Изложение и форум за устойчиви технологии секция - Интелигентни градове – сгради, транспорт и инфраструктура 2021 г., ИЕЦ, София / Изданието през 2020 г. е отложено

Европейското стратегическо клъстерно партньорство GIVE с радост кани

• всички компании, които имат интерес да отидат и установят бизнес в Тайван, Китай и Египет да участват и да получат знания
  • всички компании с опит в Китай, Тайван и Египет да споделят, дадат своя принос и подкрепа;
  • всички заинтересовани страни, клъстери, регионални и национални органи и организации за подкрепа на бизнеса, работещи за интернационализация и конкурентоспособност на малки и средни предприятия; да участват

в конференцията „GIVE“ Going International, 28 Ноември 2019 г. Скопие, Северна Македония.

КОИ СМЕ НИЕ?
Европейското стратегическо клъстерно партньорство GIVE включва 8 партньори от 6 държави и три региона. ИКТ клъстери от Албания, България, Северна Македония, Румъния и Сърбия в сътрудничество с Аутомотив Клъстер България, Аутомотив Клъстер Сърбия и Клъстер за зелени технологии от Латвия обединяват усилията си да подкрепят интернационализацията на МСП към развиващите се глобални пазари - Китай, Египет и Тайван.
Ние вярваме, че малки и средни предприятия от региона имат иновационен потенциал, за да продължат на глобалните пазари, като работят заедно в нова верига на стойност в областта на зелените и интелигентните технологии.

По време на събитието Партньорите GIVE ще:

• Представят бъдещи възможности, които ще бъдат предоставени на МСП за установяване на успешен бизнес в Китай, Египет и Тайван.

• Участват експерти от Европейската комисия, Информационното бюро на IRP; ENRICH Китай, маркетингови и консултантски компании, за да дадат информация за трите пазара

• Участват компании, които вече работят в Китай, Египет и Тайван, за да споделят опит

• Се осъществи интерактивна дискусия относно интернационализацията на МСП - бариери и възможности

• Предостави възможност за B2B с компании и клъстери от 3 сектора и 9 държави - Албания, България, Северна Македония, Сърбия, Латвия, Румъния, Франция, Хърватия и Унгария.

Линк за регистрация: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVSQLSDNLTkojXW5p30WL8rh6jsdaG7PQBXMiQEkpFWrVuCg/viewform?fbclid=IwAR26yypZvnVhf5d2zt8gUduMCcfOLRoOjHt51mkVO8AZ7yPF_ByClo_ud0c

Още от секцията "Изложение интелигентни градове: 2021" :
  • Какво може да прави домашната автоматизация вместо вас?
  • Национален клъстер за интелигентни транспортни и енергийни системи на Smart Cities 2018
  • Заключителна конференция за представяне на резултатите и добрите европейски практики по проект "Бъдещето на Placemaking в България" - 29.11.2017 г., София
  • За поредна година се проведоха международните Конференции и Изложения за EE и ВЕ, Smart Cities и Save the Planet, организирани от Виа Експо.
  • Енергия, градове и отпадъци - кои са доставчиците на екологични и рентабилни решения?
  • Как интелигентните технологии променят градовете?
  • Якуб Марек, Директор продажби, Energomonitor
  • ИНОВАТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА ИНТЕГРИРАНО УПРАВЛЕНИЕ КАЧЕСТВОТО НА АТМОСФЕРНИЯ ВЪЗДУХ
  • Интелигентни Интернет базирани решения за управление на отпадъци от Ecube Labs
  • Интервю с Нуриа де Лама
  • Решения на BNL Clean Energy за чиста енергия от битови и промишлени отпадъци
  • ИКТ решения от Intracom България
  • Електронно обучение със системата "StudyFUN"
  • Интервю с Marina Doubell от INNOVA
  • Интервю с г-н Холгер Лииболд – директор на фирма Фалком, Германия – един от изложителите на Smart Cities
  • Двама министри откриха Форума и изложенията за устойчива енергия, градове и управление на отпадъци
  • Интервю с Интервю с Венцеслава Янчовска – мениджър на офиса на Държавната норвежка агенция „Иновация Норвегия
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Интелигентни решения за сградна автоматизация от Вилмат
  • Виртуална обсерватория за енергия, околна среда и климат за общините на Smart Cities 2016
  • “Очакваме ускорено развитие на Югоизточна Европа в областта на IT.” – интервю с Ралф Гамбета, лектор в Smart Cities
  • Информационната система за интелигентни градове би могла да бъде от голяма полза за балканските страни