Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

„Мечта на всеки собственик на нова сграда е тя да бъде енергийно ефективна“ - интервю с Диана Панчева

2016-01-12 10:24:09

"Мечта на всеки собственик на нова сграда е тя да бъде енергийно ефективна" - интервю с Диана Панчева, началник производство в Метекно България АД, изложител в ЕЕ и ВЕ 2016

Г-жо Панчева, какво ще покажете на изложението и какви цели искате да постигнете чрез участието Ви?

МЕТЕКНО БЪЛГАРИЯ АД е част от международната компания МЕТЕКНО – световен лидер в производството на термоизолационни панели, която поощрява иновациите, като въвежда най-нови технологии и поддържа високи стандарти на продукцията с цел задоволяване нуждите на клиентите. Работим в тясно сътрудничество със световните химически концерни BASF и DAW, внедряваме техните иновативни технологии при производството на панели с полиуретанова сърцевина.

За производството на панели с минерална вата използваме най-новите продукти на KNAUF INSULATION, ISOVER и ROCKWOOL. Наши клиенти са водещи строителни компании у нас и в чужбина. Ръстът на производството ни тази година е 20%, което е неоспоримо доказателство за все по-големия интерес на пазара към продуктите ни. Нашата цел чрез участието в това изложение е да запознаем бъдещите си клиенти с термоизолационните панели и възможността те да им подсигурят толкова необходимата за всяка сграда топлоизолация.

Разкажете ни малко повече за изолационните стени и покриви, както и за Вашата патентована технология. Какви са характеристиките за спестяване на енергия, шумоизолация и огнеустойчивост?

Произвеждаме над 120 вида продукти, които могат да се разделят на две основни групи: термоизолационни панели с две профилирани метални лица и сърцевина от полиуретанова пяна или минерална вата. Нашата патентована технология е за производство на стенни и покривни панели тип HIPERTEC ROOF; HIPERTEC WALL и HIPERTEC ROOF SOUND.

Използваме външен и вътрешен профилиран метален лист и изолационна сърцевина от минерална вата с висока плътност и ориентирани влакна, разположени перпендикулярно на повърхностите на панелите. Профилираните метални лица са с голяма корозионна устойчивост и могат да бъдат в желания от клиента цвят и вид на органичното покритие. Гъвкавостта на монтажа позволява голямо разнообразие на цветове, което може да задоволи въображението и креативността на най- взискателния проектант, давайки значителен принос за естетическия вид на сградата.

Основни характеристики на нашите панели са: отлична и устойчива във времето; топлоизолация; добра механична устойчивост; дименсионална стабилност; ниско тегло; лесен и бърз монтаж; дълготрайност и ниски разходи за поддръжка: устойчивост на атмосферни влияния и агресивна среда; висока пожароустойчивост и акустична изолация при панелите със сърцевина от минерална вата.

В какъв тип сгради Вашите продукти намират приложение. Кои са потенциалните Ви клиенти и партньори, които бихте искали да поканите на щанда Ви?

Нашите панели са подходящи за изграждане на промишлени, бизнес и селскостопански сгради, хладилни помещения, контейнери, всякакъв вид покриви и преградни стени. Панелите със сърцевина от минерална вата намират приложение в сгради, за които се изисква висока степен на огнеустойчивост и акустична изолация.

Известно е, че няма по-евтина енергия от спестената. По Ваши наблюдения расте ли у нас пазарът на енергийноефективни решения и кои са факторите, които влияят за това?

Последните години непрекъснато произвеждаме панели за наши клиенти, спечелили европроекти, свързани с енергийната ефективност, залагайки в проектната документация наши панели. За всички е ясно, че енергийно ефективните сгради са бъдещето в строителството. Мечта на всеки собственик на нова сграда е тя да бъде енергийно ефективна, за да гарантира по-малки разходи за отопление през зимата и комфорт през лятото.

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Виждаме потенциал за развитие на възобновяемата енергия в България, интервю с инж. Зоненшайн, POLYTECHNIK, Австрия
  • Пауловнията – едно от най-бързорастящите дървета и възможност за печеливш бизнес у нас
  • Биогаз инсталациите - алтернатива за производство на енергия и решение на проблема с биоотпадъците
  • „ИКО-ЕЛ-Константин Стоянов“ ще участва за първи път на ежегодното изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия 2015.
  • WIN-WIN Форум 2014
  • WIN-WIN ФОРУМ
  • Джос Делбеке, генерален директор по действията за климата в ЕК, приветства участниците в изложението и форума „EE & ВЕ“ и „Smart Cities“
  • Нови технологии и продукти на ЕЕ и ВЕИ 2014
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ” и “Интелигентни градове” 2014
  • „Термопомпени системи и „Омния контракторс“ ще участват в изложението „ЕЕ & ВЕИ” 2014 за Югоизточна Европа
  • Новите акценти в Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Интервю с Гьоран Йоханссон, изпълнителен директор на
  • Интервю със Слав Ландов – ръководител направление ВЕИ във ФИЛКАБ АД, участник в изложението „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Новите ценности в глобалната енергийна система
  • Експерти и политици призовават за спешни промени по отношение на екоенергията и отпадъците като единствена алтернатива за бъдещето
  • Кои са технологиите, които ще ни осигурят “чисто” бъдеще?
  • Настъпва десетилетието на устойчивата и енергийноефективната архитектура
  • Последните технологични постижения в областта на сградно интегрираните фотоволтаици и интелигентните сгради на Форума и изложбата за Югоизточна Европа
  • Форум за Югоизточна Европа - преференциални цени за регистрация до 10 май
  • Микс от зелени енергийни технологии на 9-тата Изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа