Начало > Новини > • Пресинформация > Най-новата инсталация Vecoplan HydroDyn – дебют в България по време на „Save the Planet“ 2015

Покажи Страниците
2014-12-16 15:16:18

„Save the Planet“ се утвърди като място за експозиция и популяризиране на най-новите решения в областта на екологичното и отговорно управление на отпадъците. Водещи компании и лектори от Австрия, България, Белгия, Германия, Гърция, Дания, Италия, Румъния и Словакия ще участват през 2015 г.

"Братя Пашев" ООД е традиционен изложител. Vecoplan HydroDyn (патентована инсталация за пране на различни видове пластмасови отпадъци) и шредер V-ECO 900 – са малка част от технологиите, които фирмата ще представи по  време на събитието. В интервю нейният управител Даниел Пашев ще ни разкаже за нови инициативи и продукти, включени в продуктовата гама на фирмата.

Г-н Пашев, каква е основната дейност на Вашата фирма и кои компании представлявате?

Фирма "Братя Пашев" ООД е основана през 2000 г. с предмет на търговска и консултантска дейност дейност – представителство и посредничество за чуждестранни и български фирми в сферата на печат и производството на гъвкави опаковки в България и Европа. Представляваме редица световно известни компании: Arcolor; Rotoflex; Brückner Maschinenbau; Labor Save; Morchem; Praxair; Polywest; Eukalin; SWG; Swedev; Hudson Sharp, BPI Flexo, Münster Electronics; Vetaphone и др.

Разкажете ни с няколко думи за Ваши нови / предстоящи проекти.

В България фирма "Братя Пашев" ООД е реализирала 3 проекта за инсталации за производство на БОПП фолио с ширина 4,2 м , 6,6 м и 8,2 м на фирма Brückner Maschinenbau, Германия. Oт няколко години усилията ни са насочени към рециклирането, като фирмата предлага най-вече оборудване на водещи фирми за преработка на различни видове отпадъчни материали.

Следвайки нашата фирмена концепция и политика, планираме още през февруари 2015 г. да организираме дни на отворените врати в сферата на рециклиране и ефективно оползотворяване на различни видове отпадъци. Искаме да популяризираме модерните решения за получаване на ценни суровини от преработката на опаковки, които са излезли от употреба. Това е добра възможност за обмен на актуална информация между български и водещи европейски фирми. Така всяка компания може да прецени и определи своите нови инвестиционни намерения, включително и чрез участие в реализирането на проекти по предстоящи европейски програми.

Какви цели си поставяте чрез участието си в „Save the Planet“ 2015 и какво ще покажете?

Искаме да запознаем българските фирми с най-новите постижения на нашите чуждестранни партньори (Know-How, технологии, машини и съоръжения) за оптимално и ефективно преработване и оползотворяване на различни видове отпадъци. Убедени сме, че тяхното прилагане и внедряване е гаранция за успеха на бъдещи инвестиции и намерения на всяка една компания.

За първи път ще представим:

- Най-новата Vecoplan HydroDyn патентована инсталация за пране на различни видове пластмасови отпадъци

- Шредер V-ECO 900

- Vecoplan комплексен проект за производство на модифицирано гориво RDF (гориво от отпадъци) - първият реализиран проект на фирма Vecoplan през  2014  г. с общ капацитет от 14000 кг на час.

B сферата на рециклирането фирма "Братя Пашев" ООД представлява и други фирми на българския пазар:

- MAS - екструдери за регранулиране и компаундиране на различни видове пластмаси в това число първият реализиран проект по време на изложението с екструдер МАS 90 K с капацитет от 1300 кг/час

- Processcontrol - дозиращи и смесителни системи към екструдерни инсталации, оптимално ефективно дозиране гаранция за постоянно високо качество

- STF- сортиращи и измиващи инсталации за преработка на PET-бутилки - единственият реализиран проект в България през октомври 2014 г. с капацитет 15 000 тона годишно

- S+S - машини за автоматично сортиране на различни видове пластмасови и други отпадъци

- Nordson /Kreyenborg/ - машини и съоръжения за преработка на различни видове пластмасови отпадъци.
Международна конференция за Управление на отпадъците и рециклиране за Югоизточна Европа
Конференцията Save the Planet отразява новостите в сектора. Целта на нейното провеждане е да представи добри практики и реализирани проекти, да срещне представителите на бизнеса и общините с международни експерти.
Начална дата на събитието:Сряда Март 28, 10:00
Крайна дата :Сряда Март 28, 17:00
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
65 EUR

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2016
бе реализирано