Управление на отпадъците и рециклиране 16 – 18.04.2019

Lindner-Recyclingtech GmbH - с реализирани проекти за производство на алтернативно гориво от отпадъци и рециклиране на пластмаси в България.

2018-12-06 18:31:31

Компанията ще участва в 10-ото издание на изложбата "Save the Planet", София, 16-18 април, 2019 г.

Lindner, Spittal an der Drau / Österreich (www.l-rt.com): Компанията, която отпразнува своята 70-годишнина през 2018 година, предлага от десетилетия иновативни, изпробвани и изпитани решения за раздробяване на отпадъци. От планирането, разработването, проектирането и производството до сервиза, всичко идва от един единствен източник. В своите производствени мощности в Spittal/Drau и Feistritz/Drau в Австрия Lindner произвежда машини и системни компоненти, които се изнасят в почти сто страни.

В допълнение към стационарните и подвижни шредери за обработка на отпадъци, портфолиото включва и цялостни системи за рециклиране на пластмаси и производство на висококалорично твърдо гориво от отпадъци SRF.

Шредерите могат да се използват за твърди битови отпадъци, търговски и промишлени отпадъци, пластмаси, опаковъчни материали, хартия, леки отпадъци и отпадъчна дървесина.

Lindner-Recyclingtech предлага системни решения за производство на алтернативно гориво от отпадъци, рециклиране на пластмаси, преработка на отпадъци от дървесина, унищожаване на хартия и продукти и рециклиране на метали. Моля, кажете ни повече за системите си за раздробяване и как те отговарят на разцвета на Кръговата икономика.

Продуктовото портфолио на Lindner варира от стационарни и подвижни шредери за управление на отпадъци до цялостни системи за рециклиране на пластмаси и дървесни отпадъци, както и за производство на горива от търговски, битови и фирмени отпадъци (SRF / RDF). Също така, при поискване, от Lindner се проектират и изпълняват големи проекти.

С цел винаги да намери възможно най-доброто решение за всеки клиент, Lindner осъществява непрекъснато проучване и по-нататъшно развитие на своите продукти. Резултатът: машини и компоненти, които са тази решителна крачка напред - по отношение на качеството, производителността и ефективността на производството. Трите модерни производствени предприятия в Австрия произвеждат машини и системни компоненти, които се използват в почти 100 страни по света.

Тъй като рециклирането придобива голямо значение в наши дни, шредерите на Lindner помагат за справянето с нарастващото количество отпадъци в световен мащаб. За да се опазят околната среда, климата и ресурсите, кръговата икономика трябва да има бъдеще и трябва да бъде допълнително развивана и насърчавана. Lindner се ангажира с тази кауза в продължение на десетилетия и активно и динамично оформя бъдещето. Научете повече за нашите продукти на www.l-rt.com.

Lindner-Recyclingtech е компания, която извършва износ в почти 100 страни по света. На база на вашия опит, как виждате потенциала на пазара в Югоизточна Европа. Какви проекти сте реализирали в региона?

Lindner вижда нарастващ потенциал на пазара в Югоизточна Европа и вече има осъществени различни проекти в тази област, например проекти за производство на алтернативни горива от отпадъци в циментовата промишленост в «Холсим България» и заводи във Варна и София, също така, в сектора на рециклиране на пластмаси, например в «MKD-69» в София.

Наскоро компанията пусна нов шредер Atlas, предназначен за непрекъснат, икономичен производствен процес на работа, 24 часа в денонощието. Разкажете ни повече за това.

Lindner отговаря на нарастващите изисквания за автоматизирано сортиране на ценни рециклируеми материали, както и произтичащото от това нарастване на необходимостта сред производителите на твърди горива от отпадъци (SRF) от предварително нарязан, идеалнo подреден материал за сортиране.

Проектиран за много натоварени периоди на работа (24 часа на денонощие, седем дни в седмицата), дробилката с двоен вал има пропускателна способност за по-големи размери на продукцията и постоянно изхвърляне на материал от 40 до 50 метрични тона на час, в зависимост от захранвания материал, и дори до 70 метрични тона на час за твърдите битови отпадъци. В резултат на това могат да се събират повече рециклируеми материали, по-специално пластмаси от смесени твърди битови отпадъци, както и от търговски и индустриални отпадъци.

Впечатляващият пропускателен капацитет е създаден благодарение на специална концепция за задвижване: Двуваловият шредер Atlas 5500 е оборудван с електромотор. С типична електрическа мощност на задвижване от 2 x 110 кВт, шредерът използва интелигентна система за управление на енергията DEX (динамичен енергиен обмен), която винаги работи в оптимален работен режим. При заден ход валът променя посоката на въртене три пъти по-бързо, отколкото при шредер без система DEX.

Към кои от вашите технологии искате да привлечете вниманието на посетителите по време на 3-дневната изложба "Save the Planet"? Какъв ще бъде акцентът на Вашето участие?

Искаме да привлечем вниманието на посетителите към нашите иновативни решения за раздробяване, особено към системните решения за преработка на отпадъци в алтернативни горива. Lindner осигурява шредери за предварително и вторично раздробяване в многоетапната преработка на отпадъците за получаване на висококалоричното твърдо гориво SRF от една страна, и много успешно продава машината Polaris за раздробяване при едноетапния процес на производството на гориво RDF, от друга страна.

Кого искате да поканите да посети вашия щанд?

Представители на компании от следните отрасли: рециклиране, циментова промишленост, преработка на отпадъци, комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия.

Лице за контакт:

Mag. Pia Steiner, PR & Marketing, Lindner-Recyclingtech GmbH
Phone: +43 4762 2742-729, Fax: +43 4762 2742-9032
Email: pia.steiner@l-rt.com

Още от секцията "Управление на отпадъците и рециклиране 16 – 18.04.2019" :
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ
  • Добри практики за общините
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Как иновациите превръщат отпадъците в суровини и енергия?
  • Еurotools търси бизнес партньори в Югоизточна Европа
  • Lindner-Recyclingtech – за втори път на Save the Planet
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN
  • Качество от Швейцария – оборудване за третиране на биоотпадъци
  • Интервю с Надин Де Грийф, генерален секретар, Европейска федерация за управление на отпадъците и опазване на околната среда
  • EREMA ще представи новата технология RegrindPro®
  • Интервю с Лаура Куартерони, експерт продажби, Molinari S.r.l.
  • БалБок Инженеринг АД ще представи мобилната лаборатория и информационната система
  • Нова продуктова премиера от Weiss A/S
  • Силно международно присъствие се очаква на Save the Planet 2016
  • Да поговорим за решения за рециклиране на отпадъци – интервю с Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс
  • Eнергийно ефективни технологии за рециклиране, представени от фирма Братя Пашев
  • Solvay ще покаже технология за обработка и контрол на вредните емисии на Save the Planet 2016
  • Преработването на отпадъци за енергия има място и в България
  • Weiss предлага нова гама когенерационни инсталации за производство на енергия от отпадъци
  • Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия в България, пред сп. Екология & Инфраструктура
  • Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда
  • HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet
  • Най-новата инсталация Vecoplan HydroDyn – дебют в България по време на „Save the Planet“ 2015
  • Водещи компании ще демонстрират устойчиви решения за управление на отпадъците на „Save the Planet” 2015
  • Интервю с г-жа Ралица Ангелова, заместник-изпълнителен директор на БалБок Инженеринг АД
  • Австрийският отговор на необходимостта от зелени технологии и ноу-хау в Югоизточна Европа
  • 2014 – годината на ефективно използване на отпадъци и ресурси
  • МОСВ подкрепя за пети пореден път „Save the Planet”
  • Komptech ще представи енергийноефективни технологии за раздробяване, компостиране и сепариране на ‘Save the Planet’ 2014
  • International Baler Service ще участва на 'Save the Planet' 2014
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • От депониране към рециклиране
  • AUWA Recycling България на „Save the Planet
  • Oeko-Service Luxembourg (SuperDrecksKëscht®) и EUROPLAST на Save the Planet
  • Технологии за енергия от отпадъци и инсталации за рециклиране на Save the Planet 2013
  • Фирми от 12 държави на Save the Planet
  • Енергия от отпадъци – печеливша инвестиция
  • Силно международно присъствие на Save the Planet - изложба и конференция за управление на отпадъци и рециклиране
  • Зелената трансформация на Югоизточна Европа
  • Пресинформация от изложители
  • Заводът край Варна е с най-висока степен на автоматизация
  • Огромна обществена подкрепа на забраната на найлоновите торбички, предложена от ЕС
  • Правилно ли е решението за получаване на енергия от отпадъци? Отговорът е ДА!
  • Малка английска община наема американска фирма да добива енергия от отпадъците й
  • Схема за определяне такса смет / битови отпадъци и форма на плащане в Япония
  • Мариус Градба: рециклиране на опаковки в Япония, строителни отпадъци
  • Управление на отпадъците в Дания