Интервю с г-н Николай Пашев, управител на фирма „Братя Пашев“ ООД

Начало > Събития > Конференция Управление на отпадъците и рециклиране > Новини > • Пресинформация > Интервю с г-н Николай Пашев, управител на фирма „Братя Пашев“ ООД

Покажи Страниците
2017-01-16 18:22:42

Интервю с г-н Николай Пашев, управител на фирма „Братя Пашев“ ООД

Г-н Пашев, с кои фирми си партнирате в областта на рециклирането?

През последните седем години фирмата се специализира в планиране, доставка и монтаж на машини, инсталации и консумативи за рециклиране на различни суровини, в това число пластмасови отпадъци, битови отпадъци, дървесина и много други. Фирмата представлява на българския пазар официално и ексклузивно над 10 световно известни марки в тези области, с повечето от които работи от самото си създаване преди 16 години. Някои от тях са Vecoplan - Германия за шредери за раздробяване на пластмаси, битови отпадъци /РДФ/, дървесина, биомаса, текстил, хартия и др.,

MAS - Австрия за конични двушнекови екструдери за регранулиране и компаундиране на различни видове пластмаси, Sesotec - Германия за инсталации за оптично сортиране на различни видови пластмаси и отпадъци, STF - Германия за инсталации за рециклиране на PET бутилки, ABS -Германия за гъвкави силози за съхранение на насипни материали като гранулати или мленки, Baur - Германия за различни видове ножове, сита и други резервни части към различни машини в сферата на рециклирането и много други.

Вие внасяте преработвателни машини за пластмаси, битови отпадъци, дървесина , хартия, инсталации за сухо почистване на пластмасови отпадъци, екструдер-гранулатори за преработка на пластмаси. Предлагате ли консултация и съдействие при монтаж на машините?

Да, силната страна на фирма „Братя Пашев“  винаги е била и ще продължава да бъде оказването на пълно съдействие на клиента по отношение на първоначалния избор на технология и  оборудване,  участие в реализирането на даден проект от началото до края, консултиране по всички актуални въпроси и естествено пълно съдействие по отношение на монтажа  и дори по-нататъшно обучение на персонала.

При нас е традиция всяка година преди изложението „Save the Planet“  да организираме тематични дни на отворените врати, на които ние предварително акцентираме и информираме нашите клиенти относно новостите и тенденциите в сферата на рециклирането.

От кои сектори са Вашите основни клиенти?

Нашите основни клиенти са в сферата на преработка и рециклиране на пластмаси и в сферата на оптимално и ефективно оползотворяване на битови отпадъци и други отпадъци.

Дайте пример за изградена инсталация с Ваше участие.

Примерите, които мога да посоча, са много, но ще изброя няколко: През 2014 година фирма „Братя Пашев“ ООД съвместно с нашите партньори  STF Maschinen und Anlagenbau и Sesotec - Германия реализира единствения пилотен проект в България за преработка на PET бутилки с годишен капацитет 15 000 т. Съвместно с немската фирма Vecoplan реализирахме първия в България цялостен проект за производство на алтернативно гориво RDF.

Съвместно с австрийската фирма MAS Maschinen und Anlagenbau Schulz Gmbh е инсталиран ново поколение двушнеков екструдер със самопочистващ се филтър за регранулиране и компаундиране на различни видове пластмаси;  предвидено е до края на 2016 г. да се осъществи монтирането и пускането на втора инсталация на фирма MAS за регранулиране на пластмасови отпадъци от ПЕ фолия с много висока производителност.

Тази година реализирахме и доставихме инсталация за сортиране на твърди отпадъци от различни пластмаси: ПП, ПЕВН, ПЕНН, ПС, ПЕТ с най-модерното технологично оборудване от водещите фирми Vecoplan и Sesotec с капацитет на сортиране от 2500 кг/час, с изключителна енергийна ефективност, обстойно разделяне по видове пластмаса, както и по цвят.  Допълнително фирмата ни продължава и работи много активно по  различни нови  проекти, чиято реализация ще бъде факт през 2017 г.

Какви са новостите в сектора, предлагани от Вашите партньори?
 Новостите в сектора са много и разнообразни. По време на изложението K-2016 в Дюселдорф например нашият европейски  партньор Vecoplan представи комбинация от шредер и мелница. От своя страна друг наш бизнес-партньор - фирма Sesotec показа нов модел оптичен сортер. Фирма MAS пък представиха екструдер и филтър CDF с нов дизайн и променени технически характеристики.

На какво ще акцентирате при участието си на Save the Planet 2017?
Комплексни и единични решения, технологични решения (ноу-хау), машини и съоръжения, свързани с ефективната преработка на различни видове отпадъци – пластмасови и др., сортиране, шредиране, пране („сухо” и с вода), дозиране, регранулиране, компаундиране и екструзия. Всички те са енергийно ефективни и опазващи околната среда. От друга страна са битовите отпадъци – технологии за тяхното сортиране и ефективно използване в това число на RDF – алтернативно гориво. Тяхното представяне ще бъде подкрепено и от активното участие в изложението на нашите търговски партньори от Европа:  Vecoplan, Sesotec, STF, MAS и др. нови в нашата листа, които клиентите ни ще научат преди и по време на изложението.

В кои браншове бихте искали да разширите контактите си?
До сега участието на изложения винаги е било полезно, защото ти дава възможност за директен контакт с клиента. Надявам се да имаме нови контакти в познатите наши браншове, за да намерим и предложим най-добрите решения и приложения в тази област.

Международна конференция за Управление на отпадъците и рециклиране за Югоизточна Европа
Конференцията Save the Planet отразява новостите в сектора. Целта на нейното провеждане е да представи добри практики и реализирани проекти, да срещне представителите на бизнеса и общините с международни експерти.
Начална дата на събитието:Сряда Март 28, 10:00
Крайна дата :Сряда Март 08, 17:00
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
65 EUR

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2017:

Под патронажа на: