Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018

2016-02-17 11:07:39

Интелигентни решения за сградна автоматизация от Вилмат
Интервю с Даниела Байкова

Г-жо, Байкова, Вилмат осигурява качествени услуги благодарение на постоянното въвеждане на иновации. Разкажете ни за решенията, които ще представите на Smart Cities?

Нашата компания има 25 годишна история. Голяма част от времето ние участваме в проекти за автоматизация. Имаме много атрактивни решения за обществени сгради, свързани с управление на ресурсите и комфорта. В последните години обаче все повече домове имат нужда от такъв продукт. Хората се насочват към проблемите, свързани със сигурността и намаляването на потребление на енергия в своите домове. Затова бихме искали тази година да представим нашите решения за умен дом.

Вие ще участвате заедно с чешкия Ви партньор ELKO EP – какви са предимствата на техните продукти?

Elko IP има сериозен опит. INels е дъщерна компания, специализирана в производство на продукти за домашна автоматизация, разполагаща с голям развоен център, изключително модерно производство и широко представяне на международния пазар. Техните основни плюсове са свързани с качеството на продуктите им.

За какъв тип клиенти са подходящи продуктите Ви?

На изложението ние ще адресираме нашите решения към собствениците на жилища. Имаме решения както за новостроящи се домове или такива в основен ремонт, така и за вече изграден интериор, в който окабеляване е невъзможно. Ще бъдат представени наистина широка гама продукти, специализирани в тази област, включително интериорни решения като тъч панели и телевизори, вградени в огледала.

Какви са ползите от въвеждане на системите за сградна автоматизация?

Основните ползи са свързани с възможността да се управляват всички ресурси в една сграда или дом – електрическа енергия, топлинна енергия, газ, вода, алтернативни източници на енергия. Тези системи освен че могат да бъдат наблюдавани, могат да бъдат и реално управлявани както по зададен сценарий, така и на база данни от метеостанции и/или датчици за температура, осветление и присъствие. Този тип автоматизация значително намалява разходите за енергия. Има и превантивни функции, както и дава възможност да бъдат планирани разходите. Например управлението на осветлението в един дом е най-малкото, което можем да направим за природата в днешни дни.  Това е единият аспект.

От друга страна, системите за домашна и сградна автоматизация позволяват интеграция със системите за сигурност и това в комбинация с отдалечения достъп дава една допълнителна възможност на собствениците да контролират дома си.

Има и забавен аспект, например управлението на мултимедията е една чудесна перспектива да се намалят дистанционните в дома и да се гарантира комфорт за възрастните и контрол върху децата.

Може ли да споделите за интересни Ваши проекти?

Последните два проекта, в които участвахме, бяха наистина големи и атрактивни.

Сан Стефано Плаза е много функционален комплекс, в който имаме 3 системи за автоматизация: офиси и магазини, 123 апартамента и цялостна автоматизация и енергиен мениджмънт. Проектът включва и интеграция с всички слаботокови инсталации и изграждането на единен команден център. BMS e изграден с продукти на Шнайдер Електрик, а нивото на интеграция е наистина най-високото възможно към този етап на развитие.

ЧСОУ „Св. Георги” е проект, с който също се гордеем. БМС контролира всички помещения и системи изградени в училището. Осъществен е пълен контрол върху микроклимата на класните стаи, няколко мултимедийни системи и специализирана система за контрол на достъп Хезид, която повишава възможностите за осигуряване сигурността на учениците.

Пресинформация за "Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018" :
  • Ще покажем аспектите на националната политика в областта на информационните технологии за иновативни интелигентни решения
  • К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса
  • „Надяваме се да постигнем по-амбициозни цели по отношение на енергийната ефективност в сградите“
  • Закупуване на билети за градски транспорт с един клик
  • Технологичната революция в градовете
  • Велдим-1 ООД ще представи интелигентни системи на „Smart Cities“ 2015
  • Решенията на ICONICS за сградна автоматизация
  • „Smart Cities“ 2015 стана партньор на „One Architecture Week” 2014
  • Интелигентни транспортни системи се внедряват в България
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ”и “Интелигентни градове” 2014
  • Новите акценти във Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Как технологиите могат да управляват градовете по-интелигентно?
  • Clicko ще представи своята телематична платформа с конкретни примери на Smart Cities 2014
  • Под патронажа на:

Официален медиен партньор: