Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018

ИКТ решения от Intracom България

2017-02-07 11:47:06

ИКТ решения от Intracom България

Intracom България се занимава с доставяне, развитие, интегриране и поддръжка на авангардни решения в областта на безжичните мрежови системи, операторските софтуерни решения, ИКТ услугите, системите за управление на енергията и е-здравеопазването.

Решенията на Intracom България:

Умните градове предлагат висок стандарт на живот както на своите жители, така и на гостите си, като прилагат цифрови технологии, за да управляват градските ресурси по най-ефективния и успешен начин. Ето кои са приспособленията от ключово значение за умните градове:

Умно осветление чрез умни услуги: Замяната на конвенционалните крушки с LED системи и комбинирането на уличното осветление с възможности за комуникация и наблюдение не само драстично намаляват консумацията на енергия и цялостните оперативни разходи на града, но и генерират приходи за финансиране на трансформацията и модернизацията на градската инфраструктура.

Мониторинг на трафика: Напреднала система, която засича и брои в реално време преминаващите превозни средства.

Умно паркиране: Стратегически разположените в избрани осветителни стълбове ултразвукови сензори установяват наличието на автомобили, паркирани в наблюдаваните райони на Умния град в реално време. Централизирана Географска информационна система показва свободните и заетите места за паркиране и информира гражданите къде могат да паркират, като в същото време следи за потенциални нарушители, паркирали неправомерно.

Управление на отпадъците: Умни сензори за управление на отпадъците се поставят във всеки контейнер за боклук, за да напомнят на съответните инстанции да събират и изхвърлят отпадъците ежедневно.

Умно измерване: Постигането на ефективен енергиен мениджмънт, който е една от най-важните цели на концепцията „Умен град“, изисква електромерите да правят повече от това просто да измерват консумацията и производството на енергия. Умните измервателни уреди следят енергоинтензивността в къщата, интегрират данните за потребление на вода и газ и предлагат мониторинг и контрол за разумно потребление.

Пресинформация за "Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018" :
  • Ще покажем аспектите на националната политика в областта на информационните технологии за иновативни интелигентни решения
  • К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса
  • „Надяваме се да постигнем по-амбициозни цели по отношение на енергийната ефективност в сградите“
  • Закупуване на билети за градски транспорт с един клик
  • Технологичната революция в градовете
  • Велдим-1 ООД ще представи интелигентни системи на „Smart Cities“ 2015
  • Решенията на ICONICS за сградна автоматизация
  • „Smart Cities“ 2015 стана партньор на „One Architecture Week” 2014
  • Интелигентни транспортни системи се внедряват в България
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ”и “Интелигентни градове” 2014
  • Новите акценти във Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Как технологиите могат да управляват градовете по-интелигентно?
  • Clicko ще представи своята телематична платформа с конкретни примери на Smart Cities 2014
  • Под патронажа на:

Официален медиен партньор: