Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018

Електронно обучение със системата "StudyFUN"

2017-01-24 18:28:43

Интервю с г-н Ярослав Таубер, Tърговски мениджър Татунг-Чехия

От основаването си през 1918 г. Tatung се превърна в група Tatung (www.tatung.com ). Tatung е пионер в разработването на национална интелигентна мрежа в Тайван и водеща марка за енергоспестяващи системи и продукти.

Решенията на Tatung може лесно да се прилагат за области, интелигентни сгради и интелигентен дом, здраве и системи за наблюдение. Една от многото постижения е microgrid система за област Пингтунг, Тайван с награда по Инициативата за Енергийни Смарт общности" на Азиатско-тихоокеанско икономическото сътрудничество (APEC), както и награда за иновации на Съвета за наука и технологии на Тайван.

Инж. Таубер, в кои области се развива Татунг-Чехия?

- [JT] Tatung Чехия като клон на Татунг, е създадена през 2005 г. в Пилзен, като завод за производство на LED (LCD) телевизори и компютърни монитори. Благодарение на глобалната стратегия на Група Татунг, се трансформирахме преди две години  в търговки офис в Прага (www.tatung.eu).

Намеренията ни са в областта на интелигентни решения (Smart Home, Smart City, Smart Building), и Интернет на нещата (IoT), както и решения за системи за  възобновяеми източници на енергия. Понеже те са решение за намаляване на емисиите на парникови газове, свързани с производството на електрическа енергия. Основната стратегия на Татунг-Чехия е разпространението в Европа на информация за Татунг и продуктите и услугите на Групата.

Къде координира дейността си фирмата? В кои страни предлагате своите продукти?

- [JT] Както подчертах, ние започнахме в Чехия и разпространяваме дейноста си през Словакия, Полша, Унгария, и най-вече България, където създадохме малък клон, с фокус-продажба на фотоволтаични панели. Участваме в националната програма "Зелената енергия за спестявания" в Чехия и "Зелена енергия за битови нужди" в Словакия.

Компанията предлага иновативни фотоволтаични панели. Какви са техните предимства пред другите, които са на пазара?

- [JT] Най-вече, високата ефективност, която може да достигне 18,3% през монокристални и 17% в поликристални модули. Също така ФВт панели са много устойчиви на въздействието на градушка и статично натоварване. Както и минимално намаление на ефективност (0.62%), в случай на разлика в слънчевата радиация: 1000/200 W / m².

Татунг за първи път ще участва на изложението в България. Какво ще представите?

- [JT] Предимно- фотоволтаици и интелигентни решения. В началото ще се съсредоточим за клиенти, които се нуждаят от решения за ФВт системи. На щанда на TCZ ще покажем и иновативна система за преподаване "StudyFUN".

Кои са клиентите, към които са насочени от вашите продукти? Кого очаквате да посрещнете на щанда на Татунг на 2017 EE § RE изложение?

- [JT] Ако намерим партньори за пилотни проекти, тогава можем да кажем, че нашето участие в това събитие е било успешно.
Ние също така идваме с различно решение за подобряване на процеса на обучение в детската градина и началното училище. Това е система "StudyFUN", която беше 2015 победител APICTA награда в категорията за електронно обучение. В Чехия имаме много положителни отзиви и се надявам, че в България ще бъде ситуация, подобна.

Пресинформация за "Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018" :
  • Ще покажем аспектите на националната политика в областта на информационните технологии за иновативни интелигентни решения
  • К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса
  • „Надяваме се да постигнем по-амбициозни цели по отношение на енергийната ефективност в сградите“
  • Закупуване на билети за градски транспорт с един клик
  • Технологичната революция в градовете
  • Велдим-1 ООД ще представи интелигентни системи на „Smart Cities“ 2015
  • Решенията на ICONICS за сградна автоматизация
  • „Smart Cities“ 2015 стана партньор на „One Architecture Week” 2014
  • Интелигентни транспортни системи се внедряват в България
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ”и “Интелигентни градове” 2014
  • Новите акценти във Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Как технологиите могат да управляват градовете по-интелигентно?
  • Clicko ще представи своята телематична платформа с конкретни примери на Smart Cities 2014
  • Под патронажа на:

Официален медиен партньор: