seeSUSTAINtec - b2b оnline platform
Sustainable Technologies

GreeNutrition Ltd.

Hall 1
Bulgaria

Интервю с г-н Тошев, управител на GreeNutrition, фирма, задвижвана от иновациите.


Решенията, които предлага, са вдъхновени от постоянното им желание да се подобри живота на хората, като стане по-здравословен и вкусен. Компанията въведе някои от най-значимите напоследък иновации в производството на хранителни добавки.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

1. Г-н Тошев, разкажете ни накратко за Вашите иновации.

- Ние сме компания с 21 годишен опит на пазара. Като част от "Пантелей Тошев" ООД иновациите са дълбоко залегнали в нашата философия. Ние разполагаме с R&D център с площ 500кв.м. и оборудване за стотици хиляди евро, уникален за Източна, а защо не и за цяла Европа. Най-високият клас лабораторно оборудване, съчетано с най-добрите специалисти в България ни е донесло множество национални и международни награди, сред които две за най-иновативно предприятие, както и награда от списание "Форбс" в категория "Качество на продуктите".

2. Вие създадохте Slim Kit - един продукт, който може да бъде от полза за много хора при борбата с килограмите, базиран изцяло на натурални екстракти и витамини. Какво го прави различен от останалите продукти на пазара?

- Самият аз години наред се боря с излишните килограми. Това ме подтикна да мотивирам нашия научен потенциал в разработката на изцяло натурален продукт за отслабване. Нашите анализи показаха, че този проблем трябва да се атакува предимно на хормонално ниво. Използвайки многократно концентриран екстракт от малини или т.нар. малинови кетони ние се стремим да увеличим производството на хормона Адипонектин.

Той е пряко свързан с горенето на мазнини. Колкото по-пълен е човек, толкова повече е намалено производството на хормона и обратното. Друг ключов момент при акумулирането на килограми е усвояването на въглехидратите. Ние сме разработили уникална технология за екстракция на семена от черен кимион. Редица научни статии показват неговото влияние върхи нивата на кръвната захар и съответно абсорбцията на въглехидрати. За избягването на чувството на отпадналост и умора в процеса на отслабване сме включили специално подбран комлекс от витамини и екстракт от зелен чай.

3. Преди началото на зимния сезон какво бихте предложили на майките за укрепване на детския имунитет?

- Imunno kids е ключов продукт в нашето портфолио. Ние работим повече от година в стремеж да създадем 100% натурален продукт, който да подсили имунната система на децата. Той съдържа витаминен комплекс разработен съвместно с най-големите производители на витамини в света, както и натурални екстракти от черен кимион и мурсалски чай. Мурсалския чай е широкоизвестен в България поради неговите полезни свойства.

Ние извършваме водна екстракция, която концентрира 50-60 пъти полезните микроелементи в състава на чая. Черният кимион попадна в полезрението ми разработвайки продукта ни за отслабване. В последствие разбрахме, че от векове е изпозлван в източната медицина като средство за увеличение на съпротивителните сили на организма.

4.  Един от продуктите Ви е 100% натурален продукт за диабетици. Какви са ползите от него?

- Проблема с диабета се превръща в следващата хронична пандемия. Международно изследване показва, че има над 350 милиона диабетици в световен мащаб. Това ме накара да създам продукт за нуждите на тези хора. Тук сме спазили философията и логиката на всички продукти на марката  GreeNutrition - 100% натурални екстракти и витамини, без никакви синтетични компоненти. Тук е мястото да се спомене, че ние разполагаме с уникална система за пълнене на течни продукти, която позволява да избегнем всякакви синтетични консерванти.

5. Какво друго може да ни кажете за вашето производство?

- Ние разполагаме с една от най-новите и модерни фабрики в Европа. Имаме собствена инсталация за екстракция на билки, както и автоматична линия за пълнене с капацитет 1500 флакона на час!