Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018

International Baler Service ще участва на 'Save the Planet' 2014

2014-01-17 06:57:33

International Baler Service ще участва на 'Save the Planet' 2014

‘Save the Planet’ е водещo събитие, което събира известни местни и международни доставчици и потребители на оборудване, технологии и услуги, а също и професионалисти от частния и публичния сектор. Директни изложители от Австрия, България, Дания, Германия, Италия, Полша, Словения, Швеция и Швейцария ще покажат своите продукти и ще насърчат прилагането им в региона, което е от изключително значение за устойчивото развитие на Югоизточна Европа. IFE Aufbereitungstechnik, Herbold Meckesheim, Lindner-Recyclingtech, Hitachi Zosen Inova и Tecnova са най-новите участници, които се присъединиха към изявата.

Акцент в програмата на конференцията ще е Европейският ден за управление на отпадъците, организиран от ACR + и ENEP.

В този брой на нашия бюлетин ще представим дейността на International Baler Service и някои от нашите международни партньори.

Приятно четене от екипа на Виа Експо.

Т 032/ 512 900  E  tanya@viaexpo.com   W www.viaexpo.com

ИНТЕРВЮ с г-н Toм Еклунд

Г-н Еклунд, моля разкажете ни накратко за Вашите дейност и продуктово портфолио.

International Baler Service работи в три направления:

● Продажба на оборудване втора употреба за индустрията, преработваща хартиени отпадъци
Нашият основен продукт е преси за хартия Presona, втора употреба, като новите преси се произвеждат от фирмата в Швеция. Нашите най-големи пазари са Русия и района около Русия, като си сътрудничим успешно с фирмата EXIMO от Санкт Петербург.

● Продажба на резервни части за пресите Presona
Тази наша дейност е концентрирана на територията на ЕС, Русия и Близкия изток.

● Търговия с отпадъци от хартия
International Baler Service помага на своите клиенти да намерят отпадъчна хартия. През 2014 г. фирмата ни ще изгради мрежа от контакти на доставчици на отпадъци от хартия, а от началото на 2015 г., един от нашите много добри стари клиенти от Близкия изток, ще започне да внася между 20 000 – 25 000 тона отпадъчна хартия всеки месец.

Вие работите с най-големия производител на хартия в Близкия изток. Моля да ни запознаете по-детайлно с този проект.

Преди основаването на International Baler Service през 2001 г., бях част от екипа на Presona в Швеция в продължение на 25 години.
По време на работата ми там започнах сътрудничество с компании от Близкия изток. През последните 8 години тези компании закупиха, ремонтираха и пуснаха в действие  две фабрики за хартия в Европа. През 2013 г. те придобиха и трета фабрика за хартия в Европа, която ще започне дейността си през 2015 г. Тя ще се захранва с около 1 200 т. отпадъчна хартия на всеки 24 часа.

Отпадъчна хартия за първата и втората фабрики ще бъде доставяна от Близкия изток, асуровината за третата фабрика ще трябва да се осигури от внос от друго място.

Основната цел на International Baler Service е да изгради мрежа от контакти на доставчици на хартиени отпадъци.

Пробното пускане в експлоатация на третата фабрика за хартия ще бъде през май 2015 г. и дотогава ние трябва да сме осигурили поне 50 000 тона отпадъчна хартия на склад.

След юли 2015 г. производството трябва да бъде 50% - 60%, с тенденция да се увеличи и да обхваща целия производствен капацитет на фабриката до края на 2015 г. или началото на 2016 г. Вносът на отпадъци от хартия ще следва увеличението на производството и ще достигне около 25 000 т. на месец.

Какви са Вашите цели, свързани с участието Ви в ‘Save the Planet’  2014,  и кои са потенциалните клиенти, с които бихте искали да се срещнете на щанда Ви?

Най-важната причина за участието на International Baler Service в  изложението е да намерим доставчици на отпадъчна хартия за клиентите ни от Близкия изток.  Затова и един от собствениците на фабриките за хартия ще бъде с мен на щанда по време на изложбата ‘Save the Planet’ от 5-ти до 7-март 2014 година.

Разбира се, International Service Baler ще рекламира и оборудването втора ръка за преработващата хартия индустрия, а също и резервните части за пресите Presona.

Имате ли изградена търговска мрежа в Югоизточна Европа? Как оценявате потенциала на този пазар?

Нямаме изградена търговска мрежа в Югоизточна Европа и затова по време на изложението ще търсим компании, заинтересовани да работят с нас.
Вярвам, че пазарът в тази част на Европа има голям потенциал, и аз наистина очаквам да развием бизнеса си в този район.

ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ

Montanuniversitaet Leoben е известен като един от най-добрите университети в Австрия, който предприема научни изследвания в широк спектър от технологични области (наука за материалите и технологиите, металургия, геофизика, инженеринг на минерални ресурси и петролни продукти, машинно инженерство, полимерно инженерство, устойчиво управление на отпадъците и свързани технологии.)

Това означава, че различните изследователски области са съсредоточени главно по "веригата на добавената стойност", от извличането на суровините и тяхната преработка, разработването на материали и продукти, производствени процеси, производство на строителни компоненти/оборудване, до процесите на рециклиране и депониране. Услугите на Montanuniversitaet Leoben включват научно-изследователска дейност за малки и средни предприятия, за промишлеността, както и за публичните институции.

Освен това, университетът участва в създаването на национални центрове за изследвания, CD лаборатории , изследователски студия, а също и в голям брой национални, европейски и международни изследователски проекти.

Списанието FuturENVIRO започва да бъде издавано с цел да се превърне в еталон на издание с публикации за проекти, технологии и новини в областта на екологията, с акцент върху международните пазари, използването на нови технологии, както и директен контакт с експерти и мениджъри от този сектор. FuturENVIRO предоставя информация на фирмите, разработващи проекти, кои компании са най-подходящи за изпълнението на тези проекти, както и данни за доставчиците относно спецификата на текущи проекти, като се отделя специално внимание на пазарите с най-големи възможности за разширяване на бизнеса.

FuturENVIRO публикува 10 броя годишно - 5 броя, посветени на управлението на водите и други 5 - на управлението на отпадъците. Изданията осигуряват изчерпателна информация за всичко случващо се в областта на околната среда.

От 1984 г. (официално известно като SEKUNDÄR-ROHSTOFFE) изданието публикува информация за процесите на рециклиране, депониране и третиране на отпадъците. Списанието представя нови технологии, съоръжения и машини, тенденции, изследвания и доклади за пазара, фирмени профили, кратки новини, коментари по важни законодателни въпроси, както и най-новите регламенти на ЕС в областта на управлението на отпадъците.

Журналисти от EU-Recycling посещават национални и международни изложби, конференции и конгреси, правят преглед на най-важните моменти от разработването на продукти и услуги.

Всеки месец списанието достига до около 12 000 професионално ангажирани читатели в цяла Европа с тираж от 4 500 издания (в печатен и в електроннохартиен формат), в над 27 държави.

На http://www.recyclingportal.eu/  можете да намирате актуални новини всеки ден

Balkans.com Business News е известен и признат глас на бизнеса в световен мащаб. Като източник на събитията, които се случват в над 30 индустриални сектора в региона на Балканите, медията предлага ежедневно актуални новини и прави седмични прегледи, пазарни изследвания, финансови отчети, презентации на компании, които работят в Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Кипър, Македония, Гърция, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словения и Турция.

Читателската аудитория включва ръководители от висок ранг, бизнес лидери, образователни институции, инвеститори, собственици на фирми и държавни институции по целия свят.

www.balkans.com

Пресинформация за "Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018" :
  • Силно международно присъствие се очаква на Save the Planet 2016
  • Да поговорим за решения за рециклиране на отпадъци – интервю с Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс
  • Eнергийно ефективни технологии за рециклиране, представени от фирма Братя Пашев
  • Solvay ще покаже технология за обработка и контрол на вредните емисии на Save the Planet 2016
  • Преработването на отпадъци за енергия има място и в България
  • Weiss предлага нова гама когенерационни инсталации за производство на енергия от отпадъци
  • Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия в България, пред сп. Екология & Инфраструктура
  • Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда
  • HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet
  • Най-новата инсталация Vecoplan HydroDyn – дебют в България по време на „Save the Planet“ 2015
  • Водещи компании ще демонстрират устойчиви решения за управление на отпадъците на „Save the Planet” 2015
  • Интервю с г-жа Ралица Ангелова, заместник-изпълнителен директор на БалБок Инженеринг АД
  • Австрийският отговор на необходимостта от зелени технологии и ноу-хау в Югоизточна Европа
  • 2014 – годината на ефективно използване на отпадъци и ресурси
  • МОСВ подкрепя за пети пореден път „Save the Planet”
  • Силно австрийско участие на ‘Save the Planet’ 2014
  • Komptech ще представи енергийноефективни технологии за раздробяване, компостиране и сепариране на ‘Save the Planet’ 2014
  • International Baler Service ще участва на 'Save the Planet' 2014
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • От депониране към рециклиране
  • AUWA Recycling България на „Save the Planet
  • Отпадъците - ресурсът на бъдещето: Отстъпки за ранна регистрация в Save the Planet
  • Рисайклинг България ще представи технологии за компостиране, сепариране и балиране на Save the Planet
  • Трицветната система на ЕКОПАК спасява тонове опаковки от депата
  • Oeko-Service Luxembourg (SuperDrecksKëscht®) и EUROPLAST на Save the Planet
  • Технологии за енергия от отпадъци и инсталации за рециклиране на Save the Planet 2013
  • Фирми от 12 държави на Save the Planet
  • Енергия от отпадъци – печеливша инвестиция
  • Силно международно присъствие на Save the Planet - изложба и конференция за управление на отпадъци и рециклиране
  • Зелената трансформация на Югоизточна Европа
  • Пресинформация от изложители
  • Заводът край Варна е с най-висока степен на автоматизация
  • Огромна обществена подкрепа на забраната на найлоновите торбички, предложена от ЕС
  • Правилно ли е решението за получаване на енергия от отпадъци? Отговорът е ДА!
  • Малка английска община наема американска фирма да добива енергия от отпадъците й
  • Недостиг на енергия и ресурси. Следващият месец ще достигнем 7 млрд. души и ...
  • Първата в света 19,6 MW двукомпонентна ORC-инсталация
  • Управление на отпадъците и депа в Австрия - интервю с Дейвид Ланер