Dr. Rice – хрупкави и здравословни

Покажи Страниците
2016-09-08 16:45:12

Dr. Rice – хрупкави и здравословни

Интервю с г-ца Цветелина Георгиева, управител на Райс енд Шайн ЕООД, участник в Sofia Sport & Healthy Life, официален представител на марката оризовки Dr. Rice.

• От какви суровини са направени оризовките Dr. Rice? Какво е съдържанието на въглехидрати, белтъчини, мазнини и калории в тях?

Ще има различни видове оризовки Dr. Rice. Основата винаги е пълнозърнест кафяв ориз, който ще се комбинира в различни съотношения с черен /Императорски/ и червен ориз. А комбинацията със 7 семена ги прави уникален продукт без аналог на пазара. Седемте семена, които съдържат оризовките Dr. Rice са: киноа, чиа, амарант, елда, просо, конопено семе, ленено семе и в допълнение хималайска сол /до 1%/. На една порция от 100 гр. оризовките съдържат бавни въглехидрати 69 гр., белтъчини 9 гр., мазнини 2.4 гр. и 379 kcal. Съдържанието на фибри от 8.5 гр. допринася към здравословния начин на хранене.

• Каква е препоръчителната дневна доза? Може ли да се каже, че оризовките са заместител на хляба?

Дозата е индивидуална според пола, възрастта, конституция на тялото, физическата активност за деня и психо-физическото състояние на човека. Dr. Rice препоръчва 3-5 бисквитки 2 пъти на ден като междинно хранене или като заместител на хляба за основното хранене. Ефектът идва след 2 седмици. Смея да твърдя, че оризовките могат да бъдат заместител на хляба за определен период от време, но да не забравяме, че всяка крайност не е полезна.

• От толкова марки, които се предлагат на пазара, какво отличава продуктите с марката Dr. Rice?

Уникалното при оризовите Dr. Rice e специалната технология, която ги прави изключително хрупкави и нежни, както и комбинацията със 7 семена. До момента нямат аналог на пазара.

• Какви видове предлагате?

Стартираме с 5 вида оризовки; със 7 семена, с елда и амарант, мини байтове от кафяв ориз без сол и оризовки с белгийски черен и млечен шоколад. Останалите видове ще бъдат изненада за клиентите ни.

• Вашите продукти са съвсем отскоро на пазара. Към кого са насочени?

Dr. Rice официално ще бъде на пазара от месец ноември 2016. Участваме в Sofia Sport & Healthy Life, за да представим оризовките като нов продукт. Те са насочени към съвременния човек, който държи на здравословното и балансирано хранене, но прекарва голяма част от деня в офиса пред компютъра. Също така към всеки трениращ, който спазва хранителен режим. Предлагаме ги като алтернатива на така наречените junk food снаксове, към които често прибягваме в забързаното ежедневие. Не на последно място оризовките Dr. Rice са страхотна част от менюто на децата.

• С какви продукти могат да се комбинират при консумация, дайте няколко Ваши рецепти?

Комбинациите на оризовките Dr. Rice с други продукти са много според индивидуалния вкус и предпочитания на всеки. Моите любими рецепти са Dr. Rice с обезмаслена извара, с авокадо, с фъстъчено масло, със сладко от рози и с любимият ми черен шоколад. А самият Dr. Rice препоръчва за подсилване на имунната система, нередовен стомах, за стимулиране на умствените и физическите сили, уникален десерт: една оризовка тънко намазана със смес от мед и сусамов тахан (в съотношение 2:1).

Управление на отпадъци и рециклиране

С официалното партньорство на: