Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Как биомасата се превръща в чиста енергия? Решенията на VYNCKE за дървообработващата промишленост, хранителната индустрия и селското стопанство.

2018-02-07 13:58:09

На своя щанд по време на изложението за ЕЕ и ВЕИ от 27 до 29 март в София VYNCKE, заедно с българските си представители от Новонетикс те ще ви запознаят с  възможностите на автоматизираните високоефективни котелни системи. Фирмата оценява нуждите на клиентите, споделя опита си в целия свят, проектира и изгражда централи, от която клиентите се нуждаят, непрекъснато оптимизира дейността си, разполага със специалисти в много държави, винаги оказва пълно съдействие при доставката и монтажа на инсталацията, настройка и обучение на персонала.

Малко информация в аванс от г-н Майер.

Г-н Майер, разкажете ни за типовете енергийни централи на биомаса. За кои индустрии са подходящи?

VYNCKE проектира и изгражда зелени и чисти енергийни централи, изгарящи биомаса или RDF  за производство на топлинна енергия от 1-100MWth и електрическа мощност от 0,5-15MWel. Енергията идва индивидуално или във всяка комбинация от гореща вода, пара, термично масло и горещ газ ... с или без генериране на електрическа енергия.

Енергийните централи се доставят за дървообработващата, хранителната и селскостопанската промишленост, както и за компаниите, инвестиращи в възобновяеми енергийни източници.

Какви горива се използват за централите?
Можем да изгорим различни горива: от мокро до сухо, от фино до грубо. Природни или градски отпадъци от дървесина, овесени, оризови или слънчогледови люспи, използвано кафе, остатъци от земни или палмови масла и много други.

Дайте малко повече информация за технологията, която използвате.
Горивата от биомаса се изгарят с помощта на подвижна скара Vyncke DWS (динамична водо охллаждаела подвижна скара) в напълно интегрирани котелни системи. Технологията е персонализирано решение за конкретен процес, което гарантира най-ниската обща цена, благодарение  висока енергийна ефективност и ниска цена на експлоатация.

Имате ли клиенти в България и в кои сектори са?
Нашите клиенти в България са ФАЗАРЛЕС (дървообработващата промишленост), KRONOSPAN (дървесни плоскости), ОЛИВА (преработка на слънчоглед) и БИОВЕТ (фураж).

Разкажете ни за няколко проекта, които сте реализирали в региона.
Реализирали сме много проекти в близост до България, напр. в Гърция, Румъния и Сърбия. Те са предимно в хранително-вкусовата промишленост.

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN