или мащабно промишлено производство или с намерението да разширяват и развиват своя бизнес в областта на пелетизирането.

Още от секцията "Енергийна ефективност и ВЕИ 16 – 18.04.2019" :
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN