seeSUSTAINtec - b2b оnline platform
Sustainable Technologies

RealFood BG

Hall 1
Bulgaria

Истинска храна за цялото семейство


За Викингите от Северна Норвегия рибеното масло от Атлантическа треска (Gadus Morhua) е било на висока почит заради огромната му лечебна сила. То е било от решаващо значение за тяхното оцеляване в суровите климатични условия на студ и мрак.

Интервю с г-жа Кремена Димитрова, управител на Real Food, официален представител на Rosita Realfoods от Норвегия, предлагащи рибени масла с изключително високо качество.

Продуктите Rosita са 100 % натурални, без топлинна или химическа преработка. Използва се древна технология на извличане, която не променя естествените им хранителни стойности.


Г-жо Димитрова, защо се насочихте точно към норвежката фирма Rosita Realfoods? С какво се отличават нейните продукти?

Избрах рибеното масло от черен дроб от дива треска на Rosita първо за дъщеря ми (тогава на 1 год), защото то едиствено предоставя естествен източник на Омега-3 мастни киселини, Витамини А и Д 3 в напълно натурална форма без да има изкуствени добавки, не е ферментирало и не представлява заплаха за странични ефекти. Дава сигурност със своя произход, сертифицирано е и всяка партида се тества лабораторно за замърсители.

От какви риби и Как Rosita добива своите рибени масла?

Rosita произвежда 2 рибени масло: EVCLO – екстра-върджин рибено масло от черен дроб на треска (течно и на капсули) и RLO – рибено масло от черен дроб на Европейска химера (течно)– изключително рядък вид риба, който притежава уникално съдържание както на характерните за рибените масла омега-3, витамин А и Д3, така и алкилглицероли. Рибите се добиват от изключително чистите води на Севрния Атлантик, след което се прилага стар и изпитам метод на екстракция, който не използва никава топлинна обработка, химическа интервенция или ферментация. Методът разчита изцяло на естественото отделяне на маслото от рибата и така гарантира запазването на хранителните вещества в естествената им форма – това е и тайната за доброто усвояване на маслото от организма и полезното му действие. (схема)Какви са ползите при консумацията на рибено масло? Кой може да консумира рибено масло?

Повечето от нас помнят, че още бабите и дядовците ни приемаха рибено масло всеки ден за здрави стави, силно съце и други мускули, добро зрение, блестяща кожа и коса, концентрация и добро настроение J Като една от най-старите хранителни добавки рибеното масло има доказали се във времето благоприятни въздействия върху общото здравословно състояние на организма. То може да се приема както от малки деца, при които е от особено значение за развитието на мозъка заради Омега-3 мастните киселини, така и от възрастни със специфични здравословни състояния (ревматизъм, хипертоние, болки в ставите, шизофрения, схващания на мускулите) или просто за бистър ум и подсилване на имунитета. Трябва да се отбележи, че хората със здравословни проблеми е препоръчително да се обърнат към лекуващия си лекар преди да приемат добавката.

Как се съхранява рибеното екстра- вържин масло от треска на Rosita?

Течното масло се съхранява на студено и тъмно – в хладилник. След отваряне на бутилката то е годно за пиене 3 месеца. Капсулите не се съхраняват в хладилник.

С какви посетители искате да осъществите контакт по време на изложението?

Търсим посланници на нашата мисия – хора и организации, които да разпространяват информацията за качествата на продукта сред потребителите в България.

Къде може да да се поръча рибеното масло?

Рибените масла на Rosita  могат да бъдат намерени както на нашия уебсайт www.realfood.bg , така и при нашите дистрибутори  - био магазини, магазини за хранителни добавки и др.

Ние сме сравнително нови на пазара и в момета работим по изграждането на дистрибуционната си мрежа – стараем се и се надяваме, че съвсем скоро продуктите Rosita ще бъдат на удобно за всеки интересуващ се място за закупуване.