Управление на отпадъците и рециклиране 16 – 18.04.2019

Прайм Технолоджийс доставя мобилни и полу-мобилни машини на Metso с хибридно (дизел/електрическо) задвижване - нова и уникална за бранша технология

2018-11-20 08:30:13

Прайм Технолоджийс e официален партньор на водещи производители на машини и оборудване за рециклиращата индустрия.
Фирмата предлага на клиентите си своя експертен капацитет за комплексни технологични решения; оптимизация и модернизация на съществуващи оборудвания; доставка, инсталиране и пуск на машини и оборудване; надеждно следпродажбено обслужване.

Интервю с г-н Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс.

Г-н Иванов, представете накратко компанията

Прайм Технолоджийс е търговска компания,създадена от хора с дългогодишен опит в областта на строителните технологии и е официален партньор на водещи производители на машини и оборудване за строителството и индустрията със специален фокус към добива и обработката на инертни материали и рециклирането на различни видове отпадъци. Ние предлагаме на клиентите си своя експертен капацитет за комплексни технологични решения; оптимизация и модернизация на съществуващи оборудвания; доставка, инсталиране и пуск на машини и оборудване както и надеждно следпродажбено обслужване.

С кои международни компании си партнирате?

Ние сме официален представител на световния лидер в областта на трошачно-пресевното оборудване Metso Minerals – Финландия и по-конкретно на две от неговите направления: Metso Aggregates - доставящо оборудване за производство на инертни материали и рециклиране на строителни отпадъци и Metso Waste Recycling – направлението произвеждащо първични и вторични шредери за обработка на различни видове отпадъци като битова смет, пластмаси, хартия, електроника и мн. др. Важни за нас са партньорствата ни и с CDE Global (Ирландия) – водещ производител на пресевно-промивни инсталации за рециклиране за замърсени инертни и земни маси и BHS (CAЩ) – доставящи комплексни решения в рециклирането и производството на RDF.

Отскоро сте преставители на ирландския лидер Portafill International. Какви са предимствата на техните машини?

Portafill са много добро допълнение към досегашната ни гама мобилни машини на Metso (сита и трошачки) поради своята компактност, възможност за лесен транспорт и от друга страна достатъчно висока производителност. Основното приложение на тези машини е в рециклирането на строителни отпадъци и земни маси от един контрактор, обслужващ определен брой депа, което на първо място изисква много добра мобилност, съчетана с ниски транспортни разходи. Смятаме, че компактната концепция на Portafill ще намери добър прием сред българските клиенти.

Какви други решения в областта на рециклирането предлагате?

Чрез нашия и особено опита на нашите доставчици, можем да предложим решение на почти всяко задание без значение колко е специфично. Принципно всички технологични решения в областта на рециклирането се водят от нуждите на конкретния проект и това е нашата филисофия при работата с клиентите. Смятаме, че даването на „готови рецепти“ без детайлно проучване на конкретните условия и нужди на всеки един проект не са добър подход, примери за което срещаме често в нашата работа. При необходимост можем да предложим дори роботизирани манипулатори за отстраняване и сортиране на определени ценни материали от общия поток, ако въпросната манипулация носи съответната рентабилност разбира се ...

Разкажете за наскоро реализиран от Вас проект

През 2018 година доставяме основно мобилни и полу-мобилни машини на Metso, като по-интересното е, че между тях има и такива с хибридно (дизел/електрическо) задвижване. Това е нова и уникална за бранша технология, която освен по-ниските експлоатационни разходи за клиента (основно гориво) в сравнение със стандартния дизелов двигател има много ниски емисии на изгорели газове, което носи и един допълнителен екологичен ефект. През 2019/20 ни предстоят за реализация няколко интересни проекта, между които и такива за производство на RDF.

Какви посетители искате да срешнете на щанда си?

Основно клиенти с проекти в които има здрав икономически смисъл, където можем да споделим натрупания опит и последните технологични решения, предоставяни от нашите чуждестранни партньори.

Още от секцията "Управление на отпадъците и рециклиране 16 – 18.04.2019" :
  • ЕЕ и ВЕ и Save the Planet ще представят решения за оползотворяване на отпадъците в селското стопанство
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ
  • Добри практики за общините
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Как иновациите превръщат отпадъците в суровини и енергия?
  • Еurotools търси бизнес партньори в Югоизточна Европа
  • Lindner-Recyclingtech – за втори път на Save the Planet
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN
  • Качество от Швейцария – оборудване за третиране на биоотпадъци
  • Интервю с Надин Де Грийф, генерален секретар, Европейска федерация за управление на отпадъците и опазване на околната среда
  • EREMA ще представи новата технология RegrindPro®
  • Интервю с Лаура Куартерони, експерт продажби, Molinari S.r.l.
  • БалБок Инженеринг АД ще представи мобилната лаборатория и информационната система
  • Нова продуктова премиера от Weiss A/S
  • Силно международно присъствие се очаква на Save the Planet 2016
  • Да поговорим за решения за рециклиране на отпадъци – интервю с Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс
  • Eнергийно ефективни технологии за рециклиране, представени от фирма Братя Пашев
  • Solvay ще покаже технология за обработка и контрол на вредните емисии на Save the Planet 2016
  • Преработването на отпадъци за енергия има място и в България
  • Weiss предлага нова гама когенерационни инсталации за производство на енергия от отпадъци
  • Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия в България, пред сп. Екология & Инфраструктура
  • Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда
  • HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet
  • Най-новата инсталация Vecoplan HydroDyn – дебют в България по време на „Save the Planet“ 2015
  • Водещи компании ще демонстрират устойчиви решения за управление на отпадъците на „Save the Planet” 2015
  • Интервю с г-жа Ралица Ангелова, заместник-изпълнителен директор на БалБок Инженеринг АД
  • Австрийският отговор на необходимостта от зелени технологии и ноу-хау в Югоизточна Европа
  • 2014 – годината на ефективно използване на отпадъци и ресурси
  • МОСВ подкрепя за пети пореден път „Save the Planet”
  • Komptech ще представи енергийноефективни технологии за раздробяване, компостиране и сепариране на ‘Save the Planet’ 2014
  • International Baler Service ще участва на 'Save the Planet' 2014
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • От депониране към рециклиране
  • AUWA Recycling България на „Save the Planet
  • Oeko-Service Luxembourg (SuperDrecksKëscht®) и EUROPLAST на Save the Planet
  • Технологии за енергия от отпадъци и инсталации за рециклиране на Save the Planet 2013
  • Фирми от 12 държави на Save the Planet
  • Енергия от отпадъци – печеливша инвестиция
  • Силно международно присъствие на Save the Planet - изложба и конференция за управление на отпадъци и рециклиране
  • Зелената трансформация на Югоизточна Европа
  • Пресинформация от изложители
  • Заводът край Варна е с най-висока степен на автоматизация
  • Огромна обществена подкрепа на забраната на найлоновите торбички, предложена от ЕС
  • Правилно ли е решението за получаване на енергия от отпадъци? Отговорът е ДА!
  • Малка английска община наема американска фирма да добива енергия от отпадъците й
  • Схема за определяне такса смет / битови отпадъци и форма на плащане в Япония
  • Мариус Градба: рециклиране на опаковки в Япония, строителни отпадъци
  • Управление на отпадъците в Дания