Изложение интелигентни градове 16 – 18.04.2019

Умни мрежи ( Smart grids) и умни електромери (Smart meters) на Smart Cities 2019

2018-11-08 07:50:33

Те ще бъдат представени от Грийн Ембедед Системс ООД. R&D компанията за първи път ще вземе участие в изложението. Интервю с г-н Панайот Даскалов, управител на фирмата.

Г-н Даскалов, разкажете за фирмата си и решенията, които предлагате.

Ние сме изцяло българска фирма разработваща решения предимно в областта на „умните мрежи“, „умни електромери“, индустриалната и домашна автоматизация. Предлагаме цялата еко-система за изграждане на подобни решения т.е измервателни и комуникационни устройства, заедно с Web-базиран софтуер за мониторинг и визуализация.

Какво ще представите на изложението Smart Cities?

Акцентът ще бъде върху най-новата ни разработка, която е новост въобще на световния пазар. Това е директен електромер за 60А за домашно ползване, с вграден Wi-Fi и размери на стандартен предпазител. Ще представим продукта заедно с мобилните и blockchain решения на българската фирма Квантерал ООД. Отделно ще покажем и новите ни модели концентратори за индустриална автоматизация с възможност за модулно надграждане.

Какви са предимствата на Вашите продукти?

Бих отличил преди всичко изключително малките размери, високата функционалност, възможността за всякакви софтуерни и хардуерни промени, за да удовлетворят нуждите на клиента и конкурентните цени.

Как използването на „умни електромери“ води до намаляване на консумацията на електроенергия? Достъпни ли са за всеки?

Като начало човек трябва да има ясна и точна представа колко енергия консумира, изразено както в пари, така и в kW. Всичко това трябва да става по възможно най-удобния за него начин и в реално време, а за тази цел няма по-добро средство от мобилния телефон. Когато разполага с тази информация всеки може да вземе информирано решение, може ли да намали тази консумация, като например изключи или намали някой консуматор и след това да наблюдава веднага ефекта от своите действия. По тази начин се създава една култура на отговорно ползване на енергията, която е едновременно полезна и забавна.
Нашата основна цел е тези продукти да са достъпни за масовия потребител, а това може да стане само чрез достъпни цени и възможност за лесна и евтина инсталация без да се налага скъпо преокабеляване. С новия ни домашен електромер, инсталацията отнема също толкова усилия, колкото и смяната един стандартен предпазител в таблото на апартамента ви.

Какви посетители очаквате да срещнете на щанда си?

Надявам се да срещнем, както хора професионалисти търсещи решения за индустриална автоматизация, така и обикновени хора интересуващи се от достъпни решения за енергиен мониторинг в домашни условия.

Още от секцията "Изложение интелигентни градове 16 – 18.04.2019" :
  • Двама министри откриха Форума и изложенията за устойчива енергия, градове и управление на отпадъци
  • Интервю с Интервю с Венцеслава Янчовска – мениджър на офиса на Държавната норвежка агенция „Иновация Норвегия
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Интелигентни решения за сградна автоматизация от Вилмат
  • Виртуална обсерватория за енергия, околна среда и климат за общините на Smart Cities 2016
  • “Очакваме ускорено развитие на Югоизточна Европа в областта на IT.” – интервю с Ралф Гамбета, лектор в Smart Cities
  • Информационната система за интелигентни градове би могла да бъде от голяма полза за балканските страни
  • Ще покажем аспектите на националната политика в областта на информационните технологии за иновативни интелигентни решения
  • К.Чепъков ще популяризира интелигентни решения за дома и офиса
  • „Надяваме се да постигнем по-амбициозни цели по отношение на енергийната ефективност в сградите“
  • Закупуване на билети за градски транспорт с един клик
  • Технологичната революция в градовете
  • Велдим-1 ООД ще представи интелигентни системи на „Smart Cities“ 2015
  • Решенията на ICONICS за сградна автоматизация
  • „Smart Cities“ 2015 стана партньор на „One Architecture Week” 2014
  • Интелигентни транспортни системи се внедряват в България
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ”и “Интелигентни градове” 2014
  • Новите акценти във Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Как технологиите могат да управляват градовете по-интелигентно?
  • Clicko ще представи своята телематична платформа с конкретни примери на Smart Cities 2014
  • С партньорството на:

Официален медиен партньор: