Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018

Високоефективни котли за промишлено и битово отопление. Приложения за оползотворяване на отпадъчна топлина и икономайзери.

2018-02-19 18:04:55

Danstoker Полша предлага широка гама котли за промишлено и битово отопление, намиращи голям брой приложения – за производство на гореща вода, вода с ултрависока температура или пара. Над 80-годишният опит в производството на котли гарантира качество, което включва важни параметри като екологични съображения и реализирането на икономии в процеса на работата. Компанията ще участва за първи път в изложението EE & ВЕИ в София, 27-29 март. Посетете техния щанд в зала 5 - A18!

Интервю с г-н Гжегош Борковски - Главен оперативен директор на Danstoker Полша

Г-н Борковски, кажете ни повече за Вашата фирма, продукти и дейност в региона.

Danstoker Полша е дъщерно дружество на Danstoker A/S - компания, която е водещ скандинавски производител на котли. Досега Danstoker, въпреки многото си проекти в Полша, осъществяваше своята дейност чрез корпоративната си централа в Дания.

През април 2017 г. обаче, групата Danstoker реши да закупи модерно оборудван производствен завод, разположен в Остро̀вец Швентокшѝски (Полша). Основната причина е интересът на Групата към пазарите в Източна и Югоизточна Европа. Допълнителна причина за закупуване на завода и  налагане на присъствието на компанията в Полша е фактът, че инсталацията, която се придобива, разполага с квалифициран персонал, който вече работи в индустрията, което гарантира много кратък период на адаптация и бърз напредък в постигането на поставените цели. Освен това, разполагането на завод в Полша, толкова близо до целевите пазари, предоставя възможност да се канят клиентите в завода. Това гарантира тясно сътрудничество, при което нашите инженери могат да работят с клиента директно, през всички етапи на производството и изпълнението на проекта.

Офертата на фирма Danstoker е с много широк обхват: от котли на мазут и газови котли, котли на биомаса и на твърди горива, електрически бойлери, бойлери за оползотворяване на отпадъчна топлина, регенерационни котли за когенерация, до абсорбционни термопомпи и охладители.

Кои от продуктите си ще представите в София и защо специалистите трябва да посетят щанда на Danstoker?

Ще се фокусираме основно върху представянето на котли на биомаса. В тази категория има парни котли, котли за гореща вода/гореща вода под високо налягане, водотръбни и кожухотръбни котли. Параметрите на горепосочените котли са съответно: мощност от 200 до 50 000 кВт, параметри на парата до 68 000 кг/час и налягане от 4 до 43 бара в зависимост от конструкцията.

Такава широка гама от параметри гарантира, че сме в състояние да предоставим решение, отговарящо на нуждите  практически на всеки клиент. Най-важното като резултат от нашето предлагане на широка гама от различни видове котли и технологии е, че ние можем да изпълним по същество всяка заявка. Представените продукти ще бъдат стандартни, но при заявка за нестандартни продукти във всяка от категориите в рамките на офертата ни, те ще бъдат предоставени.

Тъй като Danstoker Полша е част от Danstoker Group, ние работим с всички дъщерни дружества в цялата група и сме в състояние да доставим в сътрудничество с дружеството Boilerworks A/S водотръбни котли с капацитет до 100 мВт или 150 т/ч пара и проектно налягане до 85 бар/гр.

Освен това, Danstoker Group е част от Thermax Group. Thermax Limited предлага редица технически решения за международните сектори на енергетиката и околната среда.

Фирма Thermax е със седалище в Индия и е представена с офиси и производствени мощности в 75 страни по целия свят.

Това е нашата сила - като част от Thermax Group, ние имаме безкрайни възможности за предлагане на продукти и можем да предоставим практически всяко искано решение. Тази гъвкавост ни прави много желан партньор. Освен това, имаме повече от 80-годишен опит и над 2500 успешни проекта, които  подкрепят гореизложеното.

Защо Вашите котли могат да се наричат ​​"зелени" и как те отговарят на необходимостта от чиста околна среда?

Нашите котли за биомаса са предназначени за изгаряне не само на популярни горива, като дървесни трески, дървени стърготини или отпадъци от дъскорезници. Датчаните се отличават с напреднали технологии, които позволяват изгарянето, например на отпадъчна дървесина, получена от дейности по разрушаване, която в Полша не се използва толкова често за производство на енергия, но тази технология се използва вече все повече в мебелните фабрики. Производството на енергия от отпадъчна дървесина, замърсена с лепила и лакове, чрез безопасна и нискоемисионна технология, не само помага за опазването на околната среда, но също така осигурява допълнителна свободна енергия. Danstoker също така се отличава с успешни практики в изгарянето на други възобновяеми и отпадъчни горива като слама, люспи от семена, пелети от птичи и свински тор и др.

Само произвежданите от Danstoker бойлери за изгаряне на биомаса щадят годишно околната среда от приблизително 435 000 тона емисии на CO2.

Освен това, принос за опазване на околната среда имат и котлите за оползотворяване на отпадъчна топлина и икономайзерите, които са в състояние да използват още по-добре топлината в отработените газове от други процеси. Също така, по принцип по-голямата ефективност на нашите котли, значително увеличава този реален принос.

Кого искате да поканите да посети Вашия щанд?

Клиентите са нашата основна целева аудитория - всеки, който иска да използва съвременна технология, за да замени остаряло оборудване или търси да инсталира нови котли в своите съоръжения.

Предлагаме решения за различни сектори: фармацевтична, хранително-вкусова, текстилна, мебелна промишленост и др.

Също така се интересуваме от започване на сътрудничество с местни партньори / агенти, които да ни помагат да популяризираме и продаваме нашите продукти на българския пазар и на пазарите в региона. Бих искал да поканя нашите потенциални партньори и клиенти да посетят нашия щанд - A18.

Повече информация за нашата компания и продукти можете да намерите на уеб сайта  www.danstoker.com

COMBO-BIO- Biomass Boiler

MULTIMISER -Biomass Boiler

GLOBAL – Oil/Gas Boiler

Пресинформация за "Енергийна ефективност и ВЕИ 27 – 29.03.2018" :
  • Позивамо вас да посетите међународне изложбе и конференције о ЕЕ и ОИЕ
  • Ве покануваме да ги посетите меѓународните саеми и конференции за ЕЕ и ОЕ (eнергетска ефикасност и обновлива енергија), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управување со отпадот)
  • Технологиите, които променят енергетиката, градовете и начина на управление на отпадъците
  • ЕНЕРГЕТИКА, ГРАДОВЕ И ОТПАДЪЦИ – кои са съвременните решения за тяхното устойчиво управление?
  • Премиjере производа на тематским саjмовима и актуелни теме на екоконференциjама за jугоисточну европу
  • Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
  • Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България
  • Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN