Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Рехабилитация на енергийния пазар чрез ВЕИ

2013-02-27 10:18:11

Рехабилитация на енергийния пазар чрез ВЕИ

През последния месец сме свидетели на динамично съревнование между кафявата, атомната и зелената енергия, като повечето от нас се надяват логиката да надделее и най-младата от тях да спечели.

Г-жа Мария Гиока от Krannich Solar споделя своето мнение, че българският пазар  има нужда от рехабилитация чрез ВЕИ, а инж. Диана Петкова акцентира върху положителното развитие на Лонг Ман Холдинг въпреки неблагоприятната пазарна ситуация. Тези две водещи компании работят в областта на соларната и вятърната енергетика и ще представят своите най-нови продукти и услуги на 9-тото поред издание на изложбата за ЕЕ и ВЕ за Югоизточна Европа.

Приятно четене от екипа на Виа Експо!

Изложба     ►Конгрес    ► Брошура      ► Предварителна заявка за участие

Абонамент за електронен бюлетин

T: 032 512 905  E: tanya@viaexpo.com  W: www.viaexpo.com

.....................................................................................................................................

Г-жо Гиока, моля да представите вашите продукти и услуги.

Krannich Solar е дистрибутор и доставчик на фотоволтаични системи и услуги от 1995 г. С непрекъснато нарастващия си пазарен дял компанията е сред водещите в индустрията - над 330 служители представляват компанията в 23 страни по света.

Консултантските услуги, ефективната логистика и асортиментът, включващ едни от най-добрите продукти и системи в тази сфера, формират най-важната част от портфолиото на Krannich Solar. Продуктовият каталог на фирмата се състои от соларни модули, монтажни системи, тракинг системи, инвертори за мрежови и автономни системи, зарядни контролери и акумулаторни батерии.

В допълнение към разнообразието от предлаганите продукти Krannich Solar осигурява на своите клиенти и необходимата техническа подкрепа – нещо, което е важно не само за инсталаторите и техните клиенти, но и за фирмите, които осигуряват поддръжката на системите. Това включва както консултация по въпросите, свързани с проектирането и конфигурацията на една система, така и обучение на инсталатори, организиране на семинари и много други услуги.

Разнообразието от продукти гарантира осигуряването на всеки проект с оптималните компоненти, необходими за постигане на максимална производителност, независимо дали се касае за покривна система или голям по мащабите си проект.

Кои от тях намират най-голямо приложение и с какво се отличават?

Ние работим с много от водещите производители: Luxor, Axitec, Suntech, Bosch, Panasonic, Yingli, SMA, Kaco, Kostal, Power-One, SolarEdge, K2-Systems, DEGERenergie, Multi-Contact, HUBER+SUHNER, KBE, Soling, Solare Datensysteme. Ключовите продукти, които подпомагат съществения напредък на Krannich Solar, са соларните модули на Luxor и Axitec, а също и монтажните системи от K2 Systems.

Axitec стартира през 2001 г., като предлага на клиентите си панели с невероятната по това време 10-годишна гаранция, в допълнение към гаранцията за висока производителност. Асортиментът на компанията включва 230 Wp поликристални модули (AXIpower) и монокристални 250 Wp модули (AXIpremium). Всички модули имат  MCS акредитация.

При производството на модулите Luxor се използват най-иновативните технологии, плод на опита и знанията  на немските инженери. Всеки модул е с гарантирано качество и осигурява положителен толеранс, достигащ до 6.5Wp над посочената мощност. Модулите имат дълъг срок на експлоатация и са с 10-годишна гаранция за продукта, 12-годишна гаранция за 90% и 25-годишна гаранция за 80% запазване на мощността.

K2 Systems е немска компания, базирана в Леонберг (Германия), която разработва и произвежда монтажни системи за PV инсталации. При производството на компонентите се използват висококачествена стомана и алуминий, като тези системи могат да предложат оптималното решение за всеки отделен случай, независимо дали се търси готова система за монтаж или такава, съобразена със специфичните изисквания на конкретен проект.

Какви промени очаквате на енергийния пазар в България през следващите няколко години?

България има нужда от рехабилитация на част от мощностите си за производство на електроенергия - от развиване на термални и когенерационни мощности, както и от алтернативни и възобновяеми енергийни източници. Също така е необходимо съществено да се повиши енергийната ефективност. Като цяло бизнес климатът в България е с позитивни перспективи и ние очакваме през следващите години интересът към областта на фотоволтаиката да се увеличи чувствително. Щастливи сме от възможността да допринесем за развитието на фотоволтаичния сектор в България чрез опита и знанията, които Krannich Solar притежава.

Г-жо  Петкова, моля да представите вашите продукти и услуги.

Лонг Ман Холдинг е пионер във ВЕИ бранша в България и заедно с основните си компании Лонг Ман и Ей Би Си Уинд Фарм работи в сферата на вятърната енергетика - проектиране, изграждане на вятърни паркове,  дейности по експлоатация на вече изградените проекти, както и тяхната поддръжка. Услугите, които Лонг Ман и Ей Би Си Уинд Фарм предлагат в допълнение на своите основни дейности по проектиране и изграждане, са услуги по административен и технически мениджмънт. Всяко едно от тези направления предлага широка гама дейности, които осигуряват пълно и комплексно обслужване на фирмите, инвестирали във вятърната енергетика.

Предвид ситуацията в която е поставен ВЕИ секторът в настоящия момент, липсата на политическа подкрепа, визия за развитието на инвестиционни проекти у нас и възпрепятстване изграждането на нови ВЕИ проекти, въпреки добрите възможности на страната, Лонг Ман Холдинг насочва усилията си към дейностите, допълващи работата на вече реализираните  проекти. Именно предлагането на тези допълнителни услуги и непрекъснатото им надграждане отличават Лонг Ман Холдинг и позволяват компанията да се развива в положителна насока.

Какво ще представите на изложението?

За шеста поредна година Лонг Ман Холдинг ще представи основните си компании, новостите в услугите, които предлага на своите настоящи и бъдещи партньори. Присъствието ни сред изложителите е своеобразен знак за професионализъм, благодарение на който днес компанията заема своята стабилна позиция във ветроенергийния бранш в България.

Заповядайте на нашия щанд D2, в зала 1 на ИЕЦ, където ще имате възможност да обсъдите с екипа ни възможностите за съвместна работа.

www.longman-bg.com

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Виждаме потенциал за развитие на възобновяемата енергия в България, интервю с инж. Зоненшайн, POLYTECHNIK, Австрия
  • Пауловнията – едно от най-бързорастящите дървета и възможност за печеливш бизнес у нас
  • Биогаз инсталациите - алтернатива за производство на енергия и решение на проблема с биоотпадъците
  • „ИКО-ЕЛ-Константин Стоянов“ ще участва за първи път на ежегодното изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия 2015.
  • WIN-WIN Форум 2014
  • WIN-WIN ФОРУМ
  • Джос Делбеке, генерален директор по действията за климата в ЕК, приветства участниците в изложението и форума „EE & ВЕ“ и „Smart Cities“
  • Нови технологии и продукти на ЕЕ и ВЕИ 2014
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ” и “Интелигентни градове” 2014
  • „Термопомпени системи и „Омния контракторс“ ще участват в изложението „ЕЕ & ВЕИ” 2014 за Югоизточна Европа
  • Новите акценти в Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Интервю с Гьоран Йоханссон, изпълнителен директор на
  • Интервю със Слав Ландов – ръководител направление ВЕИ във ФИЛКАБ АД, участник в изложението „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Новите ценности в глобалната енергийна система
  • Експерти и политици призовават за спешни промени по отношение на екоенергията и отпадъците като единствена алтернатива за бъдещето
  • Кои са технологиите, които ще ни осигурят “чисто” бъдеще?
  • Настъпва десетилетието на устойчивата и енергийноефективната архитектура
  • Последните технологични постижения в областта на сградно интегрираните фотоволтаици и интелигентните сгради на Форума и изложбата за Югоизточна Европа
  • Форум за Югоизточна Европа - преференциални цени за регистрация до 10 май
  • Микс от зелени енергийни технологии на 9-тата Изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа