Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018

2013-05-06 06:12:09

Бихме искали да ви напомним, че след малко повече от месец Save the Planet отново ще събере специалистите от бранша управление на отпадъци и рециклиране.

Известни експерти от Европейската комисия (Дирекция Екология) и структурите EQAR, ACR+, ENEP, OVAM, VDMA и др. ще споделят своя опит и добри практики, в резултат на които се намаляват количествата боклук и се извличат ценни ресурси.

Основните сесии са: План за намаляване на отпадъците и стимули за предотвратяване образуването им; Управление на отпадъци – мониторинг, публично-частни партньорства; Разделно събиране на отпадъци; Ефективно използване на ресурсите, рециклиране; Биогорива от селскостопанска дейност, депа за отпадъци и пречиствателни станции.

Ранната регистрация за конференцията е до 30-ти април!

На изложбата водещи компании от Австрия, България, Белгия, Германия, Гърция, Дания, Италия, Литва, Люксембург, Полша, Румъния, Турция, Чешката република и Унгария ще покажат последните новости в своята продуктова гама.

Имаме удоволствието да ви представим традиционен изложител на Save the Planet - фирмата Recycling Bulgaria.

Интервю с г-н Стефан Стаменов, Управител на Рисайклинг България

- Г-н Стаменов, моля да представите накратко вашата компания.

Recycling Bulgaria е компания, специализирана в разработването и доставката на технологии и цялостни решения (проекти „до ключ") в сферата на рециклирането.

Стремим се да сме коректен и отговорен партньор, като доставяме висококачествено, ефективно и конкурентоспособно оборудване на световно ниво. Представители сме на едни от най-добрите и доказали с годините качествата си, производители на машини за сепариране и третиране на отпадъци. Нашата организация осигурява също така поддръжка и провеждане на обучения, с оглед ефективното използване на доставенoтo оборудване. Инвестирайки в екологията на България, ние знаем, че допринасяме за бъдещия просперитет на страната ни. Имаме дефинирана корпоративна мисия и набор от ценности, които дават ясна представа за бизнес стратегията на компанията. Нашият фокус е изцяло върху нуждите на клиентите - като разбираме проблемите и пазарите, на които работят, ние им доставяме услуги с най-високо качество.

- Кои от вашите продукти и услуги намират най-голямо приложение?

Все повече у нас започват да се развиват традициите в рециклирането на отпадъци. В последните години се отделят много средства по различни програми за информиране на обществото от ползите на рециклирането.

Всички машини от асортимента ни си имат своя пазар и потенциални клиенти.

Но по наши наблюдения през последните години търсенето на балиращи и сепариращи машини се увеличи. Все по-актуалният процес на компостиране на зелени и/или хранителни отпадъци наложи и интереса към машините ни за компостиране - по-специално компостообръщачите.

Recycling Bulgaria е разработила ефективно решение, с което малки и средни общини ще са в състояние да изпълнят заложените технологични параметри от ЕС, а от друга страна, то е много по-ниско капиталовложение от познатите до момента технологии.

- Споделете за ваши проекти - реализирани наскоро и бъдещи.

Най-силната референция на Recycling Bulgaria е Заводът за преработка на битови отпадъци край гр. Варна. Той е дело от съвместното сътрудничество на нашата компания и немския гигант Eggersmann Group. Заводът за преработка на твърди битови отпадъци е направен по германски лиценз. Капацитетът на инсталацията е 50 тона на час. По изчисления на екоспециалистите ежедневно Варна генерира между 300 и 390 тона боклук. Заводът може да поеме сметта не само на малките общини в региона, но и на по-голямата част от Североизточна България. На следващ етап ще бъде изградена инсталация, която ще позволи органичните отпадъци да се преработват в електрическа енергия.

- Какво ще представите на изложението?

Нашият асортимент от машини е доста обширен, но няма как да покажем и изложим всичко.

Ще представим шведските хидравлични балиращи системи Presona, които са приложими при широк спектър продукти – всякакъв тип хартия, фолио, алуминиеви кенове, PET бутилки, битови отпадъци и други. Една машина може да бъде използвана за балиране на различен тип материали в зависимост от зададената й програма, което прави машината изключително гъвкава и полезна в рециклиращата индустрия.

Пресите на ORWAK за балиране на хартия, картон, найлон и други отпадъци ги редуцират до 90%. Идеални са за ежедневно контролиране на отпадъците, като ги превръща в компактни бали, заемащи малко място и спестяващи средства от транспортирането им.

Широко приложение намират и сепараторите на Titech, които могат да отделят всякакъв вид материал в зависимост от нуждите на клиента. Те са инфрачервени, индукционни, оптични и рентгенови.

Ще представим и така популярните напоследък компостообръщачи, които споменах по-горе. Те са на немската фирма Backhus и са широко използвани в цяла Европа и света.

- Какви са очакванията ви от участието?

Силно се надявам да популяризираме още повече дейността на Recycling Bulgaria, да затвърдим нашите контакти и да създадем още нови и полезни такива. Ще се радваме да покажем новостите в рециклирането и третирането на отпадъци, както и представените от нас машини и оборудване. За нас е важно да докажем, че преди всичко конкуренцията е полезна и че доволният клиент е най-голямата референция и реклама.

- С какви посетители бихте желали да осъществите контакти?

За нас е важно да осъществим контакт както с частни лица и фирми, така и с държавни организации, общини и /или други дружества. Надяваме се да обменим професионален опит с производители на машини и технологии от нашия бранш, приоритет за нас са Австрия и Унгария.

www.recycling.bg

Организтор: Виа Експо

Изложба | Конференция | Програма  | Регистрация за слушатели | Статистика 2012Предварителна заявка  |  Абонамент за бюлетин

.....................................................................................................................................

Пресинформация за "Управление на отпадъците и рециклиране 27 – 29.03.2018" :
  • БалБок Инженеринг АД ще представи мобилната лаборатория и информационната система
  • Нова продуктова премиера от Weiss A/S
  • Силно международно присъствие се очаква на Save the Planet 2016
  • Да поговорим за решения за рециклиране на отпадъци – интервю с Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс
  • Eнергийно ефективни технологии за рециклиране, представени от фирма Братя Пашев
  • Solvay ще покаже технология за обработка и контрол на вредните емисии на Save the Planet 2016
  • Преработването на отпадъци за енергия има място и в България
  • Weiss предлага нова гама когенерационни инсталации за производство на енергия от отпадъци
  • Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия в България, пред сп. Екология & Инфраструктура
  • Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда
  • HELECTOR ще участва за първи път в „Save the Planet
  • Най-новата инсталация Vecoplan HydroDyn – дебют в България по време на „Save the Planet“ 2015
  • Водещи компании ще демонстрират устойчиви решения за управление на отпадъците на „Save the Planet” 2015
  • Интервю с г-жа Ралица Ангелова, заместник-изпълнителен директор на БалБок Инженеринг АД
  • Австрийският отговор на необходимостта от зелени технологии и ноу-хау в Югоизточна Европа
  • 2014 – годината на ефективно използване на отпадъци и ресурси
  • МОСВ подкрепя за пети пореден път „Save the Planet”
  • Силно австрийско участие на ‘Save the Planet’ 2014
  • Komptech ще представи енергийноефективни технологии за раздробяване, компостиране и сепариране на ‘Save the Planet’ 2014
  • International Baler Service ще участва на 'Save the Planet' 2014
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • От депониране към рециклиране
  • AUWA Recycling България на „Save the Planet
  • Отпадъците - ресурсът на бъдещето: Отстъпки за ранна регистрация в Save the Planet
  • Рисайклинг България ще представи технологии за компостиране, сепариране и балиране на Save the Planet
  • Трицветната система на ЕКОПАК спасява тонове опаковки от депата
  • Oeko-Service Luxembourg (SuperDrecksKëscht®) и EUROPLAST на Save the Planet
  • Технологии за енергия от отпадъци и инсталации за рециклиране на Save the Planet 2013
  • Фирми от 12 държави на Save the Planet
  • Енергия от отпадъци – печеливша инвестиция
  • Силно международно присъствие на Save the Planet - изложба и конференция за управление на отпадъци и рециклиране
  • Зелената трансформация на Югоизточна Европа
  • Пресинформация от изложители
  • Заводът край Варна е с най-висока степен на автоматизация
  • Огромна обществена подкрепа на забраната на найлоновите торбички, предложена от ЕС
  • Правилно ли е решението за получаване на енергия от отпадъци? Отговорът е ДА!
  • Малка английска община наема американска фирма да добива енергия от отпадъците й
  • Недостиг на енергия и ресурси. Следващият месец ще достигнем 7 млрд. души и ...
  • Първата в света 19,6 MW двукомпонентна ORC-инсталация
  • Управление на отпадъците и депа в Австрия - интервю с Дейвид Ланер