Начало > Събития > Конференция Управление на отпадъците и рециклиране > Новини > • Пресинформация > Рисайклинг България ще представи технологии за компостиране, сепариране и балиране на Save the Planet

Покажи Страниците
2013-05-06 06:12:09

Бихме искали да ви напомним, че след малко повече от месец Save the Planet отново ще събере специалистите от бранша управление на отпадъци и рециклиране.

Известни експерти от Европейската комисия (Дирекция Екология) и структурите EQAR, ACR+, ENEP, OVAM, VDMA и др. ще споделят своя опит и добри практики, в резултат на които се намаляват количествата боклук и се извличат ценни ресурси.

Основните сесии са: План за намаляване на отпадъците и стимули за предотвратяване образуването им; Управление на отпадъци – мониторинг, публично-частни партньорства; Разделно събиране на отпадъци; Ефективно използване на ресурсите, рециклиране; Биогорива от селскостопанска дейност, депа за отпадъци и пречиствателни станции.

Ранната регистрация за конференцията е до 30-ти април!

На изложбата водещи компании от Австрия, България, Белгия, Германия, Гърция, Дания, Италия, Литва, Люксембург, Полша, Румъния, Турция, Чешката република и Унгария ще покажат последните новости в своята продуктова гама.

Имаме удоволствието да ви представим традиционен изложител на Save the Planet - фирмата Recycling Bulgaria.

Интервю с г-н Стефан Стаменов, Управител на Рисайклинг България

- Г-н Стаменов, моля да представите накратко вашата компания.

Recycling Bulgaria е компания, специализирана в разработването и доставката на технологии и цялостни решения (проекти „до ключ") в сферата на рециклирането.

Стремим се да сме коректен и отговорен партньор, като доставяме висококачествено, ефективно и конкурентоспособно оборудване на световно ниво. Представители сме на едни от най-добрите и доказали с годините качествата си, производители на машини за сепариране и третиране на отпадъци. Нашата организация осигурява също така поддръжка и провеждане на обучения, с оглед ефективното използване на доставенoтo оборудване. Инвестирайки в екологията на България, ние знаем, че допринасяме за бъдещия просперитет на страната ни. Имаме дефинирана корпоративна мисия и набор от ценности, които дават ясна представа за бизнес стратегията на компанията. Нашият фокус е изцяло върху нуждите на клиентите - като разбираме проблемите и пазарите, на които работят, ние им доставяме услуги с най-високо качество.

- Кои от вашите продукти и услуги намират най-голямо приложение?

Все повече у нас започват да се развиват традициите в рециклирането на отпадъци. В последните години се отделят много средства по различни програми за информиране на обществото от ползите на рециклирането.

Всички машини от асортимента ни си имат своя пазар и потенциални клиенти.

Но по наши наблюдения през последните години търсенето на балиращи и сепариращи машини се увеличи. Все по-актуалният процес на компостиране на зелени и/или хранителни отпадъци наложи и интереса към машините ни за компостиране - по-специално компостообръщачите.

Recycling Bulgaria е разработила ефективно решение, с което малки и средни общини ще са в състояние да изпълнят заложените технологични параметри от ЕС, а от друга страна, то е много по-ниско капиталовложение от познатите до момента технологии.

- Споделете за ваши проекти - реализирани наскоро и бъдещи.

Най-силната референция на Recycling Bulgaria е Заводът за преработка на битови отпадъци край гр. Варна. Той е дело от съвместното сътрудничество на нашата компания и немския гигант Eggersmann Group. Заводът за преработка на твърди битови отпадъци е направен по германски лиценз. Капацитетът на инсталацията е 50 тона на час. По изчисления на екоспециалистите ежедневно Варна генерира между 300 и 390 тона боклук. Заводът може да поеме сметта не само на малките общини в региона, но и на по-голямата част от Североизточна България. На следващ етап ще бъде изградена инсталация, която ще позволи органичните отпадъци да се преработват в електрическа енергия.

- Какво ще представите на изложението?

Нашият асортимент от машини е доста обширен, но няма как да покажем и изложим всичко.

Ще представим шведските хидравлични балиращи системи Presona, които са приложими при широк спектър продукти – всякакъв тип хартия, фолио, алуминиеви кенове, PET бутилки, битови отпадъци и други. Една машина може да бъде използвана за балиране на различен тип материали в зависимост от зададената й програма, което прави машината изключително гъвкава и полезна в рециклиращата индустрия.

Пресите на ORWAK за балиране на хартия, картон, найлон и други отпадъци ги редуцират до 90%. Идеални са за ежедневно контролиране на отпадъците, като ги превръща в компактни бали, заемащи малко място и спестяващи средства от транспортирането им.

Широко приложение намират и сепараторите на Titech, които могат да отделят всякакъв вид материал в зависимост от нуждите на клиента. Те са инфрачервени, индукционни, оптични и рентгенови.

Ще представим и така популярните напоследък компостообръщачи, които споменах по-горе. Те са на немската фирма Backhus и са широко използвани в цяла Европа и света.

- Какви са очакванията ви от участието?

Силно се надявам да популяризираме още повече дейността на Recycling Bulgaria, да затвърдим нашите контакти и да създадем още нови и полезни такива. Ще се радваме да покажем новостите в рециклирането и третирането на отпадъци, както и представените от нас машини и оборудване. За нас е важно да докажем, че преди всичко конкуренцията е полезна и че доволният клиент е най-голямата референция и реклама.

- С какви посетители бихте желали да осъществите контакти?

За нас е важно да осъществим контакт както с частни лица и фирми, така и с държавни организации, общини и /или други дружества. Надяваме се да обменим професионален опит с производители на машини и технологии от нашия бранш, приоритет за нас са Австрия и Унгария.

www.recycling.bg

Организтор: Виа Експо

Изложба | Конференция | Програма  | Регистрация за слушатели | Статистика 2012Предварителна заявка  |  Абонамент за бюлетин

.....................................................................................................................................

Международна конференция за Управление на отпадъците и рециклиране за Югоизточна Европа
Конференцията Save the Planet отразява новостите в сектора. Целта на нейното провеждане е да представи добри практики и реализирани проекти, да срещне представителите на бизнеса и общините с международни експерти.
Начална дата на събитието:Сряда Март 08, 10:00
Крайна дата :Сряда Март 08, 17:00
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
65 EUR

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2016
бе реализирано