Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Филтър – надежден партньор в изграждането и поддържане на когенерационни инсталации, котелни централи за производство на пара и топла вода и др. енергоефективни решения

2016-11-14 15:15:15

От създаването си през 2008 г. в България, Филтър ООД предлага висококачествени решения в сферата на дейности, свързани с производствените процеси, които изискват електрическа и топлинна енергия под формата на пара, топла и студена вода, термично масло или горещ въздух. Намалява разходите и постига максимална оперативна ефективност. Гарантира висока ефективност и дълъг живот на оборудването, което обезпечава рентабилността на инвестицията на клиента.

Интервю с г-н Михаил Костадинов, управител на Филтър ООД, България.

• Г-н Костадинов, Филтър започва своето развитие през 1992. Разкажете ни как се разрастна фирмата през годините.

Групата Филтър е основана през 1992 г. в Естония и оттогава се е разрастнала до компания с дъщерни дружества в Латвия, Литва, Русия, Беларус и България.

Филтър учредява дружества в Латвия и Литва през 1994, в Беларус – през 2004, в България – през 2008. През 2009 ФИЛТЪР придобива две руски компании: ZAO HyXo в Москва и ZAO Vapor в Санкт Петербург. В момента Филтър разполага с общо 14 офиса в 6 държави. Има общо 230 души, работещи в групата.

• Какви услуги предлагат дружествата от групата Филтър?

Предметът на дейност на фирмата е свързан с цялостни инженерингови решения за изграждане и поддръжка на:

- Когенерационни инсталации с газoви двигатели GE Jenbacher (природен газ, биогаз, дървесен газ и др.);
- Котелни централи за производство на пара и топла вода;
- Системи за водоподготовка;
- Охладителни кули и флуидни охладители от SPX, САЩ;
- Горелки, управление на горивен процес, енергоефективни решения;
- Помпи, арматура, топлообменници и др.

• Всички комбинирани топло и електроцентрали, построени от групата дружества Филтър са инженерни решения, разработени по отношение на индивидуалните изисквания на всеки клиент. Дайте пример за наскоро изградена централа.

Фирмата работи по изграждането на нови инсталации и поддръжка на съществуващи такива с много от оранжериите в страната, топлофикационните дружества и някои предприятия от индустрията. Сред нашите клиенти са: „Загорка“ АД, „Веолия Енерджи Варна" ЕАД, „Топлофикация - Враца“ ЕАД, „Топлофикация София“ АД – ТР „Земляне“, „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, „Оранжерии Кресна“ и други.

• Дружествата от групата Филтър имат продължително и успешно сътрудничество с водещи световни производители на енергийно оборудване. На кои фирми сте оторизирани представители и сервизни партньори?

Филтър ООД е оторизиран дистрибутор и сервизен партньор на:

-    GE Jenbacher (Австрия)
-    Autoflame Engineering Ltd. (Великобритания)
-    SPX Cooling Technologies (САЩ)
-    Clayton (Белгия)
и редица европейски производители на компоненти, приложими в когенерационните инсталации и индустриално оборудване.

• От кои браншове са в момента клиентите Ви и в кои сектори бихте желали да разширите контактите си?

Наши клиенти са предприятия от индустрията и енергетиката, болници, общини, търговски, жилищни и спортни комплекси. По-големи клиенти на фирмата са: Веолия Енеджи Варна ЕАД, Софийска Вода АД, Топлофикация София ЕАД, Топлофикация Разград ЕАД, Топлофикация - Враца ЕАД, Загорка АД, Ди Ес Смит България АД, Оранжериен Комплекс на АЛТ КО АД, Фабрика за ГФП/ Кнауф България ЕООД и др.

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN