Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Топлина и енергия от възобновяема енергия - запознайте се с новостите

2018-03-27 11:25:44

Днес започват изложенията Енергийна ефективност и възобнобновяема енергия, Интелигентни градове, които ще продължат до 29-ти март в Зала 5 на ИЕЦ, София. Организаторите от Виа Експо анонсират силно чуждестранно участие на водещи компании от 15 държави. За 9-та поредна година ще се реализира Австрийски павилион.

Производител  на пелетиращи съоръжения за дървесни пелети предлага възможности за сътрудничество: “Бихме искали да срещнем клиенти, които се интересуват от производство на пелети от дървесина, преработка на маслодайни култури, гранулиране на слама, люцерна и селскостопански отпадъци.

Австрийска фирма разработва отоплителни системи на пелети. Тя представя първия в света кондензационен котел на пелети – той има температурна модулация от 28 до 85 °C, горивната камера и топлообменикът са  от неръждаема стомана, постига 107,3% рекордна ефективност и има изключителен компактен дизайн.

Посетителите ще видят разнообразие на котли, камини на пелети, горелки, вентили, решения за управление и зоново регулиране на отоплителна и охладителна техника.

Системи за енергийна ефективност, които работят на практика, без да консумират енергия през голямата част от годината, постигат средносезонна норма на енергийна ефективност от 24. Те оптимизират производство на енергия от различни източници – природен газ, отпадна топлина, слънчева енергия, биомаса, биогаз и др. намират приложение в производствени помещения, хотели и административни сгради. Инвестицията се изплаща между 3 и 4 години, а оборудването има полезен живот от 13-14 г.

Първият по рода си проект у нас за инсталация/котел за производство на топлина и топлинна енергия изцяло на слама ще бъде презентиран в рамките на изложенията.

Водещ производител на високоефективни котли на биомаса търси сътрудничество с топлофикационни дружества и представители на индустриалния сектор.

“Eнергийните ни централи са изключително подходящи за дървообработващата, хранителната и селскостопанската промишленост, както и за компаниите, инвестиращи в възобновяеми енергийни източници.” – заявява участник в изложенията. “Чрез изгаряне на биомаса се получава топлоенергия – ние предоставяме персонализирано решение за конкретен процес, като гарантираме най-ниската обща цена, благодарение на висока енергийна ефективност и ниска цена на експлоатация”.

Интерес ще предизвика инфрачервено фолио за подово отопление, което се отличава с ниска цена на първоначална инвестиция и изключителна икономичност на изразходваната енергия.

Изложителите предлагат още биогаз инсталации, хибридни системи за производство на енергия (вятър - слънце), геотермални системи за ОВК, климатични системи, електрически превозни средства и др.

Сред продуктовите експонати  са системи за домашна и сградна автоматизация - решения за интелигентно осветление, отопление, слънцезащита, аудио/видео приложения, системи за мониторинг на температурата, устройства за отчитане на потреблението на ел. енергия.

Участието в конференцията Smart Cities е само с регистрация на място – 29 март в Конгресния център.

Брошура

Очакваме ви.

Виа Експо – www.viaexpo.com

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN