Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018

“Очакваме ускорено развитие на Югоизточна Европа в областта на IT.” – интервю с Ралф Гамбета, лектор в Smart Cities

2016-02-12 10:37:34

Г-н Гамбета, какви са основните дейности на асоциацията Calypso Networks Association и в кои сфери са приложими вашите стандарти? Кои са основните успешни примери?

Calypso Networks Association е основана през 2003 г. в Брюксел, където събира на едно място опрератори, представители на местната и централната власт, консултанти и доставчици на услуги. Всички те въвеждат Calypso - отворена технология, разработена в рамките на проект на ЕС, която гарантира висока степен на сигурност при безконтактни транзакции и техническа оперативна съвместимост между различните мрежи в една мултифункционална екологична система. Calypso спазва напълно международните стандарти и е единствената технология, която предоставя синхронизация между мрежите. Това помага за създаването на една среда с много доставчици, започвайки от нивото на информацията и комуникацията и продължавайки нагоре. Над 130 системи по света за интелигентно издаване на билети са въвели технологията Calypso. Те обслужват милиони потребители по света дневно и сред тах са такива в Лисабон, Париж, Порто, Ница, Неапол, Брюксел, Мексико Сити, Монреал, Казабланка, Йерусалим, Рига, Милано и др.

За втора поредна година ще участвате в конференцията "Smart Cities". Привлекателен пазар ли е Югоизточна Европа за Вашата технология?

Успешното внедряване на интелигентни иновации в практиката е един от ключовите елементи за постигане на устойчиво икономическо развитие и растеж. Въпреки разликата между отделните държави в Югоизточна Европа по отношения на специфичните условия и законодателство, като цяло очакваме едно много добро развитие на IT сектора в региона. Успешната комбинация от приемането и прилагането на технологии и наличието на голям брой местни фирми, разработващи и предлагащи IT решения, допринася за модернизацията на сектора. Някои местни фирми, които вече са включени във Forbes, могат да прокарат и да популяризират ноу-хау, което да се трансферира и на световните пазари.

Вашата презентация ще бъде върху интелигентните решения в областта на транспорта. Разкажете ни повече за тях.

Тъй като градският транспорт е в центъра на моделите за мобилност на бъдещето, ние осъзнаваме нуждата от интелигентни решения, които ще позволят на потребителите да се възползват от една интегрирана услуга. Това ще създаде положителна представа обществения транспорт и ще увеличи потока на пътниците, които го ползват в дългосрочен план. Клиентите искат да бъдат информирани за наличните услуги и всичко свързано с тях. За да се отговори на тези нужди, е необходимо да се интегрират най-различни услуги с помощта на смарт система за издаване на билети, като например информация в реално време, насоки, информация за събития и др. Internet 2.0 започна процеса по обучение на потребителите в това да възприемат своята среда по този начин и градският транспорт трябва да се приспособи към тази нова обществена парадигма.

Пресинформация за "Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018" :
  • К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса
  • „Надяваме се да постигнем по-амбициозни цели по отношение на енергийната ефективност в сградите“
  • Закупуване на билети за градски транспорт с един клик
  • Технологичната революция в градовете
  • Велдим-1 ООД ще представи интелигентни системи на „Smart Cities“ 2015
  • Решенията на ICONICS за сградна автоматизация
  • „Smart Cities“ 2015 стана партньор на „One Architecture Week” 2014
  • Интелигентни транспортни системи се внедряват в България
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ”и “Интелигентни градове” 2014
  • Новите акценти във Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Как технологиите могат да управляват градовете по-интелигентно?
  • Clicko ще представи своята телематична платформа с конкретни примери на Smart Cities 2014
  • Издание 2018

Официален медиен партньор: