Techem Smart System – премиера на Smart Buildings

Начало > Събития > Изложба ЕЕ и ВЕИ > Новини > • Пресинформация > Techem Smart System – премиера на Smart Buildings

Покажи Страниците
2013-02-27 10:08:13

Techem Smart System – премиера на Smart Buildings

Остават няколко месеца до началото на Smart Buildings – изложба и конференция за интелигентни сгради. Изявата е препратка към световните тенденции и платформа за прилагане на новите технологични постижения на регионалния пазар в областта на сградната автоматизация и системите за управление.

Техем Сървисис ще бъде участник в Smart Buildings. Представяме ви кратко интервю с  инж. Александър Ценов, който ще сподели новости в продуктовата гама на фирмата, създадени изцяло в полза на клиента.

Приятно четене от екипа на Виа Експо!

Изложба                  ● Брошура                  ● Конференция

T: 032/ 512 905 |  E tanya@viaexpo.com  |  W www.viaexpo.com

Паралелни събития:

Енергийна ефективност и възобновяема енергия

LiftBalkans – изложба за асансьори и ескалатори

Моля представете накратко компанията си.

Техем Сървисис е дъщерно дружество на най-голямата фирма за разпределение на топлинна енергия, вода, общи нужди, енергиен мениджмънт в Германия – Техем, с 60-годишна история и опит. Работим в България от 13 години в областта на дяловото разпределение на топлинна енергия.

Най-новите продукти на Техем:

•     радиоразпределители на разхода на топлинна енергия, топломери и водомери за топла и студена вода с радиоотчет
  •     adapterm - система за намаляване разхода на енергия, постъпваща в абонатната станция

От началото на 2014 год. ще предложим в България и:

•     Techem Smart System – система за дистанционно отчитане, контрол на потреблението и ежедневен мониторинг върху функционирането на уредите
  •     он-лайн анализи и сравнения на потреблението между отделни сгради, в сградата между отделните имоти, както и на един имот по години.

Техем е социално отговорна компания и подкрепя различни кампании.
Нашият предимно млад екип е социално ангажиран с проблемите на своето време и като всички млади хора иска да промени света и да го направи по-добър.

Кои от Вашите услуги и продукти намират най-голямо приложение?

Най-голямо приложение към настоящия момент в страната ни намират нашите продукти: радиоразпределителите, радиотопломерите и радиоводомерите като база за ежемесечно отчитане на разходите за отопление и подгряване на вода.  Това, което ги отличава е, че те са  интегрирани в система за допълнително спестяване на енергия и по-нататъшни допълнителни стойности за клиентите.

Споделете за Ваши проекти - реализирани наскоро и бъдещи.

През 2012 г. Техем внедри за първи път в България системата adapterm.

adapterm e патентован продукт на германската компания Техем, благодарение на който в сградата се реализират средно по 10% икономии годишно от енергията за отопление.

Функционирането на adapterm  се базира на информацията от монтираните върху радиаторите радиоразпределители и монтирани в сградата колектори, захранвани с батерии. Колекторите приемат информацията от радиоразпределителите и изчисляват чрез свой собствен алгоритъм фактическата необходимост от топлина в сградата. Модулът на adapterm, който е свързан директно с отоплителната инсталация, постепенно адаптира температурата на подаващата тръба (на входа) към фактическите потребности от топлина в сградата.

По този начин се гарантира, че всеки потребител – както и досега – ще получи желаната температура в помещението и няма да се наруши обичайният му комфорт.

Какво ще представите на изложението?

Techem Smart System

Какви са очакванията ви от участието?

Запознаване с технологията и начина на работа на професионални домоуправители, фирми за менажиране на сгради, строители, което да доведе до нови реализирани проекти.

......................................................................................................................................

Изложба за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници за Югоизточна Европа
Изложението показва съвременните решения за спестяване на енергия и за производство на възобновяема енергия.
Начална дата на събитието:Вторник Март 27, 09:30
Крайна дата :Четвъртък Март 29, 19:30
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147