Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018

Решения с мисъл за хората, природата и бизнеса на Smart Cities 2018

2018-03-27 11:30:42

Днес в зала 5 на ИЕЦ, София, стартира изложението Smart Cities, заедно с паралелните изяви ЕЕ и ВЕ, Save the Planet (eнергийна ефективност, възобновяема енергия, управление на отпадъци). “Интелигентните решения за градовете стават все по-достъпни за бизнеса и общините” – споделят организаторите от Виа Експо. “Забързаното ни ежедневие и свръх консумацията на ресурси налага промяна на начина, по който произвеждаме и консумираме.   Новите технологии са тук и сега, те могат да осигурят една екологична, безопасна, интуитивна и ресурсно ефективна среда” – допълват те.

Системен интегратор и производител на домашна и сградна автоматизация показва какви са нейните възможности за постигане на енергийна ефективност и прецизно контролиране на всяка една подсистема. Фирмата предлага решения за интелигентно осветление, отопление, охлаждане, слънцезащита, отчитане на консумацията на електроенергия, газ и вода, аудио/видео приложения, KNX продукти, висококачествени UPS системи за осигуряване непрекъсваемостта на автоматизираните процеси.

Друг изложител ще популяризира своите IT системи за автоматизация и сигурност. Те обединяват модули в една роботизирана система, която създава сигурна и комфортна среда за живот.

Световен лидер предлага Отворена платформа за локализационни услуги и пространствени данни: среда в процес на развитие, насочена към локацията на хора и предмети в реално време, която позволява на правителства, институции, общини, частни компании  да обменят и използват безопасно данни, за да създадат услуги, които оформят една независима, отворена и самостоятелна среда за обмен на тези данни. Платформата позволява достъп до следващото поколение картографски услуги: представяне на физическия свят в дигитална среда.
Посетителите ще бъдат посрещнати от санбот – хуманоиден робот.  Той може успешно да работи в различни области – търговия, охрана,  образование, здравеопазване, банки. Има и възможности за използване като алармена система за определени обекти.
Клъстер София град на знанието (КСГЗ)  организира три тематични дни. Лаборатория за хуманизиращи технологии; Технологии за развитие в интелигентните градове; Съвременни системи за проектиране на инфраструктурни проекти са част от акцентите.

Сред другите продуктови презентации на Smart Cities са:

• услуги за информационна сигурност за правителствени и търговски организации, компании
  • съхранение и пренос на база данни
  • сателитната навигация, интегрирана с други технологии (Радиочестотна идентификация, Мобилни приложения), безжични мрежови системи и приложения за инфраструктура
  • интелигентен транспорт и електрически превозни средства
  • телекомуникационни услуги
  • финансиране на проекти в областта на екологията и енергетиката и др.

Еднодневна конференция ще се проведе на 29-ти март в Конгресния център. Входът е свободен  - с регистрация на място.
Дигитализация на интелигентния град, Разделно събиране на отпадъците – добри практики в Италия и значението на компютъризираните процеси, Примери и ползи от интелигентните IoT решения за общините, Литиево-йонна система за съхранение на енергия, Развитие и приложение на Smart Cities модели в Румъния  ще са сред дискутираните теми.  Програма

Брошура

За повече информация: www.viaexpo.com

Пресинформация за "Изложение интелигентни градове 27 – 29.03.2018" :
  • Интелигентни решения за сградна автоматизация от Вилмат
  • Виртуална обсерватория за енергия, околна среда и климат за общините на Smart Cities 2016
  • “Очакваме ускорено развитие на Югоизточна Европа в областта на IT.” – интервю с Ралф Гамбета, лектор в Smart Cities
  • Информационната система за интелигентни градове би могла да бъде от голяма полза за балканските страни
  • Ще покажем аспектите на националната политика в областта на информационните технологии за иновативни интелигентни решения
  • К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса
  • „Надяваме се да постигнем по-амбициозни цели по отношение на енергийната ефективност в сградите“
  • Закупуване на билети за градски транспорт с един клик
  • Технологичната революция в градовете
  • Велдим-1 ООД ще представи интелигентни системи на „Smart Cities“ 2015
  • Решенията на ICONICS за сградна автоматизация
  • „Smart Cities“ 2015 стана партньор на „One Architecture Week” 2014
  • Интелигентни транспортни системи се внедряват в България
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ”и “Интелигентни градове” 2014
  • Новите акценти във Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Как технологиите могат да управляват градовете по-интелигентно?
  • Clicko ще представи своята телематична платформа с конкретни примери на Smart Cities 2014
  • Под патронажа на:

Официален медиен партньор: