seeSUSTAINtec - b2b оnline platform
Sustainable Technologies

TATUNG CZECH Ltd.

Hall 1
D8
Czech Republic

Иновативни фотоволтаични панели от Tatung


Интервю с г-н Ярослав Таубер, Tърговски мениджър Татунг-Чехия

От основаването си през 1918 г. Tatung се превърна в група Tatung (www.tatung.com). Tatung е пионер в разработването на национална интелигентна мрежа в Тайван и водеща марка за енергоспестяващи системи и продукти. Решенията на Tatung може лесно да се прилагат за области, интелигентни сгради и интелигентен дом, здраве и системи за наблюдение. Една от многото постижения е microgrid система за област Пингтунг, Тайван, с награда по Инициативата за Енергийни Смарт общности" на Азиатско-тихоокеанско икономическото сътрудничество (APEC), както и награда за иновации на Съвета за наука и технологии на Тайван.

Инж. Таубер, в кои области се развива Татунг-Чехия?

Tatung Чехия, като клон на Татунг, е създадена през 2005 г. в Пилзен като завод за производство на LED (LCD) телевизори и компютърни монитори. Благодарение на глобалната стратегия на Група Татунг, преди две години се трансформирахме в търговки офис в Прага (www.tatung.eu).

Намеренията ни са в областта на интелигентни решения (Smart Home, Smart City, Smart Building), и Интернет на нещата (IoT), както и решения за системи за  възобновяеми източници на енергия, тъй като те спомагат за намаляване на емисиите на парникови газове, свързани с производството на електрическа енергия. Основната стратегия на Татунг-Чехия е разпространението в Европа на информация за Татунг и продуктите и услугите на Групата.

Къде координира дейността си фирмата? В кои страни предлагате своите продукти?

Както подчертах, ние започнахме в Чехия и разпространяваме дейноста си през Словакия, Полша, Унгария, и най-вече България, където създадохме малък клон с фокус-продажба на фотоволтаични панели. Участваме в националната програма "Зелената енергия за спестявания" в Чехия и "Зелена енергия за битови нужди" в Словакия.

Компанията предлага иновативни фотоволтаични панели. Какви са техните предимства пред другите, които са на пазара?
 

Най-вече високата ефективност, която може да достигне 18,3% през монокристални и 17% в поликристални модули. Също така ФВт панели са много устойчиви на въздействието на градушка и статично натоварване. Както и минимално намаление на ефективност (0.62%), в случай на разлика в слънчевата радиация: 1000/200 W / m².

Татунг за първи път ще участва на изложението в България. Какво ще представите?

Предимно фотоволтаици и интелигентни решения. В началото ще се съсредоточим към клиенти, които се нуждаят от решения за ФВт системи. На щанда на TCZ ще покажем и иновативна система за преподаване "StudyFUN".

Кои са клиентите, към които са насочени вашите продукти? Кого очаквате да посрещнете на щанда на Татунг на изложение EE & RE 2017?

Ако намерим партньори за пилотни проекти, тогава можем да кажем, че нашето участие в това събитие е било успешно.
Ние също така идваме с различно решение за подобряване на процеса на обучение в детската градина и началното училище. Това е система "StudyFUN", която през 2015 беше победител в APICTA с награда в категорията за електронно обучение. В Чехия имаме много положителни отзиви и се надявам, че в България ситуацията ще бъде подобна.