Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Иновативни фотоволтаични панели от Tatung

2017-01-24 18:28:01

Интервю с г-н Ярослав Таубер, Tърговски мениджър Татунг-Чехия

От основаването си през 1918 г. Tatung се превърна в група Tatung (www.tatung.com). Tatung е пионер в разработването на национална интелигентна мрежа в Тайван и водеща марка за енергоспестяващи системи и продукти. Решенията на Tatung може лесно да се прилагат за области, интелигентни сгради и интелигентен дом, здраве и системи за наблюдение. Една от многото постижения е microgrid система за област Пингтунг, Тайван, с награда по Инициативата за Енергийни Смарт общности" на Азиатско-тихоокеанско икономическото сътрудничество (APEC), както и награда за иновации на Съвета за наука и технологии на Тайван.

Инж. Таубер, в кои области се развива Татунг-Чехия?

Tatung Чехия, като клон на Татунг, е създадена през 2005 г. в Пилзен като завод за производство на LED (LCD) телевизори и компютърни монитори. Благодарение на глобалната стратегия на Група Татунг, преди две години се трансформирахме в търговки офис в Прага (www.tatung.eu).

Намеренията ни са в областта на интелигентни решения (Smart Home, Smart City, Smart Building), и Интернет на нещата (IoT), както и решения за системи за  възобновяеми източници на енергия, тъй като те спомагат за намаляване на емисиите на парникови газове, свързани с производството на електрическа енергия. Основната стратегия на Татунг-Чехия е разпространението в Европа на информация за Татунг и продуктите и услугите на Групата.

Къде координира дейността си фирмата? В кои страни предлагате своите продукти?

Както подчертах, ние започнахме в Чехия и разпространяваме дейноста си през Словакия, Полша, Унгария, и най-вече България, където създадохме малък клон с фокус-продажба на фотоволтаични панели. Участваме в националната програма "Зелената енергия за спестявания" в Чехия и "Зелена енергия за битови нужди" в Словакия.

Компанията предлага иновативни фотоволтаични панели. Какви са техните предимства пред другите, които са на пазара?

Най-вече високата ефективност, която може да достигне 18,3% през монокристални и 17% в поликристални модули. Също така ФВт панели са много устойчиви на въздействието на градушка и статично натоварване. Както и минимално намаление на ефективност (0.62%), в случай на разлика в слънчевата радиация: 1000/200 W / m².

Татунг за първи път ще участва на изложението в България. Какво ще представите?

Предимно фотоволтаици и интелигентни решения. В началото ще се съсредоточим към клиенти, които се нуждаят от решения за ФВт системи. На щанда на TCZ ще покажем и иновативна система за преподаване "StudyFUN".

Кои са клиентите, към които са насочени вашите продукти? Кого очаквате да посрещнете на щанда на Татунг на изложение EE & RE 2017?

Ако намерим партньори за пилотни проекти, тогава можем да кажем, че нашето участие в това събитие е било успешно.
Ние също така идваме с различно решение за подобряване на процеса на обучение в детската градина и началното училище. Това е система "StudyFUN", която през 2015 беше победител в APICTA с награда в категорията за електронно обучение. В Чехия имаме много положителни отзиви и се надявам, че в България ситуацията ще бъде подобна.

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Турбината WEGA беше представена на ЕЕ и ВЕ 2015
  • „Хермес Солар“ ООД взе участие в провеждащото се за 11-та поредна година Изложение за Енергийна ефективност и възобновяема енергия (11-13 март, 2015, ИЕЦ, София)
  • Иновативно предложение от Филкаб Солар на ЕЕ и ВЕ 2015
  • Виждаме потенциал за развитие на възобновяемата енергия в България, интервю с инж. Зоненшайн, POLYTECHNIK, Австрия
  • Пауловнията – едно от най-бързорастящите дървета и възможност за печеливш бизнес у нас
  • Биогаз инсталациите - алтернатива за производство на енергия и решение на проблема с биоотпадъците
  • „ИКО-ЕЛ-Константин Стоянов“ ще участва за първи път на ежегодното изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия 2015.
  • WIN-WIN Форум 2014
  • WIN-WIN ФОРУМ
  • Джос Делбеке, генерален директор по действията за климата в ЕК, приветства участниците в изложението и форума „EE & ВЕ“ и „Smart Cities“
  • Нови технологии и продукти на ЕЕ и ВЕИ 2014
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ” и “Интелигентни градове” 2014
  • „Термопомпени системи и „Омния контракторс“ ще участват в изложението „ЕЕ & ВЕИ” 2014 за Югоизточна Европа
  • Новите акценти в Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Интервю с Гьоран Йоханссон, изпълнителен директор на
  • Интервю със Слав Ландов – ръководител направление ВЕИ във ФИЛКАБ АД, участник в изложението „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Новите ценности в глобалната енергийна система
  • Експерти и политици призовават за спешни промени по отношение на екоенергията и отпадъците като единствена алтернатива за бъдещето
  • Кои са технологиите, които ще ни осигурят “чисто” бъдеще?
  • Настъпва десетилетието на устойчивата и енергийноефективната архитектура
  • Последните технологични постижения в областта на сградно интегрираните фотоволтаици и интелигентните сгради на Форума и изложбата за Югоизточна Европа
  • Форум за Югоизточна Европа - преференциални цени за регистрация до 10 май
  • Микс от зелени енергийни технологии на 9-тата Изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа