2016-07-13 08:44:39

„ABX – 2008” ООД ще вземе участие в изложението Sofia Sport & Healthy Life. Продуктите, които внася и произвежда, са добре познати на българския пазар повече от двайсет години.

Интервю с г-жа Десислава Брендьорфер, управител на „ABX – 2008” ООД.

Г-жо Брендьорфер, плановете на фирмата са да разшири сътрудничеството с дистрибуторите, това ли са клиентите, с които искате да осъществите контакт?

Не, ние имаме изградени дългогодишни бизнес-партньори в лицето на най-големите дистрибуторски фирми в България. Целта на участието ни е да предоставим по-подробна информация за продуктите на посетителите на изложението, което организирате. За съжаление, информацията на етикетите е ограничена  от законовите изисквания за етикетиране на хранителните добавки. Регламент 1169/2011 на ЕС, още повече ограничава необходимата за потребителя информация и я превръща в неразбираеми думи. Убедена съм, че малко потребители знаят какво е рибофлавин или цианокобаламин. Всъщност това са витамините В1 и В 12. По-разбираемо е, нали?

Бирената мая набавя на човешкия организъм витамини, ценни незаменими аминокиселини и минерали. На какво трябва да обърнем внимание при избора на продукт?

При избора на бирена мая трябва да е посочен вида на пивните дрожди, от които е произведена. Тези от вида Saccharomyces cerevisiae се отглеждат върху хмел и се захранват с ечемичен малц. Най-ценна е автолизираната (неактивна) бирена мая, която не е вторичен продукт от пивоварната промишленост. Автолизата е процес, който разрушава клетъчните мембрани на дрождите. По този начин ценните вещества на продукта се усвояват изцяло от организма, защото живите дрожди – като всеки жив организъм – имат нужда от храна и не отдават, а изсмукват необходимите за съществуването им полезни вещества. Гаранция за качество също така е липсата на горчив вкус. Таблетките на „АВХ-2008“ имат вкус на ядки и се произвеждат по документация на немската фирма „Зома“, чийто наследник е „АмосВитал“. Другият вид дрожди са лиофилизирани дрожди Saccharomyces boulardii, които са живи и всъщност това е познатото на всички родители лекарство против диария „Ентерол“. За съжаление, поради липса на място, досега не сме отпечатвали тази ценна информация, но тъй като изискванията на Регламент 1169 ни позволяват да изредим съдържанието на бирената мая, без да посочваме количество под определен процент, ще я предоставим на потребителите в най-скоро време и на етикетите

Представете накратко и Вашите продукти „ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН“ И „ПЕКТИНУЛИН“? Как подбирате суровините си?

Бих искала да уточня, че при пускането им в производство двата продукта са иновативни за България. Идеята за производството е разработено от моя баща, д-р Веселин Вълов, добре познат като дългогодишен лекар на националния отбор по волейбол в миналото. Първоначалният доставчик е единственият завод за ябълков пектин на Балканския полуостров в Перник. След приватизирането му предприятието спира производството и е разпродадено както много други. Това налага търсенето на алтернативна суровина и изборът е полския продукт. Пектинът обикновено е ябълков или цитрусов.

Последният се извлича от лимони и грейпфрути, но не притежава същите  качества. Бих препоръчала на потребителите да следят дали на етикета е написано „ябълков пектин“.Суровината, която използваме, е сертифицирана за фармацевтични цели, т.е. ябълковият пектин е високоестефициран и нестандартизиран (не съдържа добавена захар за разлика от пектина, който се употребява при производството на конфитюри, сокове и т.н. ). Пектинулинът съдържа ябълков пектин и корен от цикория на прах. Разработката на продукта също е иновативна за България и засилва полезните за човешкия организъм ползи на ябълковия пектин.

Amosvital е немска фирма с повече от 30 годишна история в производството на хранителни добавки. Кои продукти от тяхната листа внасяте и с какво се отличават те?

Ние сме генерални представители фирмата за България и нейни продукти присъстват на българския пазар повече от 20 годни. Внасяме разтворими витамини и минерали, както и „Витамин С на прах“. При избора на витамини хората трябва да обърнат внимание не само какви витамини съдържа даден продукт, но и какво е тяхното съдържание в таблетката. Например, „Мултивитамин форте“ съдържа по 300% от препоръчвания дневен прием в ЕС. Други интересни продукти са „Изотоник“, който в зависимост от количеството вода, в което се разтваря таблетката, има изотонично или хипотонично въздействие, съдържанието на „Магнезий форте“ „Калций + D3 форте“, „АСЕ + цинк и селен“и „Витамини за деца“ също е оптимално. Под формата на капсули внасяме „Витамин С + цинк“ с удължено освобождаване и „Примол“. Това е масло от нощна иглика (или вечерна роза), което съдържа биологично активни, есенциални полиненаситени мастни киселини от изключителна полза за човешкия организъм.

Пресинформация за "Изложение за спорт и здравословен начин на живот" :
  • Целителната сила на растенията, представена на изложението Sofia Sport & Healthy Life. Цветните есенции на д-р Бах.
  • Иновативна платформа SNBA - обучения, курсове, пазаруване с отстъпка. Специална категория
  • "Доктор Биомастер" - най-големият български вносител и производител на продукти от лекарствени гъби
  • Как да четем етикетите на хранителните добавки - мнението на специалиста. Директно от кухнята на производителя.
  • Българската федерация по ветроходство (БФВ) – партньор на изложението Sofia Sport & Healthy Life 2016
  • Разнообразие от биопродукти на Sofia Sport & Healthy Life 2016
  • За първи път в България - Биоинформационни препарати, без аналог на пазара
  • Какво ще видите по време на Sofia Sport & Healthy Life?
  • Как се раждат фитнес уредите. Една успешна история...........
  • Сдружение BG Бъди активен продължава партньорството си с изложението ‘Sofia Sport & Healthy Life’16
  • 17-и октомври: последен ден на Изложението за спорт и здраве
  • Започват трите дни, посветени на темите спорт и здраве
  • Вземете Вашия автограф
  • Темите спорт и здраве провокират бизнеса и крайните клиенти
  • Търсим бизнес партньори за България
  • Фитнесът противодейства на обездвижването и стреса
  • Малките, но големи надежди на Симона Пейчева ще покажат красотата на художествената гимнастика на Sofia Sport & Healthy Life 2015
  • ASEM Group Ltd. ще покаже превантивна и лечебно изправителна гимнастика по време на Sofia Sport & Healthy Life 2015
  • Правилното хранене, биодобавки и спорт срещу „подмладяването“ на болестите в България
  • MOVE Week раздвижва 100 000 българи през септември
  • Три продуктови представяния от АКСОН на Sofia Sport & Healthy Life: изотонични напитки OSHEE, хранителни добавки Power of Nature и Collagen Pro – Active
  • Мила Вачева: Калций и магнезий се усвояват по-добре в присъствието на витамин D
  • „Досега липсваше подобно изложение“ - интервю с Людмила Михайловска, управител на Екстрем Спорт, участник в Sofia Sport & Healthy Life 2015
  • За какво помага чудотворната гъба Ганодерма
  • За повишаването на физическата активност е необходима повече спортна култура и мотивацията
  • Как дерматоглификата разчита скрития потенциал на човека?
  • PaviFLEX търси дистрибутор за България
  • Инвестира се все повече в спорта
  • Здравословно отслабване с ФОРЕВЪР Ф.И.Т.
  • Sofia Sport & Healthy Life обединява спорт и здравословен начин на живот в едно събитие