Първата в света 19,6 MW двукомпонентна ORC-инсталация

Начало > Новини > • Пресинформация > Първата в света 19,6 MW двукомпонентна ORC-инсталация

Покажи Страниците
2012-01-05 14:28:57

Първата в света 19,6 MW двукомпонентна ORC-инсталация

28 – 30 март 2012, София, ИЕЦ

Водещи фирми в областта на рециклирането, управление на отпадъци и екологията ще представят своите продукти, разработки и реализирани проекти на изложението Save the Planet (28-30 март 2012, София).
Желанието ни е да ви бъдем от полза чрез регулярните бюлетини с кратка информация  за най-доброто, което предлагат изложителите.

Polytechnik, австрийският производител на горивни инсталации за биомаса, наскоро въведе в експлоатация в Беларус първата двукомпонентна ORC-инсталация.  Топлинната мощност на инсталацията е 19,6 MW и захранва с топлина мрежата за централизирано топлоснабдяване на град Речица. Електрическата мощност е 4.200 kW и годишното производство на електрическа енергия от регионална биомаса възлиза на 33.600.000 kWh. Финансираният чрез Австрийската Контролбанк (Osterreichische Kontrollbank) мащабен проект, не е само първата инсталация от този тип за Беларус, а представлява първата в целия свят двукомпонентна ORC-инсталация за изгаряне на биомаса в този диапазон на мощността.

От основаването си през 1983 г. компанията EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen GmbH специализира в разработването и производството на технологии и системи за рециклиране на пластмаса за индустрията, преработваща пластмаса. В началото на 2010 г. всички системи на EREMA включват технологията „ecoSAVE“, което ги прави с 10 % по-енергоспестяващи. Технологията „ecoSAVE“ ще намалява емисиите на CO2 също и в бъдеще чрез оптимизирано консумиране на електроенергия.

Save the Planet oбединява изложение и конференция. Обсъжданите темите ще бъдат за предотвратяване и минимизиране образуването на отпадъци; Рециклиране / възстановяване на ресурсите от отпадъци; Енергия от отпадъци; Депониране; Екологичните аспекти на технологиите за третиране на отпадъци и др.

Паралелно със  SAVE the Planet ще се проведе 8-мото издание на Конгреса и изложбата за енергийна ефективност и възобновяема енергия, както и специализираното изложение за соларна енергия – SEE Solar.

При интерес за участие в събитията или спонсорство, можете да се свържете с нас или попълните предварителна заявка в сайта ни:

Партньори

Организатор:

Виа Експо

T/F 032 960 011, 945 459 | E office@viaexpo.com |  W www.viaexpo.com

Международна конференция за Управление на отпадъците и рециклиране за Югоизточна Европа
Конференцията Save the Planet отразява новостите в сектора. Целта на нейното провеждане е да представи добри практики и реализирани проекти, да срещне представителите на бизнеса и общините с международни експерти.
Начална дата на събитието:Сряда Март 28, 10:00
Крайна дата :Сряда Март 28, 17:00
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
65 EUR

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2016
бе реализирано