Енергийна ефективност и ВЕИ 16 – 18.04.2019

Органичните отпадъци като източник на енергия. Системи за термично сушене.

2018-01-10 12:32:50

Dutch Dryers е холандска компания, специализирана в доставката на проекти до ключ за барабанни и лентови сушилни, специалист по системи за термично сушене. Фирмата ще вземе участие в изложението за ЕЕ и ВЕИ от 27 до 29 март в София, ИЕЦ.

Органичните отпадъци са източник на енергия. Но как можете да използвате този източник? Как може да се промени материала, съдържащ високо ниво на влага, в използваем сух продукт?

Фирмата разработва и изгражда барабанни и лентови сушилни за клиенти в целия свят - системи за сушене с капацитет между 500 и 50 000 литра изпаряване на вода на час. Благодарение на оптималния процес на изсушаване, тревата например се превръща във фураж, дървесни влакна в пелети, утайки за пречистване на вода в био-гранулат или слама в строителни материали.

С лентовите сушилни се постигат оптимални резултати, използвайки ниска и / или остатъчна топлина.

Барабанните сушилни са създадени през 2007 г. Те са системи за термично сушене, при които материалът, който се изсушава, се подава през въртящ се барабан. Горещият въздух (с максимална входяща температура от 800 до 1000 ° C) изсушава материала. Този въздух може да бъде генериран с помощта на пещ, работеща с газ или отопление, използващо алтернативно гориво. След като материалът достигне необходимото съдържание на влага, той се транспортира чрез въздушния поток към сепаратора, който отделя въздуха и материала един от друг.

Повече информация за системите можете да получите лично от представители на фирмата от 27 до 29 март 2018 в София на изложението за ЕЕ и ВЕИ.

За връзка с организаторите - 032/512905, tanya@viaexpo.com, https://viaexpo.com/bg/pages/ee-re-exhibition

Още от секцията "Енергийна ефективност и ВЕИ 16 – 18.04.2019" :
  • Позеленява ли бизнесът
  • Двама министри откриха Форума и изложенията за устойчива енергия, градове и управление на отпадъци
  • Нови решения за общините
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN