Начало > Събития > Конференция Управление на отпадъците и рециклиране > Новини > • Пресинформация > Solvay ще покаже технология за обработка и контрол на вредните емисии на Save the Planet 2016

Покажи Страниците
2015-11-10 15:02:15

Интервю с Ивайло Бецински, мениджър продажби за Източна Европа и Средния Изток

Г- н Бецински, защо избрахте Save the Planet като платформа за представянето на "SOLVAir® Solutions?

Save the Planet е специализирано изложение, което се провежда успешно вече няколко години и чието развитие следим отначало. Затова считаме, че е настъпил моментът да представим на аудиторията й нашето "ноу хау" и дългогодишен опит в областта на очистването на вредни емисии в димните газове.

Разкажете ни за това иновативно решение? За какви индустрии е подходящо и кои са клиентите Ви?

SOLVAir®Solutions е широк спектър от продукти, услуги, технологии и системи за обработка и контрол на вредните емисии във въздуха, за чиято основа се използва натриев бикарбонат и които са свързани с контрола на отпадъците. Нашите клиенти са индустриални предприятия като инсинератори, произвеждащи енергия от отпадъци, ТЕЦ-ове, индустриални котли, циментовата, стъкларската индустрия и т.н.

Понастоящем над 300 клиенти (само в Европа) използват SOLVAir®Solutions, което им помага да елиминират киселинните замърсители (SOx, HCl, HF) до най-строгите норми. Нашите процеси са напълно съвместими с най-ефикасните азотно и серо оксидни (NOX и SOX) неутрализиращи технологии. Имаме вече натрупан над 30-годишен опит.

Какъв ще е ефектът от приетите промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, според които държавата и общините получават възможност да налагат големи санкции на фирми и лица, чиято дейност води до отделянето на вредни емисии в атмосферата? Това ще доведе ли до по-голямо търсене на SOLVAir® Solutions?

Засилването на контрола от 01.01.2016 г. съгласно европейска директива IED е задължително условие заедно с допълнителното ограничение (>2,5 пъти) на индустриалните емисии. Нашата технология не изисква големи инвестиции и е високоефективна и от технологична, и от финансова гледна точка. Ние работим активно за прилагането й в нашата страна, както в нови, така и в работещи горивни инсталации.

Международна конференция за Управление на отпадъците и рециклиране за Югоизточна Европа
Конференцията Save the Planet отразява новостите в сектора. Целта на нейното провеждане е да представи добри практики и реализирани проекти, да срещне представителите на бизнеса и общините с международни експерти.
Начална дата на събитието:Сряда Март 28, 10:00
Крайна дата :Сряда Март 08, 17:00
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
65 EUR

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2016
бе реализирано