ИКТ решения от Intracom България

Покажи Страниците
2017-02-07 11:47:06

ИКТ решения от Intracom България

Intracom България се занимава с доставяне, развитие, интегриране и поддръжка на авангардни решения в областта на безжичните мрежови системи, операторските софтуерни решения, ИКТ услугите, системите за управление на енергията и е-здравеопазването.

Решенията на Intracom България:

Умните градове предлагат висок стандарт на живот както на своите жители, така и на гостите си, като прилагат цифрови технологии, за да управляват градските ресурси по най-ефективния и успешен начин. Ето кои са приспособленията от ключово значение за умните градове:

Умно осветление чрез умни услуги: Замяната на конвенционалните крушки с LED системи и комбинирането на уличното осветление с възможности за комуникация и наблюдение не само драстично намаляват консумацията на енергия и цялостните оперативни разходи на града, но и генерират приходи за финансиране на трансформацията и модернизацията на градската инфраструктура.

Мониторинг на трафика: Напреднала система, която засича и брои в реално време преминаващите превозни средства.

Умно паркиране: Стратегически разположените в избрани осветителни стълбове ултразвукови сензори установяват наличието на автомобили, паркирани в наблюдаваните райони на Умния град в реално време. Централизирана Географска информационна система показва свободните и заетите места за паркиране и информира гражданите къде могат да паркират, като в същото време следи за потенциални нарушители, паркирали неправомерно.

Управление на отпадъците: Умни сензори за управление на отпадъците се поставят във всеки контейнер за боклук, за да напомнят на съответните инстанции да събират и изхвърлят отпадъците ежедневно.

Умно измерване: Постигането на ефективен енергиен мениджмънт, който е една от най-важните цели на концепцията „Умен град“, изисква електромерите да правят повече от това просто да измерват консумацията и производството на енергия. Умните измервателни уреди следят енергоинтензивността в къщата, интегрират данните за потребление на вода и газ и предлагат мониторинг и контрол за разумно потребление.

Smart Cities (Интелигентни градове) - изложба за Югоизточна Европа
Smart Cities е единственото събитие у нас във формат „изложение – конференция“. Има за цел да популяризира модерните технологии и работещи практики, които могат да превърнат градовете ни в по-екологични и ефективни системи.
Начална дата на събитието:Вторник Март 27, 09:30
Крайна дата :Четвъртък Март 29, 19:30
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
Вход свободен

Управление на отпадъци и рециклиране

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2017

Под патронажа на:

Официален медиен партньор 2017: