Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

2016-01-12 10:40:53

Интервю с Мария Петрова, мениджър "Участие в изложения"

Името на фирмата Ви се асоциира с високите технологии. Моля да представите основните направления във Вашата дейност.

Фирма Хайтек ЕООД е компания, която има две основни направления на дейност. Ние предлагаме иновативни решения в областта на динамично развиващите се информационни технологии и получаването на зелена енергия от възобновяеми източници. Фирмата извършва услуги в сферата на ИТ, комуникациите, оборудването, системите за сигурност, известяването и техническата поддръжка на съоръженията. През 2014 година разширихме дейността си, като със съдействието на Норвежския финансов механизъм изградихме Завод за производство на пелети и брикети, който е най-добрият в България по показатели иновативност и технологичност.

За първи път ще участвате на изложението ЕЕ и ВЕ. Какво посетителите ще могат да видят на щанда Ви и какви цели си поставяте?

Ще представим нашия продукт – PREMIUM PELLETS и OPTIMUM PELLETS. В процеса на създаването на предприятието ни посетихме редица международни изложения и осъществихме контакт с водещи производители на оборудване. Благодарение на това започнахме работа с най-добрите от тях. Нашата основна цел е чрез участието в ЕЕ и ВЕ 2016 да се позиционираме успешно на българския пазар и да се срещнем с големи промишлени потребители на пелети и брикети.

Вашата мисия е грижа за околната среда – какви са предимствата при използването на биоенергията в сравнение с конвенционалните горива?

Биогоривата са алтернативното гориво или гориво на бъдещето. Това са продукти, които предоставят на човечеството един екологично чист и опазващ природата източник на енергия. Биоенергията се произвежда от биологични ресурси, различни от нефт, например - може да се произвежда от биомаса от традиционни култури (за Южна и Северна Америка- соя, за Европа - слънчоглед и рапица, за Азия - кокос) или от животински мазнини. И най-голямото й предимство е това, че се добива от ежегодно възобновяеми източници и на практика не замърсява околната среда. А именно към това се стреми човечеството през XXI-ви век.

Каква е Вашата оценка за перспективите на развитието на този сегмент от ВЕИ микса?

Възможностите са големи. Използването на отпадъчна дървесина спомага за повишаването на ефективността на дървообработващите предприятия и съхранението на дървесината, отиваща за директно горене. Наблюдава се значителен интерес от страна на потребителите от цяла Европа предвид високата калоричност на продукта и удобството при използването му като биогориво.

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN