Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018

Интервю с Marina Doubell от INNOVA

2017-01-09 10:57:15

Интервю с Marina Doubell от INNOVA

INNOVA е основана през 1989 г., специализира в областта на сателитното наблюдение на Земята. Основната технология за дистанционно наблюдение, с която работи компанията, е обработката на сателитни снимки, придобити със Synthetic Aperture Radar (SAR), използвани в различни приложения, предимно за мониторинг и контрол на територията.

През последните години компанията разшири своята дейност чрез разработване на услуги и приложения в сектора на Infomobility /информационна мобилност/ , и по-конкретно в системи, базирани на GPS сателитна навигация и GALILEO. В този контекст, дейността на дружеството се базира на използването на сателитната навигация,  интегрирана с други технологии (например RFID, мобилни приложения) за предоставяне на специализирани услуги като:

• контрол на превозни средства в логистиката, обществения и частния транспортен сектор
  • интегрирано управление на градския цикъл за събиране на отпадъци,
  • развитие на иновативни решения, включително и мобилни приложения, с перспектива за Интелигентни градове.

На изложението Интелигентни градове ще представим INNOVAMBIENTE, нашето решение за управление събирането на отпадъци, базирано на облачните технологии.

Вашата основна дейност включва технологии за наблюдение, но от скоро развивате нови услуги и приложения в сферата на градската мобилност. Бихте ли ни разказали повече за най-новите си решения?

Нашата Infomobility дивизия се разширява бързо. Разчитаме на три различни линии на Infomobility иновативни услуги, всички в контекста на Интелигентни градове:

INNOVAMBIENTE, нашето решение за интегрирано събиране на отпадъци, е проектирано, за да помогне на обществото ни да премине към икономика с нулеви отпадъци, която увеличава повторната употреба и рециклиранто.

INNOVAMOBILITY е решение за мониторинг на превозни средства в частния транспортен сектор.

BUSTRACKER е нашето решение за контрол и управление на градския обществен транспорт. Системата е модулна и в своята пълна версия интегрира наземното управление на информационните системи, като интелигентни автобусни спирки и дисплеи, за да предостави информацията и чрез мултимедия.

Можете също така да използвате сателитна навигация за интегрирано управление на отпадъци. Разкажете нещо повече за това. В кои други сектори вашите решения могат да намерят приложение?

INNOVAMBIENTE е нашето решение за интегрирано управление на битови отпадъци. Сателитната навигация е един от модулите, които съставляват нашата система. Услугата помага на общини, сметосъбиращи фирми и гражданите да бъдат по-информирани по отношение на различните процеси за събиране на отпадъци. Гражданите могат да получат достъп до собствените си лични данни, например колко отпадъци  са произвели, как да разграничат видовете отпадъци, за календара за събиране и извозване и възможността да се поръча събирането на тежки отпадъци.

Имате ли някаква дейност в България или региона? Търсите ли партньори или дистрибутори тук?

Ние вярваме, че България е един много интересен пазар. Миналогодишната изложба Интелигентни градове беше последвана от посещение в някои общини и компании, които се занимават със събиране на отпадъците. Също имахме удоволствието да посрещнем някои от тези общини на нашия щанд на търговското изложение Ecomondo 2016 в Римини.
Определено се интересуваме да намерим местни партньори.

Кой бихте искали да поканите на вашия щанд?

Общини, фирми, свързани със събирането на отпадъците, местни технически партньори.

RFID четец за мониторинг на разделно събиране на отпадъци

Флийт мениджмънт модул

Citizen App с основни и разширени функции (ръководство за това как да се разграничат отпадъци, календар за битови отпадъци за вашия район, как да се достигне до общинската точката за събиране на отпадъци и статистика на данните за събиране на отпадъци:

Пресинформация за "Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018" :
  • Ще покажем аспектите на националната политика в областта на информационните технологии за иновативни интелигентни решения
  • К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса
  • „Надяваме се да постигнем по-амбициозни цели по отношение на енергийната ефективност в сградите“
  • Закупуване на билети за градски транспорт с един клик
  • Технологичната революция в градовете
  • Велдим-1 ООД ще представи интелигентни системи на „Smart Cities“ 2015
  • Решенията на ICONICS за сградна автоматизация
  • „Smart Cities“ 2015 стана партньор на „One Architecture Week” 2014
  • Интелигентни транспортни системи се внедряват в България
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ”и “Интелигентни градове” 2014
  • Новите акценти във Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Как технологиите могат да управляват градовете по-интелигентно?
  • Clicko ще представи своята телематична платформа с конкретни примери на Smart Cities 2014
  • Под патронажа на:

Официален медиен партньор: