Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Екобрикети и пелети с висока калоричност ще бъдат представени от Хайтек ЕООД на ЕЕ & ВЕ 2016

2016-01-12 10:40:53

Интервю с Мария Петрова, мениджър "Участие в изложения"

Името на фирмата Ви се асоциира с високите технологии. Моля да представите основните направления във Вашата дейност.

Фирма Хайтек ЕООД е компания, която има две основни направления на дейност. Ние предлагаме иновативни решения в областта на динамично развиващите се информационни технологии и получаването на зелена енергия от възобновяеми източници. Фирмата извършва услуги в сферата на ИТ, комуникациите, оборудването, системите за сигурност, известяването и техническата поддръжка на съоръженията. През 2014 година разширихме дейността си, като със съдействието на Норвежския финансов механизъм изградихме Завод за производство на пелети и брикети, който е най-добрият в България по показатели иновативност и технологичност.

За първи път ще участвате на изложението ЕЕ и ВЕ. Какво посетителите ще могат да видят на щанда Ви и какви цели си поставяте?

Ще представим нашия продукт – PREMIUM PELLETS и OPTIMUM PELLETS. В процеса на създаването на предприятието ни посетихме редица международни изложения и осъществихме контакт с водещи производители на оборудване. Благодарение на това започнахме работа с най-добрите от тях. Нашата основна цел е чрез участието в ЕЕ и ВЕ 2016 да се позиционираме успешно на българския пазар и да се срещнем с големи промишлени потребители на пелети и брикети.

Вашата мисия е грижа за околната среда – какви са предимствата при използването на биоенергията в сравнение с конвенционалните горива?

Биогоривата са алтернативното гориво или гориво на бъдещето. Това са продукти, които предоставят на човечеството един екологично чист и опазващ природата източник на енергия. Биоенергията се произвежда от биологични ресурси, различни от нефт, например - може да се произвежда от биомаса от традиционни култури (за Южна и Северна Америка- соя, за Европа - слънчоглед и рапица, за Азия - кокос) или от животински мазнини. И най-голямото й предимство е това, че се добива от ежегодно възобновяеми източници и на практика не замърсява околната среда. А именно към това се стреми човечеството през XXI-ви век.

Каква е Вашата оценка за перспективите на развитието на този сегмент от ВЕИ микса?

Възможностите са големи. Използването на отпадъчна дървесина спомага за повишаването на ефективността на дървообработващите предприятия и съхранението на дървесината, отиваща за директно горене. Наблюдава се значителен интерес от страна на потребителите от цяла Европа предвид високата калоричност на продукта и удобството при използването му като биогориво.

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Виждаме потенциал за развитие на възобновяемата енергия в България, интервю с инж. Зоненшайн, POLYTECHNIK, Австрия
  • Пауловнията – едно от най-бързорастящите дървета и възможност за печеливш бизнес у нас
  • Биогаз инсталациите - алтернатива за производство на енергия и решение на проблема с биоотпадъците
  • „ИКО-ЕЛ-Константин Стоянов“ ще участва за първи път на ежегодното изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия 2015.
  • WIN-WIN Форум 2014
  • WIN-WIN ФОРУМ
  • Джос Делбеке, генерален директор по действията за климата в ЕК, приветства участниците в изложението и форума „EE & ВЕ“ и „Smart Cities“
  • Нови технологии и продукти на ЕЕ и ВЕИ 2014
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ” и “Интелигентни градове” 2014
  • „Термопомпени системи и „Омния контракторс“ ще участват в изложението „ЕЕ & ВЕИ” 2014 за Югоизточна Европа
  • Новите акценти в Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Интервю с Гьоран Йоханссон, изпълнителен директор на
  • Интервю със Слав Ландов – ръководител направление ВЕИ във ФИЛКАБ АД, участник в изложението „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Новите ценности в глобалната енергийна система
  • Експерти и политици призовават за спешни промени по отношение на екоенергията и отпадъците като единствена алтернатива за бъдещето
  • Кои са технологиите, които ще ни осигурят “чисто” бъдеще?
  • Настъпва десетилетието на устойчивата и енергийноефективната архитектура
  • Последните технологични постижения в областта на сградно интегрираните фотоволтаици и интелигентните сгради на Форума и изложбата за Югоизточна Европа
  • Форум за Югоизточна Европа - преференциални цени за регистрация до 10 май
  • Микс от зелени енергийни технологии на 9-тата Изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа