Нова продуктова премиера от Weiss A/S

2016-01-13 17:09:24

Нова продуктова премиера от Weiss A/S

интервю с Бо Йохансен, експорт мениджър

Г-н Йохансен, Weiss участва няколко поредни години на Save the Planet. Можете ли да направите равносметка на дейността Ви в България?

Weiss вече достави в България седем броя котли за изгаряне на биомаса. Чрез участието в изложението Save the Planet ние целим да популяризираме решенията, които предлагаме на този пазар. Освен това по време на събитието се срещаме с настоящи и нови клиенти, като в процеса на разговори споделяме опита ни, както и получаваме идеи за разработване на бъдещи продукти съобразно нуждите на пазара.

Можем ли да очакваме някакви продуктови премиери и в какви области Вашите технологии намират приложения?

Щастлив съм да обявя, че в момента работим по нов проект, който включва добре познатите ни пещи за горене на биомаса за генериране на горещ въздух. Надяваме се, че ще успеем да анонсираме продукта в София. Той има широко приложение в селското стопанство и преработвателната промишленост.

Какъв тип клиенти търсите и имате ли интерес към създаване форми на коопериране като джоинт венчър?

Наш приоритет са предприятията в преработвателната промишленост, където има голям потенциал за замяна на изкопаеми горива с биогорива, а нефта и газта – с алтернативни горива от отпадъци. Ние сме отворени за всякакъв вид сътрудничество, което да е от полза за нашите клиенти.

Какви са предимствата от използването на горивни инсталации за биогорива и отпадъци и с какъв тип горива работят?

Инвестициите в нашите инсталации са с възвръщаемост 3-5 години. Предлагаме начин за намаляване на енергийната зависимост от скъпите вносни изкопаеми горива. Особено важни са и екологичните ползи от реализирането на подобни проекти.

Инсталациите ни работят с почти всички видове биомаса – дървесни  и селскостопански отпадъци. Освен това Weiss има специална продуктова линия за производство на топлинна и електрическа енергия от твърди битови отпадъци и RDF гориво.

Може ли да ни разкажете за Ваши наскоро реализирани проекти у в България? За Винпром Пещера Weiss инсталира три котела през 2015 г. – два за изгаряне на слама и един, работещи с дървесен чипс. Общият капацитет е приблизително 30 мегавата. За Агрополихим доставихме 2 броя парни котли, изгарящи слама. Всеки котел има капацитет около 20 тона пара на час. Тази инсталация ще бъде пусната в експлоатация през 2016 г.

Международна конференция за Управление на отпадъците и рециклиране за Югоизточна Европа
Конференцията Save the Planet отразява новостите в сектора. Целта на нейното провеждане е да представи добри практики и реализирани проекти, да срещне представителите на бизнеса и общините с международни експерти.
Начална дата на събитието:Сряда Март 28, 10:00
Крайна дата :Сряда Март 28, 17:00
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
65 EUR

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2017:

Под патронажа на: