Умните сгради - инвестиция с мисъл за бъдещето

Начало > Събития > Изложба ЕЕ и ВЕИ > Новини > • Пресинформация > Умните сгради - инвестиция с мисъл за бъдещето

Покажи Страниците
2013-01-30 11:24:52

Умните сгради - инвестиция с мисъл за бъдещето

“Smart Buildings” - изложба и конференция за Югоизточна Европа ще се проведе за първи път в България в периода 29-31 май 2013 г. в София. Според експерти пазарният  сегмент на интелигентните сгради притежава потенциал за развитие и те предричат бум в зеленото строителство.

Сградите са най-големият консуматор на енергия, чрез инвестиции в иновативни системи за сградна автоматизация и софтуер се постига над 45 % икономия на разходите, намалява се значително въглеродният отпечатък и се осигурява максимален комфорт за обитателите.

“Smart Buildings” ще обхване софтуер за управление на инсталациите и оборудването в сградите, системи за сигурност, вентилация и климатизация, управление на аудио- и видео системи, осветление и мн. др.

Виа Експо ви кани да станете част от изявата и да запознаете специализираната  аудитория - архитекти, предприемачи, проектанти, строители и крайни клиенти с предимствата на вашите продукти и услуги.

Представяме фирма „Умен Дом“, участник в изложението, и част от партньорите на изявата.
Изложба     Брошура     Конференция

T: 032/ 512 905 |  tanya@viaexpo.com  |  www.viaexpo.com

Паралелни събития:

Енергийна ефективност и възобновяема енергия
LiftBalkans – изложба за асансьори и ескалатори

УМЕН ДОМ  -  Интервю с г-н Димитров

1. Моля представете дейността на вашата фирма.

„Умен Дом“ ЕООД е нова и динамично развиваща се компания в сектора на технологиите за домашна и сградна автоматизация.  Тя е един от лидерите на българския пазар, предлага комплексни и гъвкави решения по изграждането и интеграцията на високотехнологични системи, изпълващи със съдържание понятието Smart Home. Само с едно докосване могат да се извършат редица дейности - движение на щори, сенници, врати, регулиране на температурата в сградата, активиране на системата за сигурност, включване на аудио-видео техника и др.

2. С какво се отличават вашите продукти и къде намират приложение?

Ние залагаме на качествени продукти като тези на американската фирма Control4, които са едни от водещите световни компании в този сектор. Друго основно наше преимущество е, че системата, която ние предлагаме, обхваща широка степен на интегрираност на функционалностите, подлежащи на автоматизация, включително и мултимедия.   Продуктите ни  намират приложение в жилищни сгради, заведения и хотели, където има възможност системата да се настрои според индивидуалните предпочитания на клиентите.

3. Споделете за ваши наскоро реализирани проекти.

До този момент сме реализирали около десет проекта. Освен чисто материалните измерения, можем да изтъкнем и висока степен на удовлетвореност в нашите клиенти.

4. Какви са очакванията ви от участието?

Засега усилията ни са насочени преди всичко към българския пазар и завладяване на нови пазарни ниши. На “Smart Buildings” ще представим умален модел на нашата система за домашна автоматизация. Целта ни е да намерим нови клиенти и партньори в сфери, допълващи нашата дейност - контакт с архитекти, дизайнери, инвеститори в сферата на хотелиерството, жилищни и бизнес сгради, здравеопазване (клиники, СПА центрове и др.) Съвместната работа с фирми, работещи в областта на аудио и видео техниката, видео наблюдение и пожароизвестяване, отопление и вентилация, също би помогнало за популяризацията на нашия продукт.

5. Какви са вашите прогнози за развитието на пазара?

Независимо от продължаващата криза, ние сме оптимисти за бъдещето на сектора,  в който развиваме дейността си,  в контекста на века на информацията и високите технологии.

www.umen-dom.com

-----------------------------------------------------

BASSCOM – партньор на “Smart Buildings”

Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) е създадена през 2001 г. В асоциацията членуват повече от 45 водещи фирми, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конкурентоспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да развива професионализма и конкурентоспособността на сектора, да работи за подобряване на образователната система и да участва активно в изграждане и осъществяване на политики за ефективни ИТ инвестиции в полза на цялото общество.

www.basscom.org

------------------------------------------------------

HiddenWires  - медиен партньор на “Smart Buildings”

HiddenWires е един от водещите информационни портали в областта на домашната автоматизация. Той издава он-лайн списание и електронен бюлетин с фокус върху системи за контрол, домашно кино и аудио-видео системи, електроника, окабеляване, конектори, асансьори и подсистеми, които се използват в жилищните инсталации. HiddenWires предлага информация за продукти и услуги, новини, статии, казуси, събития и обучения и др. Регистрирайте се за безплатен абонамент тук, последвайте ни в Twitter, LinkedIn, Google+ и Facebook.

HiddenWires е партньор на редица международни събития, сред които Smart Buildings (29-31 май, София, България).  Медията партнира и на I-вата конференция за интелигентни сгради ISE 2013  (28 януари, Амстердам, Холандия). Събитието ще представи етапите на проектиране на този вид сгради, изпълнение и поддръжка. Различни успешни практики ще демонстрират възможностите на новите технологии за управление на осветление, мултимедия, енергия и др.

www.hiddenwires.co.uk

Изложба за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници за Югоизточна Европа
Изложението показва съвременните решения за спестяване на енергия и за производство на възобновяема енергия.
Начална дата на събитието:Вторник Март 27, 09:30
Крайна дата :Четвъртък Март 29, 19:30
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147