Енергийна ефективност и ВЕИ: 7 – 9.04.2020

Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)

2016-02-25 09:41:15

Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
Интервю със Сузана Сантос

Вашият девиз е "върхови постижения в енергийните системи" - какво ви отличава от другите фирми в сектора и какви са най-новите Ви разработки?

Ambitermo се ангажира да предоставя най-добрите решения за енергийна ефективност, взимайки предвид нуждите на всеки клиент и наличните източници. Ние предлагаме пълен пакет решения - проектиране, инженеринг, производство, въвеждане в експлоатация и обслужване на цялостни котелни инсталации, предоставяйки на нашите клиенти висококачествени енергийните системи.

Ние търсим и намираме решения за всякакви предизвикателства в индустрията, съобразявайки се с изискванията за качество, безопасност и за опазване на околната среда.

От стандартни котли до нестандартни бойлери за оползотворяване на отпадна топлина или напълно завършени обекти, ние можем да предоставим това, от което се нуждаете, за да получите максимална полза от своята инвестиция.

Нашите най-нови проекти са оползотворяване на отпадъците чрез превръщането им в енергия (Великобритания) и ко-инсинерация на болнични отпадъци (Португалия).

Какви продукти ще можем да видим на Вашия щанд? Къде те намират приложение?

Ambitermo ще представи най-новите си проекти, свързани с производството на енергия от отпадъци и електроцентрали на биомаса. Ще бъдат показани и други  инсталации - с комбиниран цикъл на производство на електроенергия, с когенерация и за изгаряне на отпадъци.

Какви резултати очаквате от вашето участие?

Ambitermo има за цел да популяризира и утвърди в България своята репутация като водещ производител на котли и енергийни системи, осигуряващи на българските индустрии висококачествени решения за техните енергийни нужди. Фирмата е представена в България от КоГен Инженеринг, което гарантира на клиентите, че може да се осигури  надеждна и бърза реакция при възникнали нужди или изисквания от тяхна страна.

Можете ли да ни кажете малко повече за реализирани проекти в България?

Ambitermo съвместно с КоГен Инженеринг изпълни два проекта:

Костенец – доставка и монтаж на съоръжение за когенерация, състоящо се от:
∙ 2  парогенератора, оползотворяващи отпадна топлина (HRSG), 2х20 т / ч, с горелки за доизгаряне
∙ 4 икономайзери
∙ 1 захранващ воден резервоар с обезвъздушителен купол
∙ Баланс на електроенергийната инсталация (BOP)

Полимери, Девня - доставка и монтаж на Съоръжение за когенерация, състоящо се от:
∙ 2  парогенератора, оползотворяващи отпадна топлина (HRSG), 2x24 т / ч, с горелки за доизгаряне
∙ 4 икономайзери

∙ 1 захранващ воден резервоар с обезвъздушителен купол
∙ Баланс на електроенергийната инсталация  (BOP)

Забележки:

HRSG - Heat Recovery Steam Generator - Парогенератор, оползотворяващ отпадна топлина
BOP - Balance of Plant – Баланс на (електроенергийна) инсталация

Още от секцията "Енергийна ефективност и ВЕИ: 7 – 9.04.2020" :
  • Енергийни решения от Джададжи ЕООД
  • Литовската фирма Enerstena ще представи най-новите технологии за отопление на биомаса
  • Иновативни фотоволтаични панели от Tatung
  • Енергиен мениджмънт чрез ElectriQube
  • Енергоефективно улично, индустриално и офисно осветление
  • Системи за ресурсна и енергийна ефективност от Куатроджи
  • Националната Асоциация по Биомаса (BGBIOM) в полза на бизнеса и потребителите
  • Коледно-новогодишни промоции на ЛидерЛайт България, участници в изложението за ЕЕ и ВЕИ
  • Елтрак България ще представи на ЕЕ и ВЕИ 2017 своите когенерационни централи и новостите в продуктовата си гама - хибридни системи за автономно захранване.
  • Запознайте се със системите за производство на пелети от дървесина, слама, слънчогледови люспи и битови отпадъци на Amandus Kahl
  • Интервю с г-н Михаил Костадинов, управител на Филтър ООД, България
  • Брюксел одобри държавна помощ от 31 млрд. евро за чешките ВЕИ
  • Комфорт с шведските термопомпени системи NIBE
  • Филтър – надежден партньор в изграждането и поддържане на когенерационни инсталации, котелни централи за производство на пара и топла вода и др. енергоефективни решения
  • EuroACE и материала им EPBD Workshops Summary Booklet
  • Интервю с г-н Антон Войновски, мениджър Херц Арматура - Официален представител на HERZ за България
  • Биогаз инсталации в България
  • Позеленява ли бизнесът
  • Двама министри откриха Форума и изложенията за устойчива енергия, градове и управление на отпадъци
  • Нови решения за общините
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN