Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Techem Smart System – премиера на Smart Buildings

2013-02-27 10:08:13

Techem Smart System – премиера на Smart Buildings

Остават няколко месеца до началото на Smart Buildings – изложба и конференция за интелигентни сгради. Изявата е препратка към световните тенденции и платформа за прилагане на новите технологични постижения на регионалния пазар в областта на сградната автоматизация и системите за управление.

Техем Сървисис ще бъде участник в Smart Buildings. Представяме ви кратко интервю с  инж. Александър Ценов, който ще сподели новости в продуктовата гама на фирмата, създадени изцяло в полза на клиента.

Приятно четене от екипа на Виа Експо!

Изложба                  ● Брошура                  ● Конференция

T: 032/ 512 905 |  E tanya@viaexpo.com  |  W www.viaexpo.com

Паралелни събития:

Енергийна ефективност и възобновяема енергия

LiftBalkans – изложба за асансьори и ескалатори

Моля представете накратко компанията си.

Техем Сървисис е дъщерно дружество на най-голямата фирма за разпределение на топлинна енергия, вода, общи нужди, енергиен мениджмънт в Германия – Техем, с 60-годишна история и опит. Работим в България от 13 години в областта на дяловото разпределение на топлинна енергия.

Най-новите продукти на Техем:

•     радиоразпределители на разхода на топлинна енергия, топломери и водомери за топла и студена вода с радиоотчет
  •     adapterm - система за намаляване разхода на енергия, постъпваща в абонатната станция

От началото на 2014 год. ще предложим в България и:

•     Techem Smart System – система за дистанционно отчитане, контрол на потреблението и ежедневен мониторинг върху функционирането на уредите
  •     он-лайн анализи и сравнения на потреблението между отделни сгради, в сградата между отделните имоти, както и на един имот по години.

Техем е социално отговорна компания и подкрепя различни кампании.
Нашият предимно млад екип е социално ангажиран с проблемите на своето време и като всички млади хора иска да промени света и да го направи по-добър.

Кои от Вашите услуги и продукти намират най-голямо приложение?

Най-голямо приложение към настоящия момент в страната ни намират нашите продукти: радиоразпределителите, радиотопломерите и радиоводомерите като база за ежемесечно отчитане на разходите за отопление и подгряване на вода.  Това, което ги отличава е, че те са  интегрирани в система за допълнително спестяване на енергия и по-нататъшни допълнителни стойности за клиентите.

Споделете за Ваши проекти - реализирани наскоро и бъдещи.

През 2012 г. Техем внедри за първи път в България системата adapterm.

adapterm e патентован продукт на германската компания Техем, благодарение на който в сградата се реализират средно по 10% икономии годишно от енергията за отопление.

Функционирането на adapterm  се базира на информацията от монтираните върху радиаторите радиоразпределители и монтирани в сградата колектори, захранвани с батерии. Колекторите приемат информацията от радиоразпределителите и изчисляват чрез свой собствен алгоритъм фактическата необходимост от топлина в сградата. Модулът на adapterm, който е свързан директно с отоплителната инсталация, постепенно адаптира температурата на подаващата тръба (на входа) към фактическите потребности от топлина в сградата.

По този начин се гарантира, че всеки потребител – както и досега – ще получи желаната температура в помещението и няма да се наруши обичайният му комфорт.

Какво ще представите на изложението?

Techem Smart System

Какви са очакванията ви от участието?

Запознаване с технологията и начина на работа на професионални домоуправители, фирми за менажиране на сгради, строители, което да доведе до нови реализирани проекти.

......................................................................................................................................

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Турбината WEGA беше представена на ЕЕ и ВЕ 2015
  • „Хермес Солар“ ООД взе участие в провеждащото се за 11-та поредна година Изложение за Енергийна ефективност и възобновяема енергия (11-13 март, 2015, ИЕЦ, София)
  • Иновативно предложение от Филкаб Солар на ЕЕ и ВЕ 2015
  • Виждаме потенциал за развитие на възобновяемата енергия в България, интервю с инж. Зоненшайн, POLYTECHNIK, Австрия
  • Пауловнията – едно от най-бързорастящите дървета и възможност за печеливш бизнес у нас
  • Биогаз инсталациите - алтернатива за производство на енергия и решение на проблема с биоотпадъците
  • „ИКО-ЕЛ-Константин Стоянов“ ще участва за първи път на ежегодното изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия 2015.
  • WIN-WIN Форум 2014
  • WIN-WIN ФОРУМ
  • Джос Делбеке, генерален директор по действията за климата в ЕК, приветства участниците в изложението и форума „EE & ВЕ“ и „Smart Cities“
  • Нови технологии и продукти на ЕЕ и ВЕИ 2014
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ” и “Интелигентни градове” 2014
  • „Термопомпени системи и „Омния контракторс“ ще участват в изложението „ЕЕ & ВЕИ” 2014 за Югоизточна Европа
  • Новите акценти в Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Интервю с Гьоран Йоханссон, изпълнителен директор на
  • Интервю със Слав Ландов – ръководител направление ВЕИ във ФИЛКАБ АД, участник в изложението „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Новите ценности в глобалната енергийна система
  • Експерти и политици призовават за спешни промени по отношение на екоенергията и отпадъците като единствена алтернатива за бъдещето
  • Кои са технологиите, които ще ни осигурят “чисто” бъдеще?
  • Настъпва десетилетието на устойчивата и енергийноефективната архитектура
  • Последните технологични постижения в областта на сградно интегрираните фотоволтаици и интелигентните сгради на Форума и изложбата за Югоизточна Европа
  • Форум за Югоизточна Европа - преференциални цени за регистрация до 10 май
  • Микс от зелени енергийни технологии на 9-тата Изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа