Начало > Събития > Управление на отпадъците и рециклиране > Новини > Еко новини > “Зелена светлина” и фондация “Кредо бонум“ са основни партньори на Изложението и форума „ЕЕ & ВЕ“, „Smart Cities“ и „Save the Planet“

Покажи Страниците
2014-02-19 11:28:23

“Зелена светлина” и  фондация “Кредо бонум“ са основни партньори на Изложението и форума „ЕЕ & ВЕ“, „Smart Cities“ и „Save the Planet“

“Зелена светлина” е проект копродукция на БНТ с фондация “Кредо бонум”, посветен на околната среда, промяната на света и научните открития. Кратките, но много съдържателни материали в рубриката за политиките, изобретенията и нововъведенията, които правят от планетата ни едно по-добро място за живеене.

Проблемите, засягащи околната среда, са известни. Търсят се решения. А място за тях има – най-вече в “Зелена светлина”. Усет към истинските неща от света около нас и повече отговорност към тях – в тази посока реално е насочена зелената ни светлина.

Кръговата икономика - новият модел, който дава следва природните цикли и намира все повече привърженици в Европа и по света:

Лондон - общините сами произвеждат енергия за свои нужди. Преосмисляне на производството и разпределението на енергия:

Използване на енергията от велосипеда за зареждане на малки електрически уреди:

Вертикални зеленчукови градини в Сингапур - земята вече не стига; производството на качествени зеленчуци в градовете спестява пространство и разходи за транспорт:

Електромобилност - нов електрически мотоциклет:

Производство на енергия и зеленчуци от сметище в Латвия:

Първата вертикална гора в Милано - зелено строителство:

Международна изложба за Управление на отпадъците и рециклиране за Югоизточна Европа.
През 2017 се включиха водещи компании от: Белгия, България, Дания, Германия, Гърция, Чехия и Швейцария, национални павилиони на Италия и Австрия.
Начална дата на събитието:Вторник Март 27, 09:30
Крайна дата :Четвъртък Март 29, 19:30
Интер Експо Център
бул. Цариградско шосе 147
България, София 1784
Вход свободен

CleanExBg - почистване и хигиена

Зелени съвети - Научете как можете да намалите въздействието върху околната среда от ежедневните си дейности, независимо дали сте у дома, на работното си място или на път.

Издание 2017:

Под патронажа на: