Енергийна ефективност и ВЕИ 16 – 18.04.2019

Машини и фабрики за биомаса, компост, фураж и слама от Molinos AFAU. Решения с ниски разходи за поддръжка и дълъг експлоатационен живот.

2018-02-01 18:38:45

Molinos AFAU е специализирана в процесите на промишлено раздробяване, сушене, смилане и уплътняване.

От създаването си досега компанията се е ангажирала с качеството като единствения важен инструмент на бъдещето. В съответствие с това тя има търговски споразумения с водещите международни производители във всеки сектор.

Опитът, придобит в продължение на много години, им позволява да продължават да развивават дейността си като доставчици на съоръжения за производство на фуражи, преработка на фуражи и слама, преработка на биомаса и системи за рециклиране на компост и твърди отпадъци.

На щанда от 27 до 29 март в София ще представят своите решения пред българския бизнес.

Интервю с г-н Лиус Калво

Г-н Калво,  Molinos AFAU работи основно в четири различни сектора -Биомаса и компост, Рециклиране, Фуражни мелници, Фураж и слама

Какви отделни машини и цели съоръжения предлагате за всеки един от секторите?

Ние можем да доставим единични машини, като дробилки за слама, чукови мелници, верижни конвейери, кофични елеватори, пелет преси, охладители, превключватели и т.н., както и напълно завършени "до ключ" фабрики, включително контрол, монтаж и стартиране. За българския пазар ние сме съсредоточени основно върху биомаса, компост, фураж и слама.

Къде е разположено Вашето производство?
Произвеждаме предимно в провинция Сарагоса в Испания, но също така си сътрудничим с местните производители, за да намалим производствените и транспортните разходи на крайните клиенти.

Работите ли на българския пазар и имате ли представител тук?
В България работим в тясно сътрудничество с фирма НОВОНЕТИКС. Те имат много експертен персонал, който ни помага много да изучаваме нуждите на клиентите и да предоставяме монтажни и след продажбени услуги на нашите клиенти.

Разкажете за наскоро, реализиран Ваш проект.
Инсталирахме линия за сушене на люцерна на фирма АЖД Агро. Г-н Мачуганов е много доволен от цялата линия. Тази фабрика е предназначена за сушене на люцерна от 80% влага, до 12% влага. Обикновено фабриката работи от 35% до 12% влага . След изсушаване продуктът се охлажда и се пресова в бали с висока плътност, идеални за износ. Чрез този процес клиентът получава постоянно качествена люцерна, с по-голямо съдържание на протеин, а също и подобрява работата си на полето и увеличава производството.

Клиентът е наистина удовлетворен от линията и вероятно ще закупи и нещо друго в бъдеще.

Също така инсталирахме линия за пелетизиране на слама за производство на електроенергия чрез процес на газификация на компанията Ebioss. За съжаление тази фабрика е със спряно производство поради промяна в субсидията. Фабриката стартира без проблеми и с много добро качество на произведените пелети и висока производителност. Клиентът беше доволен от завода.

С какви посетители бихте желали да осъществите контакта на щанда си.
Бихме искали да срещнем клиенти, които се интересуват от биомаса, компост, фураж и слама. Имаме дългогодишен опит в такива сектори, за да можем да им предложим най-добрите възможни решения за процеси с ниски разходи за поддръжка и дълъг експлоатационен живот.

Още от секцията "Енергийна ефективност и ВЕИ 16 – 18.04.2019" :
  • Интервю с г-н Антон Войновски, мениджър Херц Арматура - Официален представител на HERZ за България
  • Биогаз инсталации в България
  • Нов доклад на Международната агенция по енергетика: Тенденции във фотоволтаичните приложения 2016 г.
  • Позеленява ли бизнесът
  • Двама министри откриха Форума и изложенията за устойчива енергия, градове и управление на отпадъци
  • Нови решения за общините
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN