Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Умните сгради - инвестиция с мисъл за бъдещето

2013-01-30 11:24:52

Умните сгради - инвестиция с мисъл за бъдещето

“Smart Buildings” - изложба и конференция за Югоизточна Европа ще се проведе за първи път в България в периода 29-31 май 2013 г. в София. Според експерти пазарният  сегмент на интелигентните сгради притежава потенциал за развитие и те предричат бум в зеленото строителство.

Сградите са най-големият консуматор на енергия, чрез инвестиции в иновативни системи за сградна автоматизация и софтуер се постига над 45 % икономия на разходите, намалява се значително въглеродният отпечатък и се осигурява максимален комфорт за обитателите.

“Smart Buildings” ще обхване софтуер за управление на инсталациите и оборудването в сградите, системи за сигурност, вентилация и климатизация, управление на аудио- и видео системи, осветление и мн. др.

Виа Експо ви кани да станете част от изявата и да запознаете специализираната  аудитория - архитекти, предприемачи, проектанти, строители и крайни клиенти с предимствата на вашите продукти и услуги.

Представяме фирма „Умен Дом“, участник в изложението, и част от партньорите на изявата.
Изложба     Брошура     Конференция

T: 032/ 512 905 |  tanya@viaexpo.com  |  www.viaexpo.com

Паралелни събития:

Енергийна ефективност и възобновяема енергия
LiftBalkans – изложба за асансьори и ескалатори

УМЕН ДОМ  -  Интервю с г-н Димитров

1. Моля представете дейността на вашата фирма.

„Умен Дом“ ЕООД е нова и динамично развиваща се компания в сектора на технологиите за домашна и сградна автоматизация.  Тя е един от лидерите на българския пазар, предлага комплексни и гъвкави решения по изграждането и интеграцията на високотехнологични системи, изпълващи със съдържание понятието Smart Home. Само с едно докосване могат да се извършат редица дейности - движение на щори, сенници, врати, регулиране на температурата в сградата, активиране на системата за сигурност, включване на аудио-видео техника и др.

2. С какво се отличават вашите продукти и къде намират приложение?

Ние залагаме на качествени продукти като тези на американската фирма Control4, които са едни от водещите световни компании в този сектор. Друго основно наше преимущество е, че системата, която ние предлагаме, обхваща широка степен на интегрираност на функционалностите, подлежащи на автоматизация, включително и мултимедия.   Продуктите ни  намират приложение в жилищни сгради, заведения и хотели, където има възможност системата да се настрои според индивидуалните предпочитания на клиентите.

3. Споделете за ваши наскоро реализирани проекти.

До този момент сме реализирали около десет проекта. Освен чисто материалните измерения, можем да изтъкнем и висока степен на удовлетвореност в нашите клиенти.

4. Какви са очакванията ви от участието?

Засега усилията ни са насочени преди всичко към българския пазар и завладяване на нови пазарни ниши. На “Smart Buildings” ще представим умален модел на нашата система за домашна автоматизация. Целта ни е да намерим нови клиенти и партньори в сфери, допълващи нашата дейност - контакт с архитекти, дизайнери, инвеститори в сферата на хотелиерството, жилищни и бизнес сгради, здравеопазване (клиники, СПА центрове и др.) Съвместната работа с фирми, работещи в областта на аудио и видео техниката, видео наблюдение и пожароизвестяване, отопление и вентилация, също би помогнало за популяризацията на нашия продукт.

5. Какви са вашите прогнози за развитието на пазара?

Независимо от продължаващата криза, ние сме оптимисти за бъдещето на сектора,  в който развиваме дейността си,  в контекста на века на информацията и високите технологии.

www.umen-dom.com

-----------------------------------------------------

BASSCOM – партньор на “Smart Buildings”

Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) е създадена през 2001 г. В асоциацията членуват повече от 45 водещи фирми, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конкурентоспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да развива професионализма и конкурентоспособността на сектора, да работи за подобряване на образователната система и да участва активно в изграждане и осъществяване на политики за ефективни ИТ инвестиции в полза на цялото общество.

www.basscom.org

------------------------------------------------------

HiddenWires  - медиен партньор на “Smart Buildings”

HiddenWires е един от водещите информационни портали в областта на домашната автоматизация. Той издава он-лайн списание и електронен бюлетин с фокус върху системи за контрол, домашно кино и аудио-видео системи, електроника, окабеляване, конектори, асансьори и подсистеми, които се използват в жилищните инсталации. HiddenWires предлага информация за продукти и услуги, новини, статии, казуси, събития и обучения и др. Регистрирайте се за безплатен абонамент тук, последвайте ни в Twitter, LinkedIn, Google+ и Facebook.

HiddenWires е партньор на редица международни събития, сред които Smart Buildings (29-31 май, София, България).  Медията партнира и на I-вата конференция за интелигентни сгради ISE 2013  (28 януари, Амстердам, Холандия). Събитието ще представи етапите на проектиране на този вид сгради, изпълнение и поддръжка. Различни успешни практики ще демонстрират възможностите на новите технологии за управление на осветление, мултимедия, енергия и др.

www.hiddenwires.co.uk

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Турбината WEGA беше представена на ЕЕ и ВЕ 2015
  • „Хермес Солар“ ООД взе участие в провеждащото се за 11-та поредна година Изложение за Енергийна ефективност и възобновяема енергия (11-13 март, 2015, ИЕЦ, София)
  • Иновативно предложение от Филкаб Солар на ЕЕ и ВЕ 2015
  • Виждаме потенциал за развитие на възобновяемата енергия в България, интервю с инж. Зоненшайн, POLYTECHNIK, Австрия
  • Пауловнията – едно от най-бързорастящите дървета и възможност за печеливш бизнес у нас
  • Биогаз инсталациите - алтернатива за производство на енергия и решение на проблема с биоотпадъците
  • „ИКО-ЕЛ-Константин Стоянов“ ще участва за първи път на ежегодното изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия 2015.
  • WIN-WIN Форум 2014
  • WIN-WIN ФОРУМ
  • Джос Делбеке, генерален директор по действията за климата в ЕК, приветства участниците в изложението и форума „EE & ВЕ“ и „Smart Cities“
  • Нови технологии и продукти на ЕЕ и ВЕИ 2014
  • CPM Europe, Global Hydro Energy, Филкаб, Регионален Е-Клъстер и Термопомпени системи ще участват на изложението „EE & ВЕ” и “Интелигентни градове” 2014
  • „Термопомпени системи и „Омния контракторс“ ще участват в изложението „ЕЕ & ВЕИ” 2014 за Югоизточна Европа
  • Новите акценти в Екофорума и изложбата „Енергийна ефективност & възобновяема енергия“ и „Интелигентни градове“
  • Интервю с Гьоран Йоханссон, изпълнителен директор на
  • Интервю със Слав Ландов – ръководител направление ВЕИ във ФИЛКАБ АД, участник в изложението „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”
  • Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни и екологични технологии за прехода към устойчиво развитие
  • EBIOSS Energy, Омния Контракторс и Филтър станаха част от EE & ВЕ и Smart Cities 2014
  • Новите ценности в глобалната енергийна система
  • Експерти и политици призовават за спешни промени по отношение на екоенергията и отпадъците като единствена алтернатива за бъдещето
  • Кои са технологиите, които ще ни осигурят “чисто” бъдеще?
  • Настъпва десетилетието на устойчивата и енергийноефективната архитектура
  • Последните технологични постижения в областта на сградно интегрираните фотоволтаици и интелигентните сгради на Форума и изложбата за Югоизточна Европа
  • Форум за Югоизточна Европа - преференциални цени за регистрация до 10 май
  • Микс от зелени енергийни технологии на 9-тата Изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа