Начало > Събития > Изложение за спорт и здравословен начин на живот > Новини > • Пресинформация > Целителната сила на растенията, представена на изложението Sofia Sport & Healthy Life. Цветните есенции на д-р Бах.

Покажи Страниците
2016-08-03 16:11:36

Интервю с г-жа Ваня Захариева, управител на "Тинтет "ЕООД, оторизиран представител на фирмата Healing Herbs Ltd. от Великобритания и участници на Sofia Sport & Healthy Life.

Г-жо Захариева, още от древността цветните есенции са били използвани за лекуване на различни болести. Представете накратко метода на д-р Бах.

Изборът на цветни лекове е базиран на индивидуалния начин, по който всеки реагира на житейските ситуации.Крайната цел на терапията е да ни излекува, като ни се помогне да станем по-балансирани и по-щастливи хора.Капките на д-р Бах са чудесна подкрепа при различни стресови състояния в ежедневието.

• при силна неувереност
  • апатия и отричане на действителността
  • във всички случаи на внезапен физически или психически шок
  • при работа в стресова обстановка
  • при страх от посещение при зъболекар
  • при силно стресираща новина
  • при всички ситуации на остро безпокойство и уплаха.
  • преди изпит и интервю за работа, важна среща или публична изява
  • преди спортни състезания,
  • да спомогне за избистрянето на ума и  засилването на концентрацията

Много добри резултати има при бременни, деца и  проблемите съпътстващи тяхното развитие(страх, деструктивни нежелани мисли или трудна адаптация в детска градина или училище). При  хора с други хронични болести, прекарали твърде дълго в борба и надежда за изцеление. Като помощна терапия при страхови неврози, фобии и паник атаки.

Кои са най-често използваните комбинации?

Трудно е да се определи кои са най-често използвани комбинации, защото всеки човек е индивидуален и тук е гъвкавостта на терапията. Ще подкрепя с пример: При двама различни човека, с един и същи проблем (да вземем за пример страхът), реакцията и усещанията са различни.Всеки от тях, преживява страданието си по различен начин  и изборът на комбинация за тях ще е различна, независимо, че проблемът им е еднакъв.

Цветните есенции на д-р Бах могат ли да се използват при бебета и малки деца?

Цветотерапията е напълно безвредно лечение както за бебета, малки деца и бременни.Не предизвикват алергия и няма опасност от предозиране!За малките създания има и гранулки от захароза, които са без алкохол подходящи за тази крехка възраст.

Организирате курсове и семинари. Кой може да се включи в тях?

Да, в център Оренда111, се организира „Обучение за терапия с  капките на д-р Бах”.Всеки може да се включи и получи нужните познания!

Каква е целта на създадения от Вас център Оренда111? Къде се намира?

Център Оренда111 е център за тялото, ума и душата!

Намира в сърцето на гр.София на бул.Витоша 45, ет.1 Това е една възможност да представим на по-голям кръг от хора, различни начини за духовно развитие и лечение.Място където човек може да намери нещо за себе си и да релаксира.В център Оренда111 се провеждат  ежедневни йога и пилатес практики,разполагаме с масажисти, медицински козметик и се провеждат различни обучения и тренинги от Български и Международни лектори.

Какви посетители очаквате на срещнете на изложението?

Добре дошли са всички!Хубаво е да се срещаш с най-различни хора и това те обогатява!

Управление на отпадъци и рециклиране

С официалното партньорство на: