Започнете СО2 Диета, защото имаме само една планета

Начало > Събития > Управление на отпадъците и рециклиране > Новини > Еко новини > Започнете СО2 Диета, защото имаме само една планета

Покажи Страниците
2012-12-05 07:30:30

Започнете СО2 Диета, защото имаме само една планета

Нисковъглеродна диета е инициатива на Асоциация „Корпоративна социална отговорност – България”. Кампанията се провежда с подкрепата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Нисковъглеродната диета повдига въпроса за предизвикателствата пред човечеството във връзка с отговорното потребление на ресурсите на планетата, както и за ограничаване на негативното влияние на човека върху Земята.

Прилагането и последващото спазване на Диетата помага:

•     на бизнеса, като му гарантира по-висока конкурентоспособност, икономически ефективен живот и работеща политика на КСО;
  •     на всяко семейство, на което осигурява по-икономичен, разумен и здравословен начин на живот, гарантиращ бъдещето на Планетата и следващите поколения.

Проектът Нисковъглеродна диета работи за това всеки гражданин да поеме отговорност за въглеродния отпечатък, който оставя върху Земята и съответно да води по-разумен начин на живот. Фокусът на Диетата е насочен към бъдещето. Това ще създаде условие за по-отговорно отношение към следващите поколения и Планетата като цяло.

Последният реализиран проект на Диетата е онлайн калкулатор за изчисляване на въглеродните емисии на всеки гражданин. Той отскоро е интегриран в интернет сайта на проекта и е достъпен на адрес: www.co2.bg. Там можете сами да пресметнете своя въглероден отпечатък и да получите съвети за неговото намаляване.

Количеството СО2, което оставяме върху Земята е „отпадъчен продукт”, който всеки създава чрез избора си на начин на живот. Консумацията на енергия, автомобилите на пътя и неразделно изхвърляните отпадъците са само част от причинителите на голям „въглероден отпечатък”. Алтернативи винаги има – изгасените лампи в празните стаи, ходенето пеша, пътуването с градски транспорт/колело, рециклирането на боклука и много други. Започнете нисковъглеродна диета сега, защото нямаме друга планета!

Европейски съвет за енергийноефективна икономика – ЕСЕЕЕ

Международна асоциация за твърди отпадъци – ISWA

Международна изложба за Управление на отпадъците и рециклиране за Югоизточна Европа.
През 2017 се включиха водещи компании от: Белгия, България, Дания, Германия, Гърция, Чехия и Швейцария, национални павилиони на Италия и Австрия.
Начална дата на събитието:Вторник Март 27, 09:30
Крайна дата :Четвъртък Март 29, 19:30
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
Вход свободен

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2016
бе реализирано