Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018

Машини и и инсталации за рециклиране на отпадъци

2016-11-16 10:55:03

Машини и инсталации за рециклиране на отпадъци

За поредна година "Братя Пашев" ООД ще вземе участие в изложението Save the Planet от 7 до 9 март 2017 г.

Фирмата предлага консултантска дейност в областта на рециклирането на различни видове отпадъци и усъвършенстване на съществуващи предприятия.

Интервю с г-н Николай Пашев, управител на фирмата.

Г-н Пашев, с кои фирми си партнирате в областта на рециклирането?

През последните 7 години фирмата се специализира в планиране, доставка и монтаж на машини, инсталации и консумативи за рециклиране на различни суровини в това число пластмасови отпадъци, битови отпадъци, дървесина и много други. Фирмата представлява на българския пазар официално и ексклузивно над 10 световно известни фирми в тези области, с повечето от които работи от самото си създаване преди 16 години.

Някой от тях са Vecoplan - Германия за шредери за раздробяване на пластмаси, битови отпадъци /РДФ/, дървесина, биомаса, текстил, хартия и др., MAS - Австрия за конични двушнекови екструдери за регранулиране и компаундиране на различни видове пластмаси, Sesotec - Германия за инсталации за оптично сортиране на различни видови пластмаси и отпадъци, STF - Германия за инсталации за рециклиране на PET бутилки, ABS -Германия за гъвкави силози за съхранение на насипни материали като гранулати или мленки, Baur - Германия за различни видове ножове, сита и други резервни части към различни машини в сферата на рециклирането и много други.

Вие внасяте преработвателни машини за  пластмаси, битови отпадъци, дървесина , хартия, инсталации за сухо почистване на пластмасови отпадъци, екструдер-гранулатори за преработка на пластмаси. Предлагате ли консултация и съдействие при монтаж на машините?

Да , аз споменах за това в предния въпрос – силната страна на фирма „ Братя Пашев“ ООД винаги е била и ще продължава да бъде оказването на пълно съдействие на клиента по отношение на първоначалния избор на технология и  оборудване,  участие в реализирането на даден проект от началото до края, консултиране по всички актуални въпроси и естествено пълно съдействие по отношение на монтажа  и дори по-нататъшно обучение на персонала . При нас традиция всяка година преди изложението „Save the planet“ е организирането от нас на  тематични дни на отворените врати, на който ние предварително акцентираме  и информираме нашите клиенти относно новостите и тенденциите в сферата на рециклирането.

От кои сектори са Вашите основни клиенти?

Нашите основни клиенти са в сферата на преработка и рециклиране на пластмаси и в сферата на оптимално и ефективно оползотворяване на битови отпадъци и други отпадъци.

Дайте пример за изградена инсталация с Ваше участие.

Примерите, които мога да посоча са много но ще изброя няколко: През 2014 година фирма „ Братя Пашев“ ООД съвместно с нашите партньори  STF Maschinen und Anlagenbau и Sesotec - Германия реализира единствения пилотен проект в България за преработка на PET бутилки с годишен капацитет 15 000 т. Съвместно с немската фирма Vecoplan реализирахме  първия в България цялостен проект за производство на алтернативно гориво RDF.  Съвместно с австрийската фирма MAS Maschinen und Anlagenbau Schulz Gmbh е инсталиран ново поколение двушнеков екструдер със самопочистващ се филтър за регранулиране и компаундиране на различни видове пластмаси,  до края на 2016 г. предстои монтирането и пускането на втора инсталация на фирма MAS за регранулиране на пластмасови отпадъци от ПЕ фолия с много висока производителност. Тази година реализирахме и доставихме инсталация за сортиране на твърди отпадъци от различни пластмаси: ПП, ПЕВН, ПЕНН, ПС, ПЕТ с най-модерното технологично оборудване от водещите фирми Vecoplan и Sesotec с капацитет на сортиране от 2500 кг/час, с изключителна енергийна ефективност, обстойно разделяне по видове пластмаса както и по цвят.  Допълнително фирмата ни продължава и работи много активно по  различни нови  проекти, чиято реализация ще бъде факт през 2017 г.

Какви са новостите в сектора, предлагани от Вашите партньори?

Новостите в сектора са много и разнообразни. По време на изложението K-2016 в Дюселдорф например нашия европейски  партньор Vecoplan представи за комбинация от шредер и мелница. От своя страна друг наш бизнес-партньор фирма Sesotec нов модел оптичен сортер. Фирма MAS пък представиха екструдер и филтър CDF с нов дизайн и променени технически характеристики.

На какво ще акцентирате при участието си на Save the Planet 2017?

Комплексни и единични решения, технологични решения (ноу-хау), машини и съоръжения, свързани с ефективната преработка на различни видове отпадъци –  пластмасови и др., сортиране, шредиране, пране („сухо” и с вода), дозиране, регранулиране, компаундиране и екструзия. Всички те са енергийно ефективни и опазващи околната среда. От друга страна са битови отпадъци – технологии за тяхното сортиране и ефективно използване в това число на RDF – алтернативно гориво. Тяхното представяне ще бъде подкрепено и от активното участие в изложението на нашите търговски партньори от Европа:  Vecoplan, Sesotec, STF, MAS и др. нови в нашата листа, които клиентите ни ще научат преди и по време на изложението .

В кои браншове бихте искали да разширите контактите си?

До сега участието на изложения винаги е било  полезно, защото ти дава възможност за директен контакт с клиента. Надявам се да имаме нови  контакти в познатите наши браншове, за да намерим и предложим най-добрите решения и приложения в тази област .

Пресинформация за "Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018" :
  • Eнергийно ефективни технологии за рециклиране, представени от фирма Братя Пашев
  • Solvay ще покаже технология за обработка и контрол на вредните емисии на Save the Planet 2016
  • Преработването на отпадъци за енергия има място и в България
  • Weiss предлага нова гама когенерационни инсталации за производство на енергия от отпадъци
  • Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия в България, пред сп. Екология & Инфраструктура
  • Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда
  • HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet
  • Най-новата инсталация Vecoplan HydroDyn – дебют в България по време на „Save the Planet“ 2015
  • Водещи компании ще демонстрират устойчиви решения за управление на отпадъците на „Save the Planet” 2015
  • Интервю с г-жа Ралица Ангелова, заместник-изпълнителен директор на БалБок Инженеринг АД
  • Австрийският отговор на необходимостта от зелени технологии и ноу-хау в Югоизточна Европа
  • 2014 – годината на ефективно използване на отпадъци и ресурси
  • МОСВ подкрепя за пети пореден път „Save the Planet”
  • Силно австрийско участие на ‘Save the Planet’ 2014
  • Komptech ще представи енергийноефективни технологии за раздробяване, компостиране и сепариране на ‘Save the Planet’ 2014
  • International Baler Service ще участва на 'Save the Planet' 2014
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • От депониране към рециклиране
  • AUWA Recycling България на „Save the Planet
  • Отпадъците - ресурсът на бъдещето: Отстъпки за ранна регистрация в Save the Planet
  • Рисайклинг България ще представи технологии за компостиране, сепариране и балиране на Save the Planet
  • Трицветната система на ЕКОПАК спасява тонове опаковки от депата
  • Oeko-Service Luxembourg (SuperDrecksKëscht®) и EUROPLAST на Save the Planet
  • Технологии за енергия от отпадъци и инсталации за рециклиране на Save the Planet 2013
  • Фирми от 12 държави на Save the Planet
  • Енергия от отпадъци – печеливша инвестиция
  • Силно международно присъствие на Save the Planet - изложба и конференция за управление на отпадъци и рециклиране
  • Зелената трансформация на Югоизточна Европа
  • Пресинформация от изложители
  • Заводът край Варна е с най-висока степен на автоматизация
  • Огромна обществена подкрепа на забраната на найлоновите торбички, предложена от ЕС
  • Правилно ли е решението за получаване на енергия от отпадъци? Отговорът е ДА!
  • Малка английска община наема американска фирма да добива енергия от отпадъците й
  • Недостиг на енергия и ресурси. Следващият месец ще достигнем 7 млрд. души и ...
  • Първата в света 19,6 MW двукомпонентна ORC-инсталация
  • Управление на отпадъците и депа в Австрия - интервю с Дейвид Ланер